עבור לתוכן

העברת SOUND מיציאת DVI לLCD HDMI בכרטיס של HD4670

Featured Replies

פורסם

שלום...

ברשותי מסך LCD של LG 32".

קראתי באתר שחלק מהכרטיסים של ATI מסוגלים להוציא גם SOUND מיציאת ה DVI

קניתי מתאם מDVI ל HDMI וחיברתי את הטלויזיה למחשב עם כבל HDMI HDMI (אני לא בטוח שהמתאם הזה ספציפית מתאים)

רציתי לשאול איך אני מגדיר שהכרטיס מסך יוציא לטלויזיה SOUND??

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

בשביל שיהיה לך סאונד ב-HDMI בכרטיסים התומכים של ATI, אתה צריך חיבור של הכרטיס מסך לכרטיס קול(פנימי) ומתאם מיוחד של ATI מ-DVI ל-HDMI(לא כול מתאם שתקנה יתאים).

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להסביר לי איך אני מחבר את הכרטיס מסך לכרטיס קול הפנימי?... איזה כבלים וכו'...

וכן.. אני יודע שלא כל מתאם אבל אין לי מושג מאיפה להשיג מתאם של ATI.... ולא קיבלתי עם הכרטיס מסך

תודה רבה על העזרה!!!!!!

פורסם

אתה אמור לקנות מתאם מחנות מחשבים, וכבל HDMI ,לגבי החיבור הפנימי אני פחות מבין.

פורסם
  • מחבר

קניתי כבר מתאם... אבל לא של ATI... בדקתי וזה לא מעביר SOUND..

עכשיו חידשת לי שצריך גם לחבר את הכרטיס מסך לכרטיס קול(או במקרה הזה ללוח אם)...

יש סיכוי שהמתאם שקניתי יעביר SOUND אם הוא לא של ATI ?

פורסם

תפתח את המארז, תראה שעל הכרטיס, יש חיבור, אתה יכול לקרוא בספר הדרכה או על הקופסא עצמה איפה נמצא החיבור הזה, מה שאתה עושה הוא די פשוט, אתה צריך לחבר מתוך הלוח אם, כמו שאתה מחבר בפאנל הקדמי לכרטיסי קול? אז בסגנון אתה מחבר מתוך הלוח אם אל הכרטיס עצמו, והכרטיס מקבל את האודיו ומוציא אותו ביחד עם התצוגה דרך ה- HDMI.

עכשיו, יש לי חששה, הכרטיס שלך, אמור לבוא כבר עם יציאת HDMI על הכרטיס עצמו. אין סיכוי כי הכרטיס שלך מגיע עם 2 יציאות DVI ושדרכן יועברל ך סאונד אם תקנה מתאם ל- HDMI.

תבדוק טוב טוב את העניין. מכיוון שהכרטסי שאתה מדבר עליו, אמור לבוא עם יציאת HDMI כלולה בתוכו ללא כל מתאמים או כל דבר אחר.

** עריכה:

מכיוון שמה הקטע עם מתאם מ- DVI ל- HDMI? זה לא מעביר לך אוטומטי גם סאונד וגם תצוגה, כי עדיין הכרטיס לא עושה את זה. כל הקטע זה פשוט לחבר פלזמות או LCD מהכרטיס מסך, לכן יש את המתאם הזה.

וכמו שאמרתי, יש כרטיסים במיוחד של ATI שיש עליהם כבר יציאת HDMI ! ולכן כל מה שרשמתי לך בהתחלה עם החיבור תקף, אם לכרטיס שלך אין שום תכונה כזאת או שום חיבור עליו המרמז על חיבור שכזה, כנראה שהכרטיס שלך רגיל ולא יוציא שום סאונד דרך שום יציאה.

הינה דוגמא לכרטיסים שכבר ביאם עם האופציה להוציא סאונד דרך ה- HDMI שמובנה עליהם:

http://gadgets.boingboing.net/2008/10/01/atis-new-radeons-pac.html

או שהינה כרטיס כמו שלך, של חברת גי'גבייט, עם יציאת HDMI על הכרטיס עצמו (אם תעשה הגדלה שם ומצויין בפרוש על הקופסא) והכרטסי הנ"ל למשל, מסוגל להעביר גם סאונדו תצוגה דרך חיבור HDMI ישיר אליו.

http://digma.co.il/shop/product_info.php/products_id/7180

ולא, אין אפשרות להעביר סאונד בשום דרך או צורה מכרטיס מסך גם עם כל המתאמים שבעולם, מהסיבה הפשוטה, כל עוד הכרטיס לא מקבל או מפענח ישירות סאונד שמתחר אליו מהכרטיס קול במחשב או משהו בסגנון, אין לו אפשרות כזאת בכלל.

אלה אם כן יש לו את האפשרות לחבר אליו מתוך הלוח אם חיבור סאונד ולקנות מתאם ואז זה אפשרי.

ככה שבקיצור, תבדוק טוב טוב האם הכרטיס שלך תומ ב HDMI עם סאונד. לחבר עם מתאם HDMI רגיל תמד אפשרי, זה סך הכל מעבר, אבל גם סאונד? זה כבר משהו אחר.

פורסם
  • מחבר

אוקי.. לגבי החיבור ללוח אם אני אבדוק.. אני מאמין שאני אצליח.

לגבי החיבורים שקיימים בכרטיס שלי אני בטוח.

לא ראיתי שום HD4670 עם HDMI אבל קראתי בכמה מקומות שכן יש מתאם שמעביר SOUND מ DVI (בדקתי של MSI SPPHIRE ו GIGABYTE)

מה אתה אומר?

ותודה רבה על התגובות!!

[br]פורסם בתאריך: 30.01.2009 בשעה 19:34:22

אוקי .. עכשיו ראיתי על האריזה של הכרטיס מסך... רשום שהDVI מסוגל להעביר גם סאונד במקרה הספציפי של הכרטיסים האלה... אז 100% שהכרטיס שלי ספציפית מעביר סאונד.

עכשיו אני לא בטוח ... צריך לחבר אותו לכרטיס קול לפי מה שאמרת ... זה הבנתי.

אני אנסה לעשות את זה אבל לגבי זה שצריך מתאם מיוחד של ATI אני לא בטוח ...

פורסם

אם בדקת וכל זה נכון, אין בעיה, לא אמרתי שלא, רק אמרתי שצריך לבדוק טוב טוב.

כן, בכל מקרה, הכרטסי שלך נטו, ללא כל חיבור סאונד אליו, לא יכול להעביר עצמאית סאונד גם אם יהיה לך מתאם. מה הסיבה? הכרטיס זקוק לחיבור חיצוני לתוכו, מתוך הלוח אם להוציא מההרחבות שיש לכרטיסי קול מובנים, כמו חיבור לפאנל הקדמי? אז פשוט יש אפשרות בחיבור מסוג כלשהוא שאמור להיות, לחבר מהלוח אם, אל הכרטיס מסך שלך, בכך הוא מקבל אות אודיו מפענח ומעביר לך דרך ה- DVI והמתאם שלך.

זה הכל.

פורסם
  • מחבר

לכרטיס מסך שלי אין את החיבורים כמו שיש לפאנל הקידמי (הפינים הקטנים האלה) יש לו רק חיבור כזה שטוח כמו החיבר למחשב עצמו רק קצר יותר...

יש לך מושג אולי איך מחברים את הסאונד לכרטיס מסך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים