עבור לתוכן

הארדיסק למערך RAID0 עד 200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי אנשים.

לאחרונה, בזכות ייעוצם של חברי הפורום מצאתי את עצמי עם 1,050 ש"ח מתקציבי ללא שימוש, לאחר שוויתרתי על כרטיס קול שגם ככה לא ינוצל.

מכיוון שכפי שאני אומר שוב ושוב, אין לי טעם בחיסכון, החלטתי לנסות משהו די "משעשע".. להקים מערך RAID0 עם שישה כוננים :)

כעיקרון, הכונן לא צריך להיות סופר שקט. אין לי בעיה עם רעש.. אבל צריך להתחשב בי, מכיוון שאני הולך להחזיק שישה כאלו.. שלא ישמעו כמו איזו הפגנה :lol:

הנפח לא כ"כ רלוונטי. מינימום של 160GB לכונן יספיק לי. אין לי טעם בנפח עצום, לא אעשה בו שימוש. (מקסימום אקנה עוד שנה הארדיסק חיצוני)

התקציב לכל המערך הוא כ-1,200 ש"ח והתקציב לכונן יחיד הוא כ-200 ש"ח. מערך ה-RAID יבוצע על בקר-מובנה, אלא אם תייעצו לי אחרת.

תודה רבה לעוזרים והמשך יום נעים לכולם :)

עריכה: הצטמצמתי עוד קצת במחשב (הפעם בזכרונות) ככה שהעלתי מעט את התקציב. שישה כונני WD3200AAKS יהיו טובים או שיש אלטרנטיבות עדיפות?

פורסם

יהיה מעולה. חשבת אולי על 4 כונני 6400AAKS?

אולי כונן 1TB HD103UJ + שלוש כוננים בRAID0 (כמו 3200AAKS)?

פורסם
  • מחבר

שטח האכסון לא כל כך רלוונטי בשבילי, ככה שאני חושב שארבעה כונני 6400AAKS יהיו בחירה הזויה למדי.

חשבתי גם על שישה כונני 250GB RAID EDITION של Seagate, מה אתה אומר? (לא נגועים, בדקתי ברשימת הדגמים)

ולגבי גיבוי - אני חושב שאמצא איזה הארדיסק חיצוני לא בשימוש אצל סבא.

או שאקח RAID5.. אבל לפי מה שהבנתי, הוא רק יאט את מהירות הכתיבה ולא ישפר אותה, נכון? (ככה אבא שלי אמר לי, והוא בונה מערכי RAID לשרתים ב-HP בלי סוף..)

עוד רעיון זה לקנות שישה כונני 160GB RAID EDITION וכונן קשיח חיצוני בנפח 1TB. או חמישה כוננים כאלו וכונן פנימי.

אופציה נוספת היא לקנות בקר RAID "מקצועי" מה שאני חושב שישפר את הביצועים באופן ניכר.

יותר מדי אופציות..

אגב, אבא שלי טוען שאין לי שום שימוש במערכי RAID ושחבל שסתם "אקים" כאלו. יש לך במקרה באנצ'ים שיראו לו אחרת?

פורסם

בעמוד הראשי (של הפורום הזה כמובן) יש דיון שבו מישהו הציג תוצאות RAID של שני כוננים, וגם יש שם תגובה על משתמש שהציג גם כן תוצאות מכובדות עם כוננים פשוטים יותר.

בכל אופן בכמויות שמעל שלושה כוננים תוספת הביצועים כבר תהיה אינה משמעותית. היא תעלה באופן הדרגתי אבל בשביל שימושים סטנדרטיים לא יהיה הבדל גדול. כמובן ש-3 זו הערכה שלי, זו לא עובדה.

פורסם
  • מחבר

משום מה אף פעם לא ראיתי אנשים (עם מערכות מטורפות כמובן) שמשתמשים ביותר מ-3 כוננים ב-RAID0 וביותר מ-4 כוננים ב-RAID5.. נראה לי שאתה לא סתם חושב, אתה גם יודע :xyxthumbs:

אז אילו שלושה כוננים יהיו הכי מתאימים למערך RAID0? יש באמת הבדל בביצועים בין מערך עם כוננים רגילים לבין מערך עם כונני RAID EDITION למיניהם? תזכור גם שאני לא מחפש נפח עצום. שלושה כונני 160GB יספיקו לי, אין לי בעיה לשלם עליהם כמו על כונני 320GB אם הביצועים שלהם יהיו בהתאם. אני חושב שאקח לגיבוי כונן 1TB, שחוץ מלגיבוי הוא ישמש לי גם לאכסון כללי שאין לי צורך שיעבוד במהירות.

פורסם

אם אתה רוצה 320GB, אז בנפח הזה הכונן של Seagate שולט (מבחינת ביצועים כמובן).

ה-3200AAKS חד הפלטה גם כן עומד בראש ולכן הוא יהיה בחירה טובה. אם כי לדעתי עדיף לקחת 6400AAKS.

לגבי דגמי RAID של כוננים, זה לא כ"כ משמעותי למערכת מייסנטרים- לפעמים יש תוספת ביצועים קלה אבל בד"כ מדובר בכל מיני פיצ'רים (בין אם פיזיים/מכניים או הבדלים בקושחה) שמטרתם היא יציבות המערך ואורך חיים טוב. לדעתי זה לא צריך לעניין אותך.

פורסם
  • מחבר

אורך חיים זה דווקא די חשוב. אני רוצה שהכוננים במערך (במידה והם תקינים מלכתחילה, כמובן) לא יהרסו לי לפני שהשתמשתי בהם לפחות 3 שנים.

אז אני חושב שאקח שלושה כונני 160GB של WD, מסדרת ה-ABYS ואת הכונן 1TB מהסדרה הירוקה של WD. מה דעתך? אני לא לוקח WD6400AAKS מכיוון שאין לי שום דבר לעשות בנפח כזה גדול. אחרת אני בטוח שהייתי עושה זאת.. לשלם עוד 300 ש"ח בשביל יותר מפי 3 נפח..

פורסם

יעשה את העבודה. (160GB)

לגבי ה"לא יהרסו לי לפני 3 שנים".. אל תשכח שאלו עדיין כוננים קשיחים. אם הוסיפו להם פיצ'ר או שניים זה לא משנה את כל התמונה ואפילו לא את הרוב שלה. כוננים קשיחים מתים במוקדם או במאוחר, צריך רק מזל (וכמובן אני לא מדבר על סדרות בעייתיות כמו במקרה של סיגייט). זה שהם בגרסת RAID לא אומר שהם אמינים יותר, אלא להבדיל מכונן קשיח רגיל נועדו לעבוד שעות נוספות - דבר שנדרש בשרתים ושימושים אחרים של לקוחות עסקיים שבהם הלקוח מצפה מהכונן הקשיח לעבוד לא מעט זמן ללא הפסקה. אז אם מדבר במחיר דומה אתה יכול ללכת על זה, אבל מלבד זאת לא הייתי ממליץ לעשות זאת- כי אם המחיר דומה אז אפשר לקחת 3200AAKS כפי שחשבת לעשות בהתחלה.

לגבי ה-1TB, אם אתה רוצה ביצועים אז קח סמסונג HD103UJ או סיגייט (אם לא אכפת לך לעדכן קושחה במידת הצורך) ST31000333AS. היתרון של הWD10EACS הוא שקט וצריכת חשמל נמוכה, אלא אם כן התכוונת ל-EADS ובמקרה הזה אין לי מושג איפה מצאת אותו במחיר סביר.

פורסם
  • מחבר

המחיר של ה-ABYS גבוה אפילו משל ה-3200AAKS.

אז אקח שלושה הארדיסקים מדגם ה-3200AAKS.

מי אמור להיות יקר יותר, ה-F1 או ה-EACS?

אגב, מי מציג ביצועים טובים יותר? ה-320GB של Samsung או של WD? (אלו שיש ב-KSP, הם הכי זולים אז אני קונה משם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים