עבור לתוכן

חיבור גשר בין ראוטר של 3COM וראוטר של EDIMAX

Featured Replies

פורסם

יש לי היום ראוטר של 3COM דגם 3CRWE554G72T (עובד בתקן 11g)

אני רוצה לרכוש ראוטר של EDIMAX דגם 6504N (תקן 11n)

2 הראוטרים תומכים ב WDS

האם יש אפשרות לחבר את הEDIMAX למודם ואת ה 3COM כ AP ?

אני מבין שבמצב כזה ה AP יעבוד בתקן 11g , אבל האם הגלישה האלחוטית בבית תהיה בתקן 11n או 11g ?

תודה

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור ???

אני רוצה לרכוש היום את הראוטר ...

פורסם

רוב הסיכויים שתוכל לחבר בינהם, אבל המהירות ברשת האלחוטית תהיה חצי מהמהירות של התקן האיטי יותר, קרי חצי מתקן G. כלומר מהירות אפקטיבית של בערך 10-11 מגה ביט לשניה. בנוסף, רוב הסיכויים שלא תצליח להפעיל על הרשת הצפנה נורמלית.

פורסם
  • מחבר

ועם AP יעודי המהירות לא תרד בחצי ?

בכל מקרה לנקודה המרוחקת המהירות בהחלט מספיקה לי

אגב , למה בהמלצות לנתבים מעדיפים את 6504n על הדגם החדש יותר 6524n ?

פורסם

אני לא יודע איזה המלצות קראת וממתי הן, אז קצת קשה לי לענות על זה.

אני אישית מצרף את שני הדגמים יחד כיוון שעד היום לא קראתי ביקורת על ה6524, וממה שידוע לי הוא זהה לחלוטין ל6504N בתוספת של כלי התקנה והגדרה גרפי.

ע"פ מה שראיתי עד כה, לא נראה שיש איזושהי בעיה או התנהגות שונה בינהם. בגלל שזה ממילא דור נתבים שצריך רק "למשוך" עד ליציאה הרשמית של תקן N, אני פשוט הייתי הולך על הזול מבינהם שאני יכול להשיג.

לגבי AP יעודי, בגלל שהתקשורת האלחוטית היא HALF DUPLEX, כלומר תחנה יכולה רק "לדבר" או רק "להאזין" ברגע נתון, כל תוספת של "קפיצה" בדרך תוריד את המהירות בחצי. היתרון בAP יעודי יהיה בכך שהוא ידע, קרוב לוודאי, לעבוד כמשחזר אוניברסלי. זה יאפשר לך לשים הצפנה נורמלית על הרשת. WDS בניגוד לזה (בפרט באימפלימנטציות ישנות יותר כמו שיש ב3COM שלך) לא מצליח ברוב הפעמים לתמוך בהצפנה גבוהה מWEP. כיוון שWEP כבר לא נחשבת כהגנה משום סוג, וכיוון שהיא מורידה את קצב התעבורה ברשת האלחוטית, שימוש בWDS הוא לא אופטימלי. בנתבי G שימוש מוצלח בWDS קורה בדר"כ רק בשימוש בשני נתבים מאותו דגם בדיוק. מה קורה לגבי נתב G ונתב N, אני לא יודע להגיד מראש.

ד"א, מה המרחק בין הנתב והמחשב שאתה רוצה לחבר?

פורסם
  • מחבר

המרחק בין 2 הנתבים הוא כ 7 מטר

אתמול דיברתי עם התמיכה של 3COM , והם אמרו לי שלמרות שיש בתפריט של הנתב אפשרות ל WDS , הוא לא באמת תומך בפונקציה ?!?!?!

כנראה שאני אצטרך לרכוש 2 נתבים או נתב ו AP

אגב , אני צריך שתהיה לי יציאה קווית מה AP (או הנתב שמשמש כ AP) , האם זה אפשרי ?

אם אני משתמש בנתב , אז ניתן להשתמש בכל היציאות הקוויות שלו ? מה כתובות ה IP של היציאות האלה ?

פורסם

7 מטר זה לא הרבה כ"כ, יש ממ"ד או מעבר קומות?

איפה שאתה לקלוט את הרשת יש קליטה כלשהי גם אם נמוכה?

פורסם
  • מחבר

בחדר שבו אני רוצה לשים את ה AP יש לי מכשיר שצריך לקבל רשת קוית .

פורסם

איזה מכשיר זה? אין אפשרות לחבר אותו אלחוטית וזהו?

פורסם
  • מחבר

מדובר בממיר לווין , הדרך היחידה לחבר אותו היא קוית דרך ראוטר .

"אגב , אני צריך שתהיה לי יציאה קווית מה AP (או הנתב שמשמש כ AP) , האם זה אפשרי ?

אם אני משתמש בנתב , אז ניתן להשתמש בכל היציאות הקוויות שלו ? מה כתובות ה IP של היציאות האלה ?"

פורסם

תקנה AP אם יכולת wireless bridging (נקראה גם client mode או AP client)

למשל: D-Link DAP-1160

Edimax EW-7206APg

Edimax EW-7209APg (בעל מתג 5 מבואות קווית מובנה)

Level One WAP-3100

יש עוד, תעשה סקר שוק קטן ותחליט. קשה לי להמליץ לך על דגם ספציפי כי אין לי נסיון מספיק בנושא.

פורסם
  • מחבר

ראוטר שישמש כ AP לא יעשה את העבודה , כלומר אין לו אפשרות להוציא נקודת רשת קוית ?

יש AP בתקן N שעונה על הדרישה ?

האם כתובת ה IP של המכשיר שמחובר קוית ל AP יהיה ה IP של ה AP ?

פורסם

בגלל שה3COM שלך לא תומך WDS אין ממש דרך לעשות את זה עם נתב נוסף.

יש נקודות גישה בתקן N הנוכחי, אבל אתה לא תרוויח מזה כי הנתב המקורי שלך עובד בתקן G.

אם אתה מתכנן על זה כשידרוג עתידי אז כדאי לזכור שתקן N המלא אמור לקבל אישור סופי רק בסוף השנה (כלומר עוד שנה בערך). התאימות בין מוצרי N המבוססים על הטיוטא (מה שנמכר כיום) ומוצרים בתקן הסופי עלולה להיות בעיתית או חלקית. בכל מקרה, אני יודע על הEW-7416APn של אדימקס שנמכר בארץ.

לגבי הIP, לנקודת גישה תמיד תהיה כתובת IP נפרדת ושונה משאר המכשירים ברשת (בדיוק כמו הנתב או כל מחשב ברשת), המחשבים שמחוברים "מאחוריו" יקבלו כתובות IP חוקיות מהנתב או מנקודת גישה עצמה, אם יש בה מנגנון DHCP. אבל כל זה לא משנה כי הממיר שלך לא ידע אם הוא מתחבר ישירות לנתב עם כבל או שיש איזה גשר אלחוטי בדרך וזה גם לא משנה לו.

פורסם
  • מחבר

האם 6204 של EDIMAX ידע לעבוד עם AP 7206 ?

פורסם

אין סיבה שלא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים