עבור לתוכן

שאלה לגבי קורסי פסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

אני בכיתה יא' והחלטתי לעשות פסיכומטרי..

הגעתי למסקנה הזאת אחרי חשיבה והבנה שהבית ספר כבר לא מאתגר אותי בכלל (סיימתי בגרות במתמטיקה בכיתה י' כבר).

עכשיו השאלה היא איזה קורס הוא הכי טוב? של איזה חברה?

רק קורסים שנמצאים באזור רחובות (עדיף בתוך רחובות אם יש).

ועוד שאלה קצת כללית.. נראה לכם שזה מוקדם מדי לעשות פסיכומטרי? או שאין אם זה בעיה?

פורסם

המלצתי - יואל גבע - אם לא - היי קיו

הייתי בקידום, יואל והיי קיו וחבר שלי לומד בלחמן..

פורסם
  • מחבר

נזכרתי עכשיו..

אם אתם ממליצים לי על קורס אני צריך שהוא יתאים מבחינת שעות לתלמיד שלומד בבית ספר..

או שזה נופל בחופש הגדול

פורסם

ע"י בירור טלפוני קצר תוכל לדעת נתונים אלו בוודאות

פורסם

אם נגיד ואתה ניגש במועד אוקטובר

אז תצרך לוותר על הבצפר בספטמבר, עשיתי ככה, וזה לא נורא

פורסם

המלצתי - וותר על קורס.

להצהרתך אתה עושה את זה כי אתה מרגיש לא מאותגר וסיימת בגרות מוקדם מהרגיל כך שכנראה יש לך קצת יכולת דרבון עצמי ולכן קורס זה רחוק מחיוני. קנה כמה ספרים או תאסוף מתלמידים שכבר למדו בקורסים שונים וגש למלאכה בעצמך.

מבחינת האם זה מוקדם לעשות פסיכומטרי, זה לא עניין מהותי. קודם כל יש לך עכשיו זמן בשפע שכן אתה תלמיד תיכון וזה הגיוני ובנוסף אין שום דבר שמונע ממך לעשות שוב את הפסיכומטרי אם תרגיש שזה לא מספיק לך.

לגבי שעות לימוד, בדר"כ יש קורסי ערב בשפע כי רוב המשתתפים הם אנשים עובדים. אני למדתי בהיי קיו, היה בסדר גמור (אם כי, שוב, מיותר במחשבה אחורה).

פורסם

זה בזבוז זמן וכסף לעשות פסיכומטרי ביא' אלא אם כן אתה יודע בוודאות שאתה הולך לעתודה.

פורסם

כי הציון תקף לשבע שנים בלבד.

פורסם

אל תיקח קורס!

לפי מה שאתה אומר אתה כנראה די טוב במתמטיקה ו-90% מהקורס זה מתמטיקה (מתמטיקה של כיתה ד').

אני עשיתי את אותה טעות.

פשוט קח ספרים של חברה כלשהי ותתחיל ללמוד.

אצלי היה הכי בעייתי הקטע של המילים בעברית אז אני חושב שכדאי להתחיל שם, כל השאר זה טיפה תרגול וללמוד כמה שיטות קטנות.

אם אתה לא בטוח שאתה תתחיל לימודים אקאדמאיים תוך 7 שנים אז תעשה את זה יותר מאוחר.

פורסם

כי הציון תקף לשבע שנים בלבד.

זה שיקול שכדאי באמת לקחת בחשבון. רוב האנשים כן יתחילו את הלימודים תוך 7 שנים מ-יא' אבל לך תדע מה יהיה.

פורסם

יש מקומות בהם הפסיכומטרי תקף ליותר זמן. באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית הוא תקף ל-10 שנים.

פורסם

7 שנים זה די בסדר.

משאיר לך שנה+ בין הצבא ללימודים (במקרה הגרוע), ובמקרה הטוב 3 שנים

פורסם

זה 7 שנים לא כולל צבא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים