עבור לתוכן

האם יש מתאם פשוט וזול שמאפשר להתחבר לדיסק קשיח SATA 3.5 רגיל באמצעות usb2

Featured Replies

פורסם

גם אני עשיתי את ההשוואה הזאת בין HD חיצוני לבין אחד עם קופסא, וכשגיליתי שההפרש הוא לא כזה גדול, אמרתי בשביל מה סתם ללכת לקנות את פה פה ואת ההוא שם..., ואם יש תקלה בקופסה אז זה יכול להרוס את הHD.... ומי יתן לך אחריות על זה?

לכן אני חושב שכבר עדיף לך אם אתה מתלבט בינהם, לך על החיצוני.

פורסם
  • מחבר

גם אני עשיתי את ההשוואה הזאת בין HD חיצוני לבין אחד עם קופסא, וכשגיליתי שההפרש הוא לא כזה גדול, אמרתי בשביל מה סתם ללכת לקנות את פה פה ואת ההוא שם..., ואם יש תקלה בקופסה אז זה יכול להרוס את הHD.... ומי יתן לך אחריות על זה?

לכן אני חושב שכבר עדיף לך אם אתה מתלבט בינהם, לך על החיצוני.

אני לא מדבר על שום קופסא.

אני נגד קופסאות מכל סוג שהוא ואני ממש לא רואה בכלל את הצורך בקופסא.

יש לי מספיק מפרצי 5.25 פנויים שאפשר למקם בהם את הדיסק,בצורה שהוא פשוט מונח בצורה אופקית ועליו יושב מאוורר 80 מילימטר.

קופסא זה מתכון בדוק לבעיות ואין זה משנה הרבה אם זו קופסא יעודית מתוצרת WD \segate או סתם קופסא שרכשת ב-100 שקל.

במידה והמאורר הפנימי מתקלקל,הטמפרטורה בקופסא עולה במהירות ומבשלת את הדיסק הקשיח וכל זאת קורה מבלי שיש לכך אינדיקציה חיצונית.

בפיתרון שאני מציע המאורר יושב ישירות על הדיסק ומקרר אותו ואתה רואה את הכנפיים שלו מסתובבות ויכול לעלות מייד על תקלה בו.

גם אם נניח שלא הבחנת בהיתקלקלות המאורר,עדיין היות ומדובר בדיסק שחשוף לזרימת האוויר שקיימת ממילא במארז,אז אין לו אפשרות

להתחמם יותר מידי גם כך.

פורסם

אז בסופו של דבר מה השאלה שלך???

כי ניסינו לענות למה ששאלת.

פורסם

לא יותר הגיוני לקנות את מה שאני אמרתי לו???

לפחות ככה תהיה לו אחריות, כשהמוצר יגיע לא תקין :)

יותר הגיוני זה לקנות את המוצר ב-DX שקיבל ביקורות טובות ולכן אולי גם לא יהיה זקוק למימוש אחריות.

וב-DX יש אחריות כנגד DOA. אם המוצר יגיע לא תקין תקבל חדש. יקח קצת זמן אבל בסוף תקבל...

פורסם

קופסא זה מתכון בדוק לבעיות ואין זה משנה הרבה אם זו קופסא יעודית מתוצרת WD \segate או סתם קופסא שרכשת ב-100 שקל.

במידה והמאורר הפנימי מתקלקל,הטמפרטורה בקופסא עולה במהירות ומבשלת את הדיסק הקשיח וכל זאת קורה מבלי שיש לכך אינדיקציה חיצונית.

אין לי שום דבר רע נגד חיבור דיסק קשיח בצורה פנימית, אבל תדע שהדברים שאמרת כנגד מארז חיצוני הם לא כ"כ נכונים.

רוב המארזים לא מגיעים עם מאווררים בפנים והטמפ' נשארת ממוצעת בגלל פתחי אוורור וצורת בניה, בנוסף לחומר בניה שהוא הרבה פעמים אלומיניום. הסיבה היחידה להמנע ממארז חיצוני מלבד חוסר צורך באחד כזה, היא השנאי שלפעמים עלול להיות מאיכות ירודה ובדרך זו או אחרת לדפוק את הדיסק מתישהו. לעומת זאת יש גם יתרון לדבר כזה שכן אם המחשב נופל או שספק הכח נפגע, יש לרכיבים שבתוך המארז פוטנציאל להיות מושפעים מכך, אולם לדיסק שיושב במארז חיצוני עם שנאי- הוא לא שואב את הכח שלו מספק הכח ולכן הוא היחיד שלא יפגע מכך.

פורסם

יותר הגיוני זה לקנות את המוצר ב-DX שקיבל ביקורות טובות ולכן אולי גם לא יהיה זקוק למימוש אחריות.

וב-DX יש אחריות כנגד DOA. אם המוצר יגיע לא תקין תקבל חדש. יקח קצת זמן אבל בסוף תקבל...

אתה לא יכול לדעת מה המדיניות באתר של קבלת הביקורות...

יכול להיות שיש דברים שהם לא מפרסמים.

דבר שני, לא יצא לי לבדוק את כל הביקורות שם, אבל תמיד בכל מוצר חשמלי, יש מוצרים לא תקינים גם... אז לא הגיוני שאף אחד לא פרסם שום דבר על זה.

דבר שלישי, תוכיח להם שזה DOA... במידה ולא צריך, אז סבבה, קיבלת אחד אחר, אבל מה תעשה במידה והמוצר ימות לך אחרי חודש או חודשיים?

הבדל המחירים לא רציני כל כך שיחייב קנייה בחו"ל, זה בדיוק מה שאני טוען...

פורסם
  • מחבר

אין לי שום דבר רע נגד חיבור דיסק קשיח בצורה פנימית, אבל תדע שהדברים שאמרת כנגד מארז חיצוני הם לא כ"כ נכונים.

רוב המארזים לא מגיעים עם מאווררים בפנים והטמפ' נשארת ממוצעת בגלל פתחי אוורור וצורת בניה, בנוסף לחומר בניה שהוא הרבה פעמים אלומיניום. הסיבה היחידה להמנע ממארז חיצוני מלבד חוסר צורך באחד כזה, היא השנאי שלפעמים עלול להיות מאיכות ירודה ובדרך זו או אחרת לדפוק את הדיסק מתישהו. לעומת זאת יש גם יתרון לדבר כזה שכן אם המחשב נופל או שספק הכח נפגע, יש לרכיבים שבתוך המארז פוטנציאל להיות מושפעים מכך, אולם לדיסק שיושב במארז חיצוני עם שנאי- הוא לא שואב את הכח שלו מספק הכח ולכן הוא היחיד שלא יפגע מכך.

תראה אני בטוח שיש מארזים\קופסאות איכותיים,אולם לצערי הרב מהניסיון האישי שלי מכמה יחידות שכאלו אני יכול להגיד די בביטחון שרוב המוצרים הללו

הם זבל טהור ופשוט מלכודת מוות לדיסק הקשיח,במיוחד כל אותם קופסאות שעולות כ-150שקל + -.

אם בודקים לעומק מגלים שהאלומיניום היפה זה בסך הכל גימיק ותו לא משום שאין ממש מגע בינו לבין הדיסק ולכן לא מתבצעת ממש "הסעת"\הרחקת חום

ולכן האלומיניום בתכלס לא מתפקד בתור HEATSINK .

כאשר יש מאווררים,אז כמעט תמיד מדובר במאוררים סוג ז' בגודל מיניאטורי שעושים יותר רעש מאשר רוח וממילא תוך זמן קצר וללא התרעה מראש הם

מתפגרים לפתע.

השנאי המסופק הוא בדרך כלל זבל מזוקק שלעומתו ספק הכוח הגרוע ביותר שניתן לרכוש ניראה כמו יצירת מופת .

אבל עזוב, אין כמו מראה עיניים יש לי כמה קופסאות כאלו זרוקות במחסן ,שאולי מחר אני אצלם אותם ואעלה לכאן את התמונות על מנת שתוכל

להתרשם בצורה בלתי אמצעית על מה אני מדבר.

מאז שכמה דיסקים קשיחים שלי התפגרו כתוצאה מהשימוש בקופסאות האלו,הפסקתי לחלוטין לעבוד איתם ומאז לא התקלקל לי אפילו לאדיסק בודד.

(הפעם האחרונה עשיתי שימוש דווקא בקופסא חיצונית איכותית יחסית מאלומיניום ובצורה מיקרית לחלוטין נגעתי בדיסק וכמעט קיבלתי כוויה,

רק אחרי שפירקתי את הקופסא התברר לי שהמאורר האחורי הפסיק לתפקד....).

לשים דיסק קשיח בקופסא אטומה יחסית עם מאוררים נחותים ושנאי זבל זה כמו לקחת בן אדם ,להכניס אותו לארון קבורה ,

לקבור באדמה למשך שבוע ולצפות אחר כך שהוא יצא מזה בחיים.

מלבד זאת היתרון לכאורה של הזנה עצמאית לדיסק חיצוני באמצעות שנאי היא לא משמעותית אם משתמשים ב-ups שמבודד את המחשב ורכיביו

מהפרעות ברשת החשמל הארצית או הפנים ביתית.

אגב,שמת לב שהאחריות שנותנים יצרנים שונים לדיסקים חיצוניים עומדת על שנה ומקסימום שנתיים ?

וזאת לעומת דיסקים פנימיים ששם האחריות מגיעה עד ל-5 שנים.

אני מאמין שיש לכך סיבה.

תחשוב על זה......

פורסם

אתה לא יכול לדעת מה המדיניות באתר של קבלת הביקורות...

יכול להיות שיש דברים שהם לא מפרסמים.

דבר שני, לא יצא לי לבדוק את כל הביקורות שם, אבל תמיד בכל מוצר חשמלי, יש מוצרים לא תקינים גם... אז לא הגיוני שאף אחד לא פרסם שום דבר על זה.

דבר שלישי, תוכיח להם שזה DOA... במידה ולא צריך, אז סבבה, קיבלת אחד אחר, אבל מה תעשה במידה והמוצר ימות לך אחרי חודש או חודשיים?

הבדל המחירים לא רציני כל כך שיחייב קנייה בחו"ל, זה בדיוק מה שאני טוען...

אתה יכול למצוא בקלות הרבה מוצרים עם ביקורות רעות שפורסמו למרות שהיו כאלו.

וגם אם יש סינון ביקורות, זה עדיף מלקנות משהו שאין עליו ביקורות בכלל.

דבר שני, QC טוב מוריד את כמות המוצרים הלא תקינים לכמות שולית

דבר שלישי, אין שום צורך להוכיח, במקסימום צריך לצלם תמונה של המוצר, מהניסיון שלי בהחלפות לא עושים לך בעיות.

DX לא מתחייבים לתקופת אחריות מסויימת לרוב המוצרים שהם מוכרים, אבל שיקול הדעת שלהם הוא בדרך כלל לטובת הלקוח.

ההפרש מחירים הוא לא הסיבה היחידה לקניה בחו"ל. הסיבות הנוספות הן מוצר עם ביקורות טובות מספק עולמי גדול בעל שם.

פורסם

^^^

שוב פעם, מדובר על ספק וחנות, לא מדובר על המוצר...

אז אין הבדל כאן.

אשמח לתת את התרשמותי ברגע שהמתאם שלי יגיע.

וDAN, מאיפה אתה בארץ?

יש לך אולי חתיכת קופסא שאתה לא צריך? אני צריך לעשות מעגן לHD במשטח קירור שלי שאני בונה :)

פורסם

לגבי האחריות- אתה טועה. עד לאחרונה היו לרוב הדיסקים של סיגייט אחריות ל-5 שנים והאחריות קוצצה (אם כי נותרו כמה) ל-3 שנים. למרות זאת דווקא כוננים חיצוניים (חלקם) נותרו עם אחריות ל-5 שנים, אם כי אולי זה לא מעודכן. אבל בכל מקרה האחריות היא שווה. 2/3 שנים לרוב הכוננים החיצוניים והפנימיים כאחד.

לגבי האוורור- אולי היה לך ניסיון עם מארזים של 20 שקל, אני לא יודע. מה שאני יודע זה שהמארזים הסטנדרטיים שיש כיום הם אחלה בשביל כונן קשיח. לא ניתן להשוות אותם ולדעת אילו מהם טובים יותר (מלבד היקרים מאוד שניתן למצוא עליהם ביקורות והשוואות), אבל קל יותר לזרום עם מארז בעל פתחי אוורור שעשוי אלומיניום. לצורך העניין אני אישית לא מכיר מארז של Seagate/WD/Maxtor או כל חברה אחרת שמגיע עם מאוורר, מהסיבה הפשוטה כי זה לא הכרחי. נכון שזה נותן לך ראש יותר שקט אבל זה לא הכרחי.

לגבי מאווררים- מאוורר שמתפגר זה דבר נדיר, אבל עזוב את זה.. מה שאני רוצה להגיד כאן זה שרוב המארזים שיש להם מאווררים הם הדגמים היקרים מהחברות הידועות Thermaltake/Agestar ועליהן אין לך שום דבר מה להגיד- חלק מהם יקררו דיסק קשיח יותר טוב משהמארז יקרר וגם ישמרו על רמת שקט נמוכה יחסית למארזים אחרים.

לגבי החשמל- לא לכל אחד יש אל פסק. לי אין. למרות זאת, עניין החשמל הוא עדיין קריטי יותר מהטמפרטורה שהיא לרוב אינה בעיה במארזים הקיימים (שאמורים להיות סבירים, לא כאלו שעשויים פלסטיק ואין להם פתחי אוורור.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים