עבור לתוכן

חיבור גשר בין ראוטר של 3COM וראוטר של EDIMAX

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קניתי היום AP של emimax 7206apg , והחלטתי בכל זאת לנסות להתחבר לראוטר שלי

למרות מה שאמרו לי בתמיכה של 3COM (מקסימום הייתי קונה ראוטר 6204)

ו... הכל עובד

אין לי מושג למה אמרו לי בתמיכה שה WDS לא עובד בדגם 72T

ראיתי בפורום של לווינים שאני צריך להגדיר את ה AP כ STATION INFRASTRUCTURE

אמנם הנקודה הקוית עובדת , אבל שמתי לב שאין הגברה לרשת האלחוטית

יכול להיות שזה בגלל ההגדרה של ה AP ?

פורסם

לא ברור לי מה הגדרת, בכל מקרה אין צורך בשימוש בWDS פה.

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אין חשיבות לאיזה נתב יש לך כשאתה משתמש בנקודת גישה, את העבודה הוא יודע לעשות בעצמו.

לגבי הגברה, למה שתהיה? אתה משתמש בנקודה האלחוטית כמו כרטיס רשת בעקרון, הוא קולט את הרשת האלחוטית מהנתב שלך ומעביר את החיבור לממיר דרך כבל רשת. אם יש לך בעיות קליטה, אתה תמיד יכול לשים את הנקודת גישה יותר קרוב לנתב או במיקום עם יותר קליטה, אורך הכבל רשת לא מוגבל למטר שניים.

פורסם
  • מחבר

כלומר ל AP יש מספר שימושים

ניתן לחבר אותו בכבל לראוטר ואז הוא משמש להגברה

שימוש אחר הוא השימוש שהשתמשתי בו

אני צודק ?

האם אין פונקציה שמשלבת בינהם , כלומר קליטה אלחוטית והגברה שלה ?

האם ה WDS נועד רק אם מחברים את הAP בכבל לראוטר ?

פורסם

אתה צודק בכך שיש לנקודת גישה מספר שימושים ואתה משתמש בה בשימוש שהוא לא הגברה.

כהגדרה המושג "נקודת גישה" מתחייס רק למכשיר שמשמש בסיס לרשת אלחוטית, למשל בכל נתב אלחוטי יש נקודת גישה שמאפשר לנתב להיות אלחוטי.

על גבי המכשיר הזה הוסיפו יכולות שהם מעבר למה שנקודת גישה עושה בדרך כלל: עבודה כמשחזר, שרשור אלחוטי בעזרת WDS וגשר אלחוטי.

כאשר משחזר זה מכשיר שלוקח את האות ופשוט מפיץ אותו מחדש כמו שהוא רק "מחדש" את העוצמה שלו, בכך מגדיל את האות.

שרשור אלחוטי באמצעות WDS עובד רק מול נתבים שתומכים בWDS, במצב הזה נקודת הגישה תהווה בסיס לרשת אלחוטית חדשה ויחבר אותה לרשת הקיימת ובכך ליצור שתי רשתות חופפות שיכסו שטח יותר נרחב.

גשר אלחוטי זה מה שאתה עושה, הנקודת גישה קולטת את הרשת האלחוטית ו"מעבירה" אותה לרשת קווית.

השימוש הקלאסי של נקודת גישה היא להפיץ רשת אלחוטית במקום שאין אחת. זה השימוש היחיד למעשה שהנקודת גישה תהיה מחוברת עם כבל לנתב.

שתי התוספות הראשונות (WDS ומשחזר) קיימות להגברה והפצרה רחבה יותר של הרשת.

תוספת הגשר האלחוטי נועדה לאפשר "קפיצה" אלחוטית בין שני חלקים של רשת קווית.

אין שילוב בין התכונות השונות כיוון שכל אחת באה לתת מענה לצורך אחר.

פורסם
  • מחבר

וואו , תודה על התשובה המפורטת :yelclap:

האם בשימוש של "גשר אלחוטי" ה AP מגביר את האות לרשת הקוית ? (הכוונה אם הוא יודע לטפל גם במצבים שהאות שמגיע חלש)

פורסם

בכיף :xyxthumbs:

במצב של גשר אלחוטי הAP מתנהג בדומה לכרטיס רשת אלחוטי, אין לו תכונות מיוחדות להגברת האות. קשה לי להגיד אם הוא יתפקד יותר טוב מכרטיס אלחוטי באותו מצב, אולי בגלל שהוא יותר "מרווח" ואולי עם רכיבים טובים יותר אז הרעש הפנימי שלו קטן והוא ידע להתמודד עם אות שמגיע יותר חלש.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים