עבור לתוכן

אין מקום לעוד HD במחשב, מבקש את עזרתכם לHD חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

במחשב השולחני שלי אין יותר מקום לכוננים ואני חייב לקנות HD נוסף (ולא אני לא מוכן להחליף מארז :) ) יש עוד כניסות בלוח אם רק אין מקום פיזי בתוך המארז

אני מחפש HD חיצוני אבל שיפעל בדיוק כמו HD פנימי (אותו המהירות, שלא יהרס מחיבור קבוע וכו) זתומרת שהוא יהיה מחובר קבוע למחשב בדיוק כמו HD פנימי

חיבור USB כמובן לא רלוונתי, מינימום 1TB

מה האפשרויות שיש לי?

תודה רבה

פורסם

אתה יכול לקנות כלוב להרדיסקים שמנצל יותר טוב את המקום במארז ממה שכבר מנוצל כרגע. בכ"מ בשביל מהירויות שקרובות למהירויות של

הרדדיסק פנימי אתה תצטרך לקנות הרדדיסק בחיבור ESATA.

פורסם

אם יש מקום חופשי במארז אתה יכול לאלתר משהו.

אפשר להשיג מתאם הרדיסק למסילות של ה5.25 inch.

הנה משומשים במחיר אחד דולר!! ;D

http://www.directron.com/mis-kit-hd.html

והנה אותו דבר במחיר שחיטה

http://www.plonter.com/detailz.tmpl?sku=M430&affiliate=zap

מגירות נשלפות

http://zap.co.il/models.aspx?Sog=C-DriverCase&DB404618=404900&orderby=price

אפשר גם לתלות הרדיסק בעזרת חוטים (אם יש מקום לזה), זה לא מסובך בכלל.

תוודא שאין שום אפשרות לפני שאתה קונה כונן חיצוני.

פורסם
  • מחבר

יש לי מאחורי המחשב חיבורים לSATA (זה לוח אם ממש טוב של גיגביט נראה לי P52 או משהו) וכניסת חשמל כזה כמו בתוך המחשב

ובתוך המארז ממש צפוף.. אולי באמת יש מקום מתחת לDVD אני יבדוק, אבל לתלות סתם בתוך המחשב אין מקום (זה מארז HTPC וזה למה בעית הצפיפות)

אולי יש איזו דרך פשוט להוציא שני כבלים דרך איזה חור במחשב ולחבר להרדיסק שישב בחוץ השאלה אם יש איזה קופסה מיוחדת שתחזיק את ההרדיסק.

לא הבנתי מה זה המגירות האלו.. זה יושב מחוץ למארז? ואם כן איך הוא מתחבר?

תודה רבה על התגובות המהירות

פורסם

המגירות הנשלפות מיועדות לשבת במסילות ה5.25 (כמו CDROM) ומורכבים משני חלקים.

חלק אחד זה המעטפת שמתברגת למסילה של המארז ומתחברת לחשמל ונתונים, והחלק השני זה מגירה פנימים נשלפת שבתוכה יושב ההרדיסק שמתחבר לחיבורי חשמל ונתונים פנימיים של המגירה ומאפשרים מנגנון שליפה וחיבור.

המגירה לא רק תאפשר לך להושיב הרדיסק במסילה הזאת, היא גם תאפשר לך להחליף ולחבר הרדיסקים בלי לפתוח את המארז.

אפשר גם לקנות מגירות פנימיות נוספות שבהם אתה מתקין הרדיסקים ואז לשלוף הרדיסק אחד מהמגירה החיצונית ולהכניס הרדיסק אחר בלי להתעסק עם ברגים בכלל.

אם אתה בכל זאת מעוניין לחבר הרדיסק חיצוני בלי להפסיד ביצועים אז E-SATA יאפשר לך לעשות את זה בקלות.

היום יש יציאת ESATA בכל לוח אם ומארז נורמלי.

מארזים חיצוניים יתחברו לחשמל חיצוני, ולמחשב יתחברו עם כבל אחד של ESATA (או USB וFW כמובן).

הערה נוספת:

אם אתה אומר שהמארז שלך מפוצץ אולי כדאי לעקוב אחרי הטמפרטורות של ההרדיסקים.

כששמים 2-3 הרדיסקים באותו כלוב צמודים ללא מאוורר צמוד הטמפרטורות עלולות לסכן את היציבות וגם את אורך החיים (אם לא לטווח הקרוב אז בטווח הארוך) .

פורסם
  • מחבר

דווקה המארז ממש קר זה בלי צחוק המארז הכי פחות חם שראיתי בחיים ויש מאוורר מיוחד להרדיסקים ככה שזה לא הבעיה

המגירה הזו לצערי לא מתאימה למארז שלי כי הוא מסתיר את כל הDVD ויש מעבר רק לפלטה של הדיסק לצאת

מה שכן יש לי מקום נוסף מתחת לDVD אז אולי אני באמת יכניס לשם HD נוסף

ההרדיסקים החיצוניים שמגיעים עם חיבור E-SATA הם בדיוק כמו הרדיסק רגיל במחשב?

פורסם

ההרדיסקים החיצוניים שמגיעים עם חיבור E-SATA הם בדיוק כמו הרדיסק רגיל במחשב?

כל ההרדיסקים החיצוניים הם בעצם הרדיסקים פנימיים בתוך מארז חיצוני שנמכרים כיחידה אחת.

לא ניתן לפתוח את המארזים האלה בלי לאבד אחריות.

בהרבה דגמים של הרדיסקים חיצוניים משתמשים בהרדיסקים איטיים.

הרדיסקים חיצוניים עם חיבור ESATA בדרך כלל באים עם הרדיסקים מהירים יותר.

אפשר לקנות מארז חיצוני (ריק) להרדיסק ולשים בתוכו מה שבא לך. (במקרה כזה אין בעיה עם אחריות, אפשר להחליף הרדיסק, ולקנות איזה הרדיסק שאתה רוצה)

אם אתה רוצה יש גם מארזים חיצוניים ל 3 הרדיסקים למי שיש הרבה או רוצה אופציה להרחבה בעתיד (יש גם יותר אבל אני מנחש שזה כבר לא בשבילך).

פורסם
  • מחבר

אני יזמין מאיביי את המתאם הזה דבר ראשון ואני ינסה לחבר את זה ככה אם זה לא יעבוד אני יעבור לשלב המארז החיצוני

יש לך אולי המלצה למארז טוב (חשוב שיראה טוב ויהיה שקט יחסית כי זה יושב בסלון) אחד שמתאים ל3 ואחד שמתאים לאחד?

שוב תודה רבה

פורסם

כבר שנים שלא קניתי מארז חיצוני להרדיסקים.

אם זה לא דחוף אז קח את הזמן, תגלוש באתרים של חנויות מחשבים מובילות ותראה מה יש להם במלאי ומה המחירים.

אתה יכול גם לדפדף או לעשות חיפוש בפורום אמצעי איכסון, אמורים להיות כמה דיונים בנושא מדי פעם, זה טבע הדברים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה

פורסם

מארזים שמתאימים ליותר מכונן קשיח אחד הם בד"כ יקרים שכן מיועדים לשרתים/אחסון של מערכי RAID וכדו'.

מארז הכי משתלם ESATA הוא הבא:

http://www.lamir.co.il//product.asp?product=14230

אין זול ממנו שמגיע עם ESATA (לפחות ממה שאני מצאתי)

פורסם
  • מחבר

דווקה מחיר סביר יחסית..

יש הבדל בין לקנות את המארז הזה והרדיסק בניפרד לבין לקנות הרדיסק חיצוני מוכן כבר שבא עם ESATA?

פורסם

בד"כ אלו שמגיעים עם ESATA הם יקרים ולכן עדיף לקנות מארז וכונן בנפרד.

ההבדל הוא שאתה תמיד יכול להחליף כונן מבלי לפגוע באחריות. אם תקנה כונן "חיצוני" (יעודי) אז במידה ומתישהו תרצה להחליף את הכונן שבתוכו, האחריות כבר לא תהיה תקפה כשתפתח את המארז. לא על המארז ולא על הדיסק הקשיח. אבל אם אתה תעשה את זה באלגנטיות ובלי שישימו לב, אז אולי כן תהיה אחריות- זה כבר סיפור אחר.

בנוסף למארז תוכל לקחת ST31000333AS (שאינו נגוע, תצטרך לבדוק את זה) או מעט יקר יותר HD103UJ של סמסונג.

פורסם
  • מחבר

מה נגוע?

וWD לא עדיף? אני כבר איזה 20 שנה איתם ומעולם לא היה לי בעיה אחת אפילו..

פורסם

אני המלצתי על שני כונני ה-1TB המשתלמים ביותר.

נגוע- יש על זה דיון בסטיקי. זה לא אומר שאתה תקבל כונן נגוע, צריך לבדוק לפי תאריך יצור או SN איזה כונן נגוע ואיזה לא. או שלא אפשרי כי זה בגלל הקושחה, ובמקרה הזה תקח את הכונן השני שהמלצתי עליו (של סמסונג).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים