עבור לתוכן

עזרה, לא שומעים את הרמקולים האחוריים ותקלות נוספות

Featured Replies

פורסם

שלום לכל העוזרים,

לאחר חיפוש בפורום ובגוגל לא הצלחתי למצוא פתרון לשתי בעיות מרכזיות.

1. לא שומעים ברמקולים האחוריים. יש לי מערכת של לוג'יטק X540 שעבדה מצוין עד לאחרונה.

הבעייה לא נעוצה ברמקולים עצמם כי כשחיברתי אותם לשקע של הרמקולים הקדמיים שמעו בהם כמו בקדמיים.

עברתי על כל החיבורים הסרתי את הדרייברים והתקנתי מחדש. פעם מאתר היצרן של לוח האם ופעם מהאתר של רילטק.

חשבתי שאולי הבעייה בקודק פק שהיה לי (למרות שבעבר גם איתו זה עבד) הסרתי ועדיין לא עוזר.

הכרטיס קול הוא כפי שצויין של Realtek גרסת HD כלומר 7.1 ערוצים ועם יציאה אופטית.

הרמקולים מחוברים אנלוגית.

הגדרתי גם בווינדוז (XP) שיש מערכת 5.1 ערוצים ובתוכנה של רילטק מופיע שהכל מחובר, אבל כשמנסים לשמוע רק מהאחוריים שומעים את הצליל בקדמיים בלבד מה שאמור להיות ההיפך, כלומר לא לשמוע כלל מהקדמיים.

אני חושב שכיסיתי את כל האופציות ועדיין אין פתרון. חשבתי על זה שאולי הכניסה של הרמקולים האחוריים בכרטיס עצמו פגומה, אבל אם התוכנה מזהה כשאני מחבר ליציאה את הכבל אז כנראה שהיא תקינה.

2. יכולה לנבוע מהבעייה הראשונה, לעיתים (לפי מצב הרוח) המוזיקה נשמעת כאילו בפיידים, כלומר כאילו יש נסיון להדמיית סראונד רק שזה נשמע חרא. הדרך היחידה שאני יכול להמחיש את האפקט זה שבזמן שאתם שומעים מוזיקה תשמיו ידיים על האוזניים לסירוגין, ככה: :yelclap: רק על האוזניים ;D.

מה לעשות?

תדה מראש.

פורסם

הגדרתי גם בווינדוז (XP) שיש מערכת 5.1 ערוצים ובתוכנה של רילטק מופיע שהכל מחובר, אבל כשמנסים לשמוע רק מהאחוריים שומעים את הצליל בקדמיים בלבד מה שאמור להיות ההיפך, כלומר לא לשמוע כלל מהקדמיים.

איך אתה מנסה לשמוע רק מהאחוריים?

פורסם
  • מחבר

60762566mf4.th.jpg

83954196ps1.th.jpg

בתמונה הראשונה מתנגן צליל בלופ ואתה יכול לגרור את הכדור וכך לשמוע ברמקולים הרצויים, אבל זה כל הזמן נשאר בקדמיים.

בתמונה השנייה אתה לוחץ על הרמקול הרצוי ונשמע צליל אבל שוב זה תמיד יוצא מהקדמיים.

פורסם
  • מחבר

אפשר לנעול סידרתי את הבעייה.

הסרתי מהdevice manager את microsoft uua HD (משהו כזה) ואת הדרייברים אחרי התקנה מחדש (רק של הדרייברים) הבעיה הסתדרה.

אני מקווה שזה לא יחזור על עצמו כרגע יש סראונד והפסיק הפייד המעצבן :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים