עבור לתוכן

בעיה בלוח MSI 965.

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי לוח P965 - neo של MSI.

יש לי בעיה של חיבור של 2 הארדיסקים SATA. ככה:

יש בלוח הזה בקר JMICRON שממש מסבך לי את החיים,, הכל עבד כרגיל עם חיבור של שניהם עד שפירמטתי את המחשב, ברגע שאני מחבר את 2 הארדיסקים ללוח המחשב נתקע לי בפוסט על 'Detecting IDE drivers', כאשר אני מחבר אחד שבו שוכנת מערכת ההפעלה הוא מפעיל אותו כרגיל ונותן בוט.

איך אני יכול לתקן את הבעיה הזאת? שיזהה לי את 2 הארדיסקים בקלות.

???

תודה רבה.

פורסם

התקנת דרייבר רייד ?

פורסם

ה Jmicron הוא בקר IDE ואין צורך להפעיל אותו אם אין לך כונן IDE.

תבטל אותו בביוס.

אם אני מבין נכון בקר הJmicron גם שולט על חיבור אחד של SATA אז שים לב שההרדיסקים SATA לא מחוברים אליו.

פורסם
  • מחבר

התקנת דרייבר רייד ?

כן, התקנתי דרייבר רייד. [על הדרך - מה עושה הבקר רייד הזה??]

ה Jmicron הוא בקר IDE ואין צורך להפעיל אותו אם אין לך כונן IDE.

תבטל אותו בביוס.

אם אני מבין נכון בקר הJmicron גם שולט על חיבור אחד של SATA אז שים לב שההרדיסקים SATA לא מחוברים אליו.

זהו, שיש לי 2 כונני סידרום [אחד צורב השני סידירום] בIDE ועוד 2 הארדיסקים של SATA.

מה אני אמור להגדיר ע"מ שזה יפעל?

ועוד דבר - יש לי בלוח חיבור SATA כחול כהה בשונה מה4 האחרים שהם סגולים, הסתכלתי באתר של החברה כתוב שהכחול מושלט ע"י הJMICRON והשאר ע"י הגשר הדרומי [אם אנלא טועה], אז גם, למה לחבר? אחד לכחול ואחד לסגול? או שניהם לסגולים?

פורסם

עדיף לסגולים נראה לי.

ובביוס תכוון שלראשון יהיה עדיפות בBOOT.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

בדקתי את הארדיסקים, חיברתי אותם כל אחד לחוד וזה לא בעיה בהם, הם עובדים מצויין.

חיברתי את שניהם והדקלתי הפוסט עדיין נתקע על דיטקטינג וכו' כמו שכתבתי למעלה אבל אחרי 7 דק' בערך הוא מזהה... הארדיסק אחד אבל..

בקיצור ולסיומו של עניין, בדקתי כל הארדיסק עם כאבל SATA על חיבורים שונים ומה שמסתבר זה: אחד הכאבלים נשרף, ועל הדרך שרף לי ת'חיים גם.

תודה רבה לעוזרים!

מחר אלך לקנות כאבל SATA חדש.

שוב, תודה! :jump:

פורסם
  • מחבר

עדכון + בעיה חדשה.

אחרי שזיהיתי את הבעיה של הכאבל אתמול, ניתקתי אותו וחיברתי אך ורק הארדיסק אחד עם חיבור SATA תקין, המחשב עבד לאחר מכן.

היום בבוקר, כשבאתי להדליק אותו [בעודו מחובר איך שהוא פעל אתמול, ללא כל שינוי] לא נדלק.

המחשב נדלק ונותן ציפצופים ארוכים ללא הרף.

ניתקתי את הארדיסק ופעם אחת כן נתן בוט ופעם שנייה ציפצופים.

כמו שנראה לי, זה לא ממש קשור להארדיסק, יש בעיית חומרה אחרת.

יש לי PHEONIX BIOS [הבנתי שהם התלדכו וזה נחשב גם AWARD BIOS].

מישהו יודע אוליי לפענח את הבעיה ע"י הצפצופים החוזרים האלו?

פורסם

ציפצופים זה או הזיכרון או המעבד או הכרטיסים, עם סבירות גבוהה יותר לזיכרון או כרטיסים.

מה שאני עושה במקרים כאלה זה לנתק ולחבר את הזכרונות וכרטיסים.

לפעמים יכול להיות מצב של כרטיס מסוים שמחליט לעשות בעיות וכל פעם שמתעסקים עם המחשב צריך להוציא ולחבר עד שהוא מסתדר.

בדרך כלל מעבדים לא סובלים מהבעיה אז לא למהר להתעסק איתם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים