למה אומרים שלא בריא לשתות מים שהורתחו יותר מפעם אחת? - מדע וטכנולוגיה - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

למה אומרים שלא בריא לשתות מים שהורתחו יותר מפעם אחת?


qwerty1987

Recommended Posts

זה לא לא בריא, זה פשוט לא טעים, הרתיחה משנה את איזון המלחים והמניראלים במים, וגם את המבנה הכימי שלהם בצורה מסויימת, ככל שתרתיח יותר המים יהיה להם טעם מתכתי יותר בגלל שמינרלים שונים מתחברים לצבירים גדולים יותר בעת הרתיחה(מה שגורם להווצרות האבנית בצורה מהירה), בגלל זה גם לא ממולץ להרתיח מים מינראליים יהיה לזה טעם נורא וסתם הורס את הקומקום.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

דובי אני מצטרף לשאלה -

כעת , בנוגע לאבנית , אפשר להבין ,

אבל מבחינה בריאותית , האם יש בעיה ?

מפני שכאן אני מצרף את הנחיות משרד הבריאות לתזונת תינוקות שאומרת שמקובל ורצוי להרתיח מים כולל מים מינרלים ( אני יודע זה להגנה בקטריאלית ) כך שאפשר להבין שזה לא מזיק .

http://www.health.gov.il/public/baby/feed/fluids_water.htm

עריכה :

על כל מקרה זה ניראה לי תרד כפול .

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=385483.10

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני מרתיח מים אחרי סינון בבריטה - מונע לגמרי את בעיית האבנית.

דובי זובי - למה מים מינרלים אמורים לגרום יותר אבנית ממי ברז? לדעתי זה הפוך.

אבנית= משקעים של מינרלים במים, פעולת ההרתחה מאדה חלק מהמים, אבל לא מאדה מינרלים (מן הסתם). ריכוז המינרלים במים גדל, ולכן חלק גדול יותר נשאר כמשקע על הכלי שבו הורתחו המים.

למה מים מינרלים אמורים לגרום ליותר אבנית? כי יש בהם יותר מינרלים.....

בתכל'ס, מים מסוננים כמו אקווה נובה זה הכי "בריא".

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא מומחה גדול לכימיה, אך עפ"י ויקיפדיה אבנית נוצרת ממינרלים מסוימים בעיקר, ולפי ההרכבים הכימיים הם לא נמצאים במים מינרלים (יש שם משהו דומה אמנם).

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA

בכל מקרה, גם בהוראות הכנה של תה ויסוצקי כתוב על הקופסה להרתיח את המים רק פעם. מתוך דאגה לקומקום שלנו זה בטוח לא, אז ככל הנראה הסיבה היחידה היא באמת ריכוז גבוה יותר של חומרים שונים.

SCORN - מה רע במי בריטה מסוננים?

בשביל מה צריך להרתיח מים מינרלים :s05:

כל הקטע זה שאתה לא צריך להרתיח אותם אלא פשוט לשתות :jump1:

אם אתה רוצה לשתות תה עם מים מינרלים, מומלץ להרתיח אותם קודם.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא מומחה גדול לכימיה, אך עפ"י ויקיפדיה אבנית נוצרת ממינרלים מסוימים בעיקר, ולפי ההרכבים הכימיים הם לא נמצאים במים מינרלים (יש שם משהו דומה אמנם).

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA

בכל מקרה, גם בהוראות הכנה של תה ויסוצקי כתוב על הקופסה להרתיח את המים רק פעם. מתוך דאגה לקומקום שלנו זה בטוח לא, אז ככל הנראה הסיבה היחידה היא באמת ריכוז גבוה יותר של חומרים שונים.

SCORN - מה רע במי בריטה מסוננים?

אם אתה רוצה לשתות תה עם מים מינרלים, מומלץ להרתיח אותם קודם.

הוא מתכוון שהמים מגיעים ללא מזיקים, ולכן לא צריך להרתיח אותם.

אם אתם רוצים לשמור על הקומקום שלכם, תרתיחו אקווה נובה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

^^^ גם מי ברז מגיעים ללא מזיקים - הכלור שמוסיפים למים הורג אותם. הבעייה במי ברז היא הרכבם הכימי ולא הביולוגי ולכן הרתחה שלהם לא משפרת את רמתם (פרט למקרים בהם מתגלה זיהום חיידקי חמור במים).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

עד כמה שאני יודע, הסיבה היחידה שבגללה אומרים לא להרתיח מים יותר מפעם אחת היא בעקבות החיטוי החלקי של ההרתחה. המזיקים שישרדו את ההרתחה יהיו מן הסתם החזקים ביותר ויהיה להם מקום להתפשט אחרי שהחלשים ימותו. תחת ההנחה שבין הרתחה להרתחה עבר קצת זמן, אתה נותן לאוכלוסיה של החיידקים החזקים זמן לבנות את עצמה. אם תחזור על הפעולה כמה פעמים, ע"י אבולוציה, אתה תשאיר במים את החיידקים החזקים ביותר.

אם הכוונה פה היא להרתיח מים לתה, לשכוח מזה ולחזור אחרי שעה להרתיח שוב, אני לא חושב שיש פה שום סכנה בריאותית. בלי קשר, הרכב המינרלים במים לא משתנה באופן כ"כ דראסטי אחרי שתי הרתחות שהוא עלול להיות מסוכן. מה גם שלעודף מלחים בגוף יש פתרון פשוט וקל - לשתות מים.

ד"א, יש סכנה אחרת גדולה הרבה יותר ממינרלים, חיידקים ומזיקים במים מבקבוק - הפגיעה בסביבה מכל בקבוקי הפלסטיק שאנשים זורקים, ובמקרה של מי עין גדי, פגיעה בשמורת טבע: http://www.pinat-hay.com/ain_gedi.htm

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=740115&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

על הטעם http://www.chow.com/stories/10891

על החיידקים http://www.survivaltopics.com/survival/how-long-do-you-need-to-boil-water/

מסקנה, להרתיח פעמיים זה מיותר, ורק פוגם בטעם.

כדי לשפר את הטעם עדיף להרתיח מים קרים כי יש בהם יותר חמצן שעוזר להוציא את הטעם מהעלים/קפה.

אין צורך להרתיח פעמיים או למשך זמן ממושך כדי להרוג את החיידקים.

בזמן שלוקח למים להגיע ל100 מעלות כל הנגיפים כבר מתים.

מנסיון אישי זה לא אסון גדול לטעם להרתיח שוב מים שכבר הורתחו בקומקום חשמלי.

אבל כשמרתיחים מים בקומקום על האש ולא משגיחים רצוף, הזמן הנוסף שבו המים מורתחים גורמים להרבה יותר חמצן לצאת מהמים ולכן הטעם ישתנה בהתאם.

הסיבה שלא בריא לשתות מים שהורתחו הרבה זמן זה בגלל התאדות של מים שגורמת לריכוז מתכות רעילים.

כדי שזה יקרה צריך לאדות כמות גדולה יחסית שתגרום לריכוז משמעותי, ולשתות את המים המרוכזים באופן קבוע.

לא צריך להתרגש מהעניין יותר מדי, ובטח שזה לא רלוונטי לקומקום חשמלי. :lol:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...