עבור לתוכן

התלבטות בין 2 כרטיסי קול, הסבר בפנים

Featured Replies

פורסם

היי אנשים.

היום אני סוף סוף הולך להגיש הצעת מחיר ושמתי לב שבחנות בה אני קונה, יש הבדל מזערי ביותר של 100 ש"ח בין ה-Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series (אותו תכננתי לקנות) לבין ה-ASUS HDAV1.3 Deluxe.

רציתי לשאול, מי מהם יתפקד טוב יותר בשמיעת מוסיקה וגיימינג עם אוזניות ה-Razer Barracuda ורמקולי ה-Z-2300? האם ההבדל שווה את תוספת ה-100 ש"ח?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

לפי דעתי לא , אתה לא תרגיש הבדל ..

יותר מזה , ASUS עצמה נותנת את הXFI בלוחות הגיימרים הכי יקרים שלה.

וכל זה משווק תחת הלוגו של הרפובליקה..

ומה שטוב לרפובליקה , בבדאי טוב לך ...

(ואם אתה שואל אותי ? אני לא שומע הבדל , אולי זה בגלל שאני עם רמקולים זמניים :/)

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי את התשובה שלך.. תחליט, הכרטיס של אסוס או של קריאייטיב?

פורסם

אין כל קשר בין הכרטיס אסוס הנ"ל לסט אפ שלך

האסוס הזה מיועד לHD תמיכה בפורמטי סאונד החדשים, ולחיבור לרסיברים תומכים

אני מאוד אוהב את הסאונד של ה-ASUS XONAR D2

אם הבנתי נכון שאתה קונה מKSP אז יש לך אותו שם ב850ש"ח,

אבל בכל מקרה חבל להשקיע סכום כזה גדול, לא תשמע הבדל ברמקולים הללו

תקנה מקסימום את הטיטניום הרגיל ב495ש"ח

פורסם

XFI של קריאטיב! אין טעם לבזבז יותר מזה ..

פורסם
  • מחבר

יש לך הוכחה כלשהי?

אגב, מהם הפורמטים שרק הכרטיס של אסוס יכול לנגן? איפה אני מוריד אותם?

פורסם

אפשר לשאול למה אתה רוצה לקנות כרטיס קול כלכך יקר ? (ועוד עם מערכת סאונד כלכך זולה...).

(אתה יודע, הארדיסק של 1000 טרה לא בטוח יהיה בשבילך יותר טוב מהארדיסק של 50 טרה, הכל תלוי בשימושים).

פורסם

אגב, מהם הפורמטים שרק הכרטיס של אסוס יכול לנגן? איפה אני מוריד אותם?

הוא הכרטיס היחיד שידוע לי שיודע להוציא דרך HDMI את הפורמטים הרב-ערוציים-לא-דחוסים שבהם משתמשים בבלו ריי.

לרמקולים\אוזניות שיש לך אני בספק אם כול כרטיס יהיה שידרוג משמעותי מ-OB מודרני.

פורסם
  • מחבר

אז הוא שווה לקריאייטיב אבל יכול לנגן פורמטים שהוא לא יכול?

אגב, בסוף לקחתי את הרמקולים של Altec Lansing, ה-MX5021.

אתם אומרים שלא יהיה לי שיפור מורגש באיכות הסאונד אם אחליף את הכרטיס שמגיע עם הלוח שאני רוכש (זה שמגיע עם ה-ASUS Rampage II Extreme) לאחד מהכרטיסים עליהם דיברתי קודם לכן?

במידה וזה שיפור מורגש שלא שווה את הכסף, אני מעוניין לרכוש את הכרטיס, מכיוון שחיסכון לא יעזור לי. יש לי כבר הסכם תקציבים לשדרוג עם ההורים.

פורסם

קשה לענות על זה, בקצרה יהיה קשה להרגיש את ההבדל באיכות אבל הוא יהיה קיים איפהשהו. כרטיס גם יכול לשדר אופי סאונד שונה שכמובן מתבטא ככל שהמערכת יותר איכותית. הפרדוקס המעניין כאן (או בעיברית - "הטימטום") הוא להשקיע בכרטיס עם איכויות סאונד, דיוק ושמירה על פרטים, נאמנות, דינמיקה ובמה ולחבר אותו למגבר ורמקולים שהם בדיחה מהלכת כשמתייחסים לתחומים האלו (שרוב האנשים בכלל לא מבינים מהם). אם יש סיבה אחרת לקניית הכרטיס, למשל הפאסון (ואני לא צוחק) אז זה כבר משהו אחר שלדעתי בהחלט יכול להיות מוצדק, אבל לגבי איכות סאונד - אז זה קצת מצחיק.

זה כמו לקנות את השואב אבק הכי איכותי כשאתה גר בתוך סופת חול (קצת דימיוני, אבל אני מקווה שאתה מבין).

בסאונד בדרך כלל משדרגים לפי צווארי בקבוק ומשתדלים להיות מאוזנים אם אפשר כי אחרת זה ביזבוז. אם מתיחסים לאיכות ולנאמנות ודיוק - אז כרגע צוואר הבקבוק שלך הוא הרמקולים והמגבר ובהחלט לא המקור (כרטיס הקול). הבעייה כמובן שסאונד טוב עולה הרבה הרבה כסף ואת האמת - הוא לא משהו שמתאים לכל אחד. מערכת רמקולים כמו שאתה קונה תספק לא מעט אנשים, לא כולם מחפשים בסאונד את אותו הדבר. אבל לחבר לה כרטיס קול איכותי ויקר זה קצת פאראדוקסלי

מה שקצת מפתיע אותי - אתה חושב שלעשוק את ההורים שלך שלא לצורך (לקנות משהו שלא באמת צריך) זה משהו שיעשה לך טוב ? לא יהיה הגיוני יותר להשקיע את הכסף במשהו שיתן לך תועלת הרבה יותר גבוה? (אם אתה ממש מתעקש לא לחסוף להורים שלך שמשקיעים בך).

פורסם
  • מחבר

כל המחשב החדש שאני קונה הוא הוצאה אחת גדולה שלי. פשוט יש לי כבר כ"כ הרבה חסכונות שאין לי מה לעשות איתם ואני לא חושב ש-1,000 ש"ח בסכומים כאלו יהיו מה שיעשה לי את ההבדל בעתיד..

אז אני מאמין שאשאר עם ה-Supreme X-Fi שמגיע עם הלוח ואמצא איזו דרך נחמדה לשדרג אפילו יותר את החומרה :)

אני סומך עליכם שלא אתאכזב מאיכות הסאונד בגיימינג ושמיעת מוסיקה.. למען האמת, אני לא חושב שאתאכזב.. בחיים שלי לא שמעתי סאונד ברמה של המערכת והאוזניות שאני קונה :lol: (מערכת קולנוע משנת 2000 לא נחשב :D)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים