עבור לתוכן

אשמח לקבל המלצה לגבי מארז חיצוני עבור HD בנפח 1 טרה בייט (פרטים בגוף ההודעה)...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

את האמת, הלכתי לאיבוד בתוך ים המארזים ובליקוי במידע המוצע ע"י היצרנים ועל כן אנא עזרו לי בהמלצתכם בציון סדר העדיפות...

מפרט מבוקש לכונן חיצוני:

- תמיכה בדיסקים בעלי נפח של 1 טרה בייט לכל הפחות.

- יציאות usb2, esata (היה נחמד אם היתה יציאת רשת אך נדמה שהם מאוד יקרים)

- תמיכה בדיסק קשיח: חובה - Sata, Sata2.

רשות - IDE (להשמשת דיסקים מדור זה)

- מאוורר - הבנתי שקיימים קטרים שונים של מאווררים וכמובן השלכה ישירה על מידת הקירור ורמת הרעש הנפלט מהם ולכן אני מעדיף

עם מאוורר גדול ככל האפשר כמובן במסגרת המצאי הקיים.

- תוסף מתאם eSata לחיבור ה-Sata הפנימי.

מפרט מבוקש לדיסק קשיח:

- נפח 1TB

- סיבובים 7200 לפחות

- יצרן - בהכרותי את ענף הקשיחים שנים רבות למדתי להכיר ש-WD הם בעלי השרידות הגבוהה ביותר אם כי אשמח להמלצתכם לגבי יצרן ודגם.

- מטרות: גיבוי ושמירת מידע יחד עם זמינות מיידית (במקום צריבות ל-DVD שעייפתי מהם)

השקעה - סכום שיאפשר:

- שימוש במארז למספר שנים

- דיסק קשיח אמין ובעל שרידות גבוהה

כאמור אשמח לקבל

- הא/ערותיכם לגבי המפרט

- חלופות קיימות וראויות.

תודתי להתייחסותכם שלוחה אליכם מכאן ועכשיו יחד עם ברכות ליום טוב.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי דיסק קשיח?

תודה

פורסם

אם אתה תשתמש לרוב ב-USB 2.0 / לא חשובה לך המהירות אז קח את ה-1TB הכי זול שתמצא שלדעתי הוא WD10EACS (שקט מאוד[סדרה ירוקה] ובהתאמה גם איטי). אם חשוב לך ביצועים ואתה בונה על eSATA אז אתה תפיק תועלת מה-HD103UJ של סמסונג, כונן שקט (אם לא הכי שקט [7200RPM]) ומהיר במיוחד.

פורסם

למה לקחת את השני? בזבוז של כסף.

מה רע במארז שאני הבאתי? זול ב-100 שקלים מהמארז הכי זול שקישרת אליו.

או אולי זה:

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=25022#details

אם אתה מחפש יופי, אז מוטב כבר שתבחר מה שבא לך.. כי מעבר למה שאני המלצתי, כל מארז אחר יהיה מותרות וההבדלים יהיו רק ביופי (או פונקציונליות שגם כן מהווה מותרות)

פורסם

כל המארזים שאתה הבאת מקוררים באופן פסיבי.

2 המארזים שהוא הביא מקוררים באופן אקטיבי.

לא כולם יגדירו זאת כבזבוז כסף.

בכל מקרה, המארז של Antec שקט ושומר על הטמפרטורה של הדיסקים נמוכה יותר ממארזים חסרי מאוורר, מה שיכול למנוע בעיות בעתיד.

אני לא מכיר את המארז של Agestar, ולכן אני לא יכול להמליץ עליו, וזו הסיבה שכתבתי שאני הייתי הולך על השני.

פורסם

הכל שטויות, אפילו בשיא הקיץ מארז בלי מאוורר יחזיק בסדר גמור. וכל עוד הוא עשוי מאלומיניום אז מה טוב.

ראיתי כוננים קשיחים שמחזיקים במארזים שמקוררים בצורה גרועה מאוד. ולא, אני לא אומר שעם המארזים שהבאתי הכונן הקשיח יהיה בטמפרטורה גבוהה, אני אומר שהוא יהיה באחלה טמפרטורה. מעבר לזה לא יתן שום דבר.

זה כמו שאין הבדל בין כונן שיעבוד בטמפ' של 30 מעלות צלזיוס על פני 35 מעלות צלזיוס, כי מתחת ל-40 הכל נחשב לטוב. (וגם 50 זה בסדר)

פורסם

ככל שכונן עובד בטמפרטורה גבוהה יותר לאורך זמן כך הסיכוי שלו להתקלקל גדל - ממש לא שטויות.

אני לא אומר שמארזים ללא מאורר הם בהכרח לא טובים ושהדיסק בהם ידפק בטוח, אלא רק שיש יותר סיכוי.

ואני לא בטוח שהם ירדו מ-40 מעלות במארז ללא קירור אקטיבי.

טמפרטורה של 50 מעלות אומנם מוגדרת כתקינה מבחינת היצרן - אבל ממש לא מומלצת.

פורסם

טמפרטורה של 50 מעלות זה בסדר גמור. זו הטמפרטורה שרוב הכוננים פועלים בה ברוב המחשבים שבהם המשתמש אינו דואג לכך (ע"ע כמעט כל מחשב ביתי מלבד משתמשי HWZone ואנשים אחרים שמבינים עניין)

"ככל שכונן עובד בטמפרטורה גבוהה יותר לאורך זמן כך הסיכוי שלו להתקלקל גדל - ממש לא שטויות."

קל לומר דבר בגלל שהם נשמעים הגיוניים. פעם שמעת על כונן ששבק חיים בגלל טמפרטורה? אבל זה לא משנה, כי במארז סטנדרטי עשוי אלומיניום בעל פתחי אוורור לא תהיה שום בעיה של טמפ'. הסיכוי בהם אינו גבוה יותר, גם משום שהטמפ' בהם אינה משמעותית גבוהה יותר, גם משום שהם נועדו לעבודה הזו ומן הסתם סביר להניח שהיצרן שקל זאת, וגם משום שהכונן הקשיח הוא בעל חלקים נעים והסבירות שהוא יכשל בגלל טמפ' היא נמוכה מאוד עד לא קיימת (גם כונן שפועל בטמפ' של 60 לא ילך קפוט. זה לא מומלץ בשביל פעולה תקינה ואריכות ימים, אבל זה הגבול הבטוח, ולא 50 מעלות, טמפ' שבוודאי לא תמצא במארזים ללא מאווררים.)

פורסם

אני ממש לא יודע על מה אתה מבסס את כל האמירות האלו שלך.

אני שמעתי על יותר אנשים שנדפק להם הכונן החיצוני מאשר הפנימי ואני אישית מייחס זאת ל-2 גורמים:

1) טמפרטורת עבודה.

2) אספקת החשמל למארז.

"פעם שמעת על כונן ששבק חיים בגלל טמפרטורה?" - קל לשאול שאלות שלא ניתן לבדוק את התשובה עליהן. בתור משתמש ביתי אין לי דרך לדעת מה הסיבה לכך שהכונן התקלקל. במידה והוא עבד במטמפרטורות גבוהות לאורך זמן אני יכול להניח שהיתה לכך השפעה (כי בכל זאת מדובר גם ברכיבים אלקטרוניים), באותה מידה אתה יכול להניח שאין לזה שום קשר.

"הסבירות שהוא יכשל בגלל טמפ' היא נמוכה מאוד עד לא קיימת" - אצלי במארז הפנימי כאשר המאוורר שהיה לפני הכוננים שבק חיים, הכוננים התחממו לטמפרטורה של 55 מעלות. ברגע שהטמפרטורה הגיעה ל-55 המחשב קרס (ובדקתי את זה מספר פעמים). ברגע שהחלפתי את המאוורר הכל הסתדר. ככה שממש לא הבנתי את הטענה שלך לגבי 60 מעלות, כונן שעובד ב-60 מעלות באופן רציף בשלב כלשהו ישבוק חיים (ומהר יותר מאשר הוא היה עובד בטמפרטורה נורמלית). יש סיבה שהיצרניות מפרסמות נתונים על טמפרטורת עבודה.

אני רק רוצה להבהיר משהו, אין לי שום דבר נגד מארזים חסרי מאוורר, ואין איתם שום בעיה (ולכן גם רוב האנשים בעולם משתמשים בהם), אבל, אי אפשר להתווכח שהטמפרטורת עבודה שלהם גבוהה יותר, מה שעלול להוביל במקרים קיצוניים לכשל של הכונן (וכן אני מסכים שזה נדיר).

לכן יש אנשים שמוכנים לשלם את ההפרש בין המארזים, ולא ישר צריך לצאת בהכרזות שמדובר בבזבוז של כסף.

פורסם

בסדר גמור. לדעתי זה בזבוז של כסף ומנסיוני טמפרטורה של 60 היא הגבול ומערכות לא קורסות בה. בכל מקרה אני לא אומר שזו טמפרטורה טובה, טמפרטורה טובה היא 45 ומטה כש-50 זה עוד בסדר.

אני לא חושב שכוננים חיצוניים מתים יותר, והם לא מתים בגלל טמפ'- כי כמו שיש כוננים פנימיים שמתים, אז יש גם חיצוניים. בין אם מדובר בחשמל או בניתוק לא בטוח ע"י המשתמש (יתכן שהוא ניתק והכל היה בסדר ומעט מאוחר יותר הוא יראה את התוצאות, קשה לומר.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים