עבור לתוכן

שאלה לגבי קורסי פסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

אה, פסיכומטרי מוקפא לך בזמן הצבא?

פורסם

מצד אחד עדיף בזמן התיכון כי לא תצטרך להתעסק עם זה בעתיד

אבל מצד שני עדיף אחרי צבא,כי אם תעשה בתיכון 3 שנים ירדו כי אתה הולך לצבא,עד שתשחרר תרצה להירגע קצת עוד חצי שנה שנה,ואז נשארלו לך 3 שנים לפסיכומטרי,ואם לא תסיים את התואר תוך 3 שנים בגלל כל מיני עיכובים זו בעייה,עדיף אחרי הצבא שיהיה לך לשבע שנים שזה יהיה טווח ביטחון

פורסם

אתה צריך רק להתקבל, לא שזה יהיה תקף כל התואר שלך

פורסם

אולי גם זה נכון,שביא אתה עדיין צעיר מידי כדי לעשות את הפסיכומטרי,אבל אחרי הצבא אתה מספיק מבוגר ומבין שחשוב הלימודים הגבוהים ואז אתה עושה את זה על הצד הטוב ביותר שלך

פורסם

זה 7 שנים לא כולל צבא

לא זה לא...

פורסם
  • מחבר

עד גיל 24 אני מאמין שאני אלך לאוניברסיטה. ככה שאני מאמין שהקטע של ה7 שנים לא יגביל אותי.

כמה זמן זה קורס פיסכומטרי ממוצע? בהנחה שאני באמת לוקח קורס רציני (מבחינת תאריכים ולא שעות)

פורסם

3 חודש

חודש אחרון מאוד אינטנסיבי.

אם אתה ניגש בתחילת אוקטובר אז חודשים 7-8-9 ילכו בשביל הפסיכו

אני ממליץ לך להתקשר לכל חברה, ולשמוע מה יש להם להציע, אפילו לקבוע פגישה כדי לקבל מידע.

אני עשיתי בהיי-קיו (בין יא' ליב'), ואני מרוצה מהבחירה

פורסם

סתם מעניין אותי לדעת:יש הבדל בין הציון שמוציא תלמיד בכיתה יא,לבין הציון שהוא יוציא אחרי הצבא?או שהבדל בין אחד בכיתה יא לבין מישהו אחר שהוא עושה את אותה בחינה באותו יום אבל הוא אחרי שירות צבאי?

פורסם

כבן 21 שהתחיל לפני שבועיים את קורס הפסיכומטרי, המלצה חמה שתעשה את הבחינה כבר בתיכון ותיפטר ממנה!

חיכיתי 3 שנים מאז שסיימתי את התיכון, כל החומר שהיה לי טרי בראש נעלם, ואני מתחיל מחדש את הנושאים הכי פשוטים :-\ (חזקות וכו').

ואל תדאג בנוגע לתוקף של הבחינה, 7 שנים זה ממש המון זמן, אתה תספיק לסיים צבא, לצאת לטיול להודו וגם לעבוד טיפה ועדיין ישאר תקף...

סתם מעניין אותי לדעת:יש הבדל בין הציון שמוציא תלמיד בכיתה יא,לבין הציון שהוא יוציא אחרי הצבא?או שהבדל בין אחד בכיתה יא לבין מישהו אחר שהוא עושה את אותה בחינה באותו יום אבל הוא אחרי שירות צבאי?

לא רואה קשר בין השניים. הדבר היחידי שיכול להשפיע הוא שבדרך כלל בן אדם אחרי הצבא קצת בוגר יותר מתלמיד תיכון, וישקיע כמו שצריך ללמידה כדי להוציא ציון טוב. אבל זה מאוד אינדיבידואלי.

פורסם

דווקא טוענים את ההיפך. תלמיד תיכון עדיין בראש של לימודים, והראש שלו יותר פתוח לתרגילים מתמטיים וכד'. מצד שני אף פעם לא ראיתי מחקרים מעמיקים בנושא.

פורסם

כל מי שאני מכיר (כולל אנוכי) שעשה פסיכומטרי פעם אחת בתיכון ופעם אחרי צבא, הוציא בפעם השנייה (אחרי צבא) ציון גבוה משמעותית מאשר בפעם הראשונה.

כדאי לעשות פסיכומטרי בתיכון רק אם הולכים לעתודה. אחרת, ברוב המקרים זה בזבוז זמן - אחרי הצבא אפשר להשלים את זה בקלות תוך 3 חודשים, בלי יותר מדי לחץ (וזה גם לא דורש כל כך הרבה השקעה כמו שמנסים לשכנע אותך בקורס, דרך אגב).

פורסם

וזה גם לא דורש כל כך הרבה השקעה כמו שמנסים לשכנע אותך בקורס, דרך אגב

מסכימה. ההיסטריה הזו סביב הלחץ וה"מרתונים" של הקורסים מוגזמת לחלוטין ומטרתה ככל הנראה למכור יותר קורסים. זו ממש לא עבודה במשרה מלאה ללמוד לפסיכומטרי.

פורסם

שמעי, כל אחד והמקרה שלו.

אני כמעט בטוח שלא היתי מוציא את הציון שלי (700+) אם לא היתי יושב ומשקיע בחפירות של הקורס

פורסם

דווקא טוענים את ההיפך. תלמיד תיכון עדיין בראש של לימודים, והראש שלו יותר פתוח לתרגילים מתמטיים וכד'. מצד שני אף פעם לא ראיתי מחקרים מעמיקים בנושא.

זה בעצם להגיד לא ללכת ללמוד הנדסה וכל מקצוע המערב מתמטיקה אם זה לא דרך עתודה? כי אתה כבר לא בתיכון ולא פתוח מתמטית?

דווקא הסטטיסטיקה אומרת כי בממוצע מי שעשה לאחר הצבא שיפר כ50 נקודות.

פורסם

שמעי, כל אחד והמקרה שלו.

אני כמעט בטוח שלא היתי מוציא את הציון שלי (700+) אם לא היתי יושב ומשקיע בחפירות של הקורס

מאוד תלוי בבנאדם - חבר שלי שמומצע לכל דבר הוציא 769 - WTF !!! ולא נגע בחומר לימוד...

זה בעצם להגיד לא ללכת ללמוד הנדסה וכל מקצוע המערב מתמטיקה אם זה לא דרך עתודה? כי אתה כבר לא בתיכון ולא פתוח מתמטית?

דווקא הסטטיסטיקה אומרת כי בממוצע מי שעשה לאחר הצבא שיפר כ50 נקודות.

הסיבה לשיפור היא הכרת הפסיכומטרי ופחות לחץ (מניסיון אישי ולא גורף)

ככל שהראש נמצא במאמץ יותר אינאטנסיבי הסיכויים להצלחה בפסיכומטרי עולים - בזמן מכינה/או כל סוג של לימודים (שוב, מניסיון אישי ולא גורף)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים