עבור לתוכן

צבא ,צו ראשון ועוד בעיות מעניינות.

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

בקרוב אני אמור לקבל צו ראשון ועד עכשיו אני לא באמת יודע מה אני הולך לעשות בצבא (אבל דיי ברור לי שלא קרבי.)

אני דיי תת משקל (49) והגובה שלי הוא 1.75 בערך.. האם תיהיה לי בעיה עם המשקל בצו ראשון?

בכל אופן,רציתי לקבל קצת מידע על 8200 , איזה פרופיל צריך כדי להגיע לשם וכו ..

והאם יש לכם הצעות לכל מיני יחידות מובחרות שכדאי לי לנסות להתקבל אליהם? (במידה ויהיה לי הפרופיל המתאים כמובן..)

אני מחפש תפקיד שקשור איכשהו למחשבים אך לא תיכנות שצורך ידע קודם כי פרט ל-HTML אין לי הרבה ידע בנושא..

תודה רבה מראש :xyxthumbs:

נ.ב - האם ל-8200 צריך פורטקציות כלשהם (נגיד שחבר שלך שמשרת שם צריך לרשום אותך במחשב או משהו כזה? ) שמעתי על זה הרבה סיפורים.. (והאמת שאני מכיר מישהו שמרשת שם אבל אין לי כלכך הרבה קשר איתו לאחרונה..אבל אם יהיה צורך הוא ירשום אותי בלי בעיה ..אם זה אפשרי בכלל :S )

פורסם

א. לא צריך פרופיל מיוחד בשביל 8200. כמובן, אם הפרופיל שלך נמוך אז הסיכוי שלך להגיע ל-8200 בלי להתמיין לשם מראש גבוה יותר. אבל אם מראש אתה מתמיין לשם, הפרופיל לא אמור לשנות כלום.

ב. לא צריך פרוטקציות. חפש באינטרנט את האיתור של חמ"ן ושלח בקשה שיזמנו אותך למיונים.

פורסם

אם אפשר ברשותך גם שאלה קטנה:

אני אמור לקבל זימון לצו ראשון (מוזר שעוד לא קיבלתי, אני יליד אפריל) ואני לא יודע מה להגיד למראיינת כשהיא תשאל אותי מה אני רוצה לעשות בצבא.

אני חושב שאת רוב הפוטנציאל שלי אני אממש ביחידות מחקר ופיתוח, וזאת גם הייתה השאיפה הראשונית שלי, וגם אני רוצה שהצבא יסדר אותי בעתיד.

אבל ככל שאני מתבגר יש לי את הרצון לתרום מעבר וללכת לקרבי.

אז חשבתי להגיד לה שאני "מתפשר" על טיס וכך אני בעצם קרבי וגם מסדר לעצמי את העתיד/נוגע בתחומים מעניינים.

אבל אני חושב שזה די דבילי להגיד לבוחן ש"אני מתפשר על טיס"

מה אתם אומרים?

פורסם

אנחנו אומרים שאתה מאד לא ראלי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אשמח לקבל עוד מידע על יחידות מודיעין שונות שמתעסקות יותר במחשוב וכו..

אני ממש לא רוצה להגיע לצו ראשון ושבראיון אישי לא יהיה לי מה להגיד..

תודה.

פורסם

אז חשבתי להגיד לה שאני "מתפשר" על טיס וכך אני בעצם קרבי וגם מסדר לעצמי את העתיד/נוגע בתחומים מעניינים.

אבל אני חושב שזה די דבילי להגיד לבוחן ש"אני מתפשר על טיס"

מה אתם אומרים?

אחי (אלה אם כן אתה שילוב של רמבו ו סטובן הוקינג ) זה לא ראלי שתתקבל לחיל האוויר בטח שלא בגישה זו .

פורסם

אתה לא צריך לדעת על יחידות במודיעין. פנה לאיתור של חמ"ן (חפש בגוגל). כמובן לא יזיק שתציין שתשמח להגיע למודיעין בראיון האישי.

פורסם

מתפשר על טיס, הרגת אותי.

אבל שמעו טייסים ידועים בתור נודים נפוחים...

בקשר של מה להגיד בצו ראשון לא מזמן הייתי שם ואני זרמתי עם השיחה. (פאק שעה וחצי ראיון נראה לי שברתי שיא)

היא שאלה מה אני רוצה ואמרתי לה, שבעקרון אני רוצה פרויקט גאמא/ מודיעין וגם יהל"ם אם יהיה פרופיל

(וועדה רפואית מחר על אסטמה) וחתימה מאמא (בן יחיד שלה).

פורסם

קורס טיס הוא הקורס הקשה ביותר בצבא

מי שלא רוצה את זה 100% יפול תוך כדי הקורס

פורסם

וזה במידה והוא התקבל לקורס, עד לשם יש מיונים שמנפים את הרוב.

פורסם

אתה צודק ^^

אבל בכל המיונים עד הגיבוש לא ממש בודקים כח רצון

אם יש לו קורדינאציה טובה ושכל מתמטי טוב הוא יוכל להגיע לגיבוש בלי בעיה

ואם הוא בכושר טוב אז רוב הסיכויים שיוכל לעבור את הגיבוש בלי מוטיבציה גבוהה במיוחד

פורסם

מה זה כושר טוב?

לפי מיטב ידיעתי, כושר של 8 וחצי ואף 9 דקות לאלפיים יספיק [וכמובן כח רצון יעזור בהחלט].

בקיצור - כושר שהוא 'נחות' מיום סיירות[?]

זה אני אומר על סמך העובדה שבגיבוש טיס בודקים בעיקר יכולת מנהיגות, יצירתיות ושכל בזמן מאמץ ולחץ.

בכל מקרה, תמיד לבוא עם כושר גבוה יעזור ולא משנה איפה מתמיינים.

---

אתה בעצם אומר שבחור חכם[ראש אנליטי] יכול להגיע לגיבוש ללא בעיות מיוחדות?

יש לך אסמכתא לעניין?

פורסם

אנשים לא אמרתי שאני מתפשר על טיס, אמרתי שאומנם לא בניתי על החייל הזה מהתחלה, אבל אם בוחנים את מה שאני רוצה לעשות בצה"ל, ומתוקף היחידות שאני מכיר (אולי יש משהו יותר טוב) חייל האוויר הוא האולטימטיבי בשבילי, אז שאלתי איך להגיד את זה למראיינת כדי שלא תקבל את הרושם שאני "מתפשר" על חייל האוויר.

אבל בכל אופן פתחתי אשכול

פורסם

מה זה כושר טוב?

לפי מיטב ידיעתי, כושר של 8 וחצי ואף 9 דקות לאלפיים יספיק [וכמובן כח רצון יעזור בהחלט].

בקיצור - כושר שהוא 'נחות' מיום סיירות[?]

זה אני אומר על סמך העובדה שבגיבוש טיס בודקים בעיקר יכולת מנהיגות, יצירתיות ושכל בזמן מאמץ ולחץ.

בכל מקרה, תמיד לבוא עם כושר גבוה יעזור ולא משנה איפה מתמיינים.

---

אתה בעצם אומר שבחור חכם[ראש אנליטי] יכול להגיע לגיבוש ללא בעיות מיוחדות?

יש לך אסמכתא לעניין?

עברתי מיונים בלשכת גיוס

עברתי ירפ''א א' ואני מחכה לירפ''א ב' (ירפ''א ב' זה רפואי )

פורסם

יפה מאוד, בהצלחה ;)

יש לך תשובה\הערכה לגבי מה שכתבתי בתחילת ההודעה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים