עבור לתוכן

מחיר של Samsung 245T

Featured Replies

פורסם

1. מצאתי מישהו שמוכר את המסך הזה (בן שנה, במצב מצויין) ב-2500 ש"ח ואומר שהוא יכול לרדת עוד קצת. האם זהו מחיר סביר? אם לא, מהו מחיר סביר למסך הזה?

2. המחשב שלי אינו חדש (3 שנים) ואינו משוכלל אבל הוא ממלא את צרכי (בעיקר עריכת תמונות). אם אחליט לקנות את המסך הזה (אני עדיין עם CRT), האם אצטרך לעשות שידרוגי חומרה?

תודה מראש.

פורסם

מחירו של מסך כזה חדש היום מתחיל מ-3600 שקלים, אבל ב-3000-3200 יש לך את ה-DELL 2408WFP וה-Philips 240PW9EB,האיכותיים לא פחות. לפיכך, 2500 הוא אולי לא מחיר אטרקטיבי כל-כך למסך בן שנה (שנותרו לו רק שנתיים אחריות עקב כך).

לעריכת תמונות ודברים כאלה לא תצטרך שום שדרוגים. רק אם תרצה לשחק במשחקי מחשב חדישים ברזולוציה המלאה של המסך (1920X1200), תצטרך כרטיס מסך ומעבד חזקים.

פורסם
  • מחבר

בנתי. אז איזה מחיר כן יחשב כאטרקטיבי? 2000 ש"ח?

פורסם

לי יש את המסך הנ"ל.

2000 ש"ח זה כבר לפחות 1500 פחות מחדש.

אם הוא במצב מצויין ולא עבד המון שעות אז למה לא. מסך מצויין ואיכותי.

מה גם שיש אחריות לעוד שנתיים אבל אם חשובה לך השנה ההיא ולשלם עליה 1500 ש"ח אז תפדאל.

פורסם
  • מחבר

אני חושש שאין אחריות. הבחור שמוכר את זה נמצא בארה"ב. למה האחריות חשובה כל כך? קניתי בעבר דברים אלקטרוניים משומשים מחו"ל ללא אחריות (למשל מצלמה דיגיטלית) ומעולם לא דאגתי בנידון. למעט מצב של DOA (שמוסכם שאוכל להחזיר במקרה כזה), מה הסיכוי שהוא יתקלקל במהלך השימוש?

פורסם

מה אם יהיה לך פתאום פיקסל שרוף? במקום שיחליפו לך לחדש, תאלץ לחיות עם נקודה קטנה שחורה במסך.

לדעתי אחריות על מוצרים במחירים האלה שווה את זה. אחרת הייתי מביא הכל מארה"ב.

פורסם

מה אם יהיה לך פתאום פיקסל שרוף? במקום שיחליפו לך לחדש, תאלץ לחיות עם נקודה קטנה שחורה במסך.

פיקסל שרוף - הסיכוי שיופיע פתאום הוא קטן מאוד. וגם אם כן, לא יחליפו לך מסך בגלל זה (וטוב שכך). ואם נקודה שחורה קטנה במסך שבקושי רואים אותה מפריעה לך, זה רק כי אתה אובססיבי לגבי זה. (הכוונה היא לא אליך באופן אישי, אלא לכל אחד שעושה עניין מפיקסל שרוף)

בכלל, הסיכוי לתקלה רצינית (מסך שנשרף או בעיה באלקטרוניקה שגורמת לפגמים רבים בתצוגה) הוא די קטן, אם כי לא אפסי. במחיר של 2000 שקלים, עם אחריות או לא, זה כבר בהחלט יכול להשתלם.

נניח שקנית את המסך ב-2000, והוא התקלקל למצב שאי-אפשר להשתמש בו. אז הלכו 2000 שקלים (ובפועל, אולי פחות, כי לפעמים אפשר לתקן אותו במעבדה בתשלום). מצד שני, נניח שקנית אותו ב-3500 עם אחריות מלאה, ולא היו תקלות. אז הלכו 1500 שקלים (ביחס למחיר של מסך משומש במצב מצוין). לדעתי, הסיכוי לתקלה הוא מספיק קטן כדי להגיד שהמסך המשומש כן משתלם, במחיר זה.

פורסם
  • מחבר

בהנחה שהפרש המחירים הוא מספיק (ואני מודע לעובדה ש"מספיק" יכול להגיד דברים שונים לאנשים שונים) אני מניח שרובנו נוכל לקבל על עצמנו את הסיכון. עכשיו השאלה היא רק עד כמה הסיכוי גדול, עד כמה אנחנו מוכנים לשלם עבור אחריות ועד כמה אנחנו שונאי סיכונים. עצם העובדה שאני מוכן לקנות משומש ומוכן לקבל את נושא העדר האחריות מעידה עלי כי אני אישית מוכן לקחת סיכון מסויים כשההפרש הוא גדול דיו (אני יודע שהמוכר אמין ואני יודע שהמסך תקין). השאלה היא, האם לדעתכם ההפרש גדול דיו? ואם לא, מה יחשב בעיניכם הפרש גדול דיו?[br]פורסם בתאריך: 19.01.2009 בשעה 14:11:55

לדעתי, הסיכוי לתקלה הוא מספיק קטן כדי להגיד שהמסך המשומש כן משתלם, במחיר זה.

תודה. זו התשובה שחיפשתי.

פורסם

אין לך שום סיבה להעריך סיכויים, לחשב סיכונים, לגלות אם אתה פרבולה קמורה או קעורה מבחינת RISK AVERSE OR RISK LOVER. המודל הכלכלי למקרה שלך הוא סבוך ומסועף, המציאות לא נבחנת לפי פרק מסויים בספר של תואר ראשון לכלכלה.

אתה צריך להכיר באלטרנטיבות וזו מילת המפתח. אם יש לך אלטרנטיבה בקצת יותר - אז למה לא ללכת על בטוח. בתורת הצרכן אתה מה שנקרא : מתנהג לא ברציונליות. זכותך לעשות מה שאתה רוצה - אבל זה עדיין לא ישנה את החוסר רציונליות שבדבר.

ם אתה מדבר על שינאת ואהבת סיכון אני מניח שאתה מבין את הערך הכספי של המושג "אחריות", אם יש לך הזדמנות לקנות אותה בזול (האלטרנטיבות) זו עיסקה שחבל לפספס אותה.

מבחינת סיכונים - כשקונים משומש הסיכוי לאותן תקלות שQTTP הציג כבעלות סיכוי נמוך עולה משמעותית לעומת מקרה בו אתה קונה חדש ממשווק נורמאלי. לכן מה שQTTP התיחס אליו מדבר על חדש (ואני מצטער שאני מכניס מילים לפיו, פשוט הא לא לקח בחשבון או לא מכיר ניתוח נכון של סיכונים בשוק המשומשים, וגם אין שום סיבה שהוא יכיר את זה כל עוד הוא לא עוסק בזה).

בקיצור - בשביל לחסוך כמה גרושים אל מול האלטרנטיבות לא היתי קונה מסך מחו"ל ועוד ללא אחריות. החיסכון כאן ממש לא מצדיק את הסיכון הזה. אם לא היו אלטרנטיבות כמו הHIPS של פיליפס ב 2890 ש"ח אולי לא היתי אומר את כל זה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על תשובתך המנומקת. אני אשקול את זה.

שאלה אחרונה: אם אחליט ללכת על זה אני יודע שאצטרך לשלם מע"מ אבל האם יש גם מכס בנוסף?

פורסם

תודה רבה על תשובתך המנומקת. אני אשקול את זה.

שאלה אחרונה: אם אחליט ללכת על זה אני יודע שאצטרך לשלם מע"מ אבל האם יש גם מכס בנוסף?

נראה לי שכן כשמדובר במוצרי אלקטרוניקה

פורסם
  • מחבר

נראה לי שכן כשמדובר במוצרי אלקטרוניקה

מצלמות דיגיטליות הן מוצרים אלקטרוניים ואני יודע בוודאות שאין עליהם מכס.

פורסם

עריכה: מצטער, לא קראתי היטב את הודעתך ולא הבנתי שהמוכר בארה"ב. חשבתי שמדובר במסך שיובא מארה"ב במקור.

אם כך, ברור שלא שווה. המשלוח+מע"מ כבר יקזזו את כל ההפרש. ולא הייתי קונה שום מסך משומש שאין לי דרך לבדוק את מצבו לפני הקנייה.

ממש לא הייתי הולך על זה בתנאים אלה.

פורסם
  • מחבר

בנוגע למחיר, התכוונתי למחיר כולל משמע, העלות הסופית עבורי.

פורסם
  • מחבר

החלטתי להקשיב לעצתכם וויתרתי על הרעיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים