עבור לתוכן

T240 - בעיית בנדינג ו'אחידות מסך' (כנראה בגלל הפנ&#1

Featured Replies

פורסם

ציפיתי לאיכות ירודה יחסית לCRT (הגרוע) שהיה לי וראיתי מסכים בתצוגות לפני כן ובכל זאת הופתעתי...

בסרטים ומשחקים התופעות נסבלות יותר אבל בעבודה מול המחשב אפשר לשים לב לשינוי בגוונים כך שהחלק העליון מאופיין בגוונים כהים ועמוקים וככל ושיורדים הגוון מתבהר ונראה ממש בהיר ושטוף בחלק התחתון של המסך.כתוצאה מכך החצי התחתון של המסך בהיר מדי ולכן פחות חד.

- האם מדובר בבעיה אופיינית בגדלים האלה כחלק מזויות הצפייה האנכיות הצרות של פנל TN או שמדובר ביותר מכך?

הבעיה השני של הבנדינג פחת מציקה לי כי חשבתי שכך באמת יהיה אך כיול נכון יכול למזער זאת,

-מהם ערכי הבהירות RGB וקונטרסט שלכם והאם השתמשתם בפרופיל מוכן כלשהו?

ריפר.

פורסם

- האם מדובר בבעיה אופיינית בגדלים האלה כחלק מזויות הצפייה האנכיות הצרות של פנל TN או שמדובר ביותר מכך?

כן.

פורסם
  • מחבר

זה פשוט זוועה, הצבעים בכל החצי התחתון של המסך דהויים לגמרי :pissed:

אני לא מבין איך לא שמתי לב לזה בתצוגה. בושה שמוצאים מוצר כזה לשוק.

נו טוייב, נמכור אותו עוד שנה.

- משתמשי T240, האם גם אתם סובלים מהבעיה או שאתם לא מרגישים בה.

- לגבי כיול המסך, יש טיפים כלשהם? איך אתם הגדרתם את המסך?

פורסם

זה פשוט זוועה, הצבעים בכל החצי התחתון של המסך דהויים לגמרי :pissed:

אני לא מבין איך לא שמתי לב לזה בתצוגה. בושה שמוצאים מוצר כזה לשוק.

אתה יודע מה, רק כדי לוודא שאין לך משהו באמת חריג במסך, תעשה את הניסוי הבא: תטה את המסך אחורה, או תתכופף, כדי שיווצר מצב שבו אתה מביט בחלקו התחתון מלמטה. אם במצב כזה אתה רואה שהגוונים בחלק התחתון נהיים עמוקים וכהים, הרי שבאמת מדובר במצב הטבעי של פאנל TN.

פורסם
  • מחבר

במידה מועטה. רק כאשר אני מוריד את הראש לקו גובהה השולחן / לקו תחתית המסך, וממש מסתכל בניצב למסך, הגוונים הופכים נורמליים.

מוזר שחבר שיש לו 22" TN של DELL (אם אני לא טועה e228) אומר שאין לו את הבעיה הזאת.

פורסם

במידה מועטה. רק כאשר אני מוריד את הראש לקו גובהה השולחן / לקו תחתית המסך, וממש מסתכל בניצב למסך, הגוונים הופכים נורמליים.

זו הייתה הכוונה.

מוזר שחבר שיש לו 22" TN של DELL (אם אני לא טועה e228) אומר שאין לו את הבעיה הזאת.

אולי הוא פשוט פחות רגיש לזה / לא שם לב.

מצד שני, לא אתיימר לטעון שכל ה-TN אותו דבר מבחינת זוויות צפייה. אם באמת יש הבדלים כל-כך מהותיים, זה דבר מפתיע, אך לא בלתי-אפשרי.

פורסם

ככל שהמסך גדול יותר בעיית זוויות הצפייה היא גדולה יותר בגלל שהזוויות משתנות עם הגודל (הראש שלך לא משתנה (אני מקווה) אבל הקצוות של המסך כן ככל שאתה משתמש במסך גדול יותר שזה משול להגדלת הזווית בין העין שלך לבין הקצה של המסך שלך).

כנראה שאתה פיקי כמוני וכמו שאר חולי האיכות והדיוק, כי לרוב האנשים זה אכן לא מזיז ולא מפריע והמסך הזה נמכר בכמויות על (כמו הדיסקים של סיגייט שהבעיות בהם כן מפריעות לרוב האנשים). זו כבר בעייה בראש שאותה אפשר לסדר עם קצת כסף - שמושקע במסך עם פאנל טוב (אבל גם הם לא נקיים מבעיות עד שעולים לסכומים גסטרונומים של כסף עם מסכים איכותיים באמת).

מה שמוזר לי זה הBANDING, לא שמעתי על בעיות BANDING במסך הזה, ממש מוזר. לדעתי אתה צריך לנסות לצלם לנו את כל הבעיות שהזכרת אם אפשר שנוכל לבדוק את זה יותר ברצינות. כבר קרו מקרים שמה שנחשב כמגבלה של הטכנולוגייה התברר כתקלה.

פורסם
  • מחבר

אנסה להעלות תמונות מאוחר יותר הערב...

מחר זה כבר היום ה14 לרכישה ואני צריך להחליט, היום ומהר, אם יש לי בכלל אלטרנטיבות זולות יחסית.

מה דעתכם על : ?L2000CP

http://www.electrophoto.co.il/ShowBasket.aspx

איך החנות הזאת? היא מציעה את המסך ב-1764 שקל ב-10 תשלומים (ללא המשלוח)

[אני גם קצת חושש מגודל המסך , עכשיו אחרי שהתרגלתי ל"24...]

פורסם

ה-L2000CP מסך יותר טוב, מן הסתם.

הגובה של 20" הוא כמעט כמו של 24" רחב, ומספר הפיסקלים לגובה הוא אותו מספר. ההפסד הוא שטח עבודה בצדדים, ובעיקר שטח תצוגה קטן יותר משמעותית כשרואים סרטים בפורמט רחב.

פורסם
  • מחבר

כך זה נראה באתר שמשווה מסכים מגדלים שונים:

http://www.displaywars.com/24-inch-16x10-vs-20-inch-4x3

מה הם שאר האפשריות שיש היום למסכי VA / S-IPS, והאם ה-LG יתאים גם למשחקים מהירים?

פורסם

יש לך רק טעות קטנה - מסכי מחשב הם 4:5 ולא 3:4 שזה פורמט של טלווזיות, ככה שהרושם שקיבלת טיפה מוטעה.

נסה את האתר הזה - הוא משווה בצורה שונה אבל עדיף על כלום והוא תומך בכל היחסים של התצוגות:

http://tvcalculator.com/

פורסם

יש לך רק טעות קטנה - מסכי מחשב הם 4:5 ולא 3:4 שזה פורמט של טלווזיות, ככה שהרושם שקיבלת טיפה מוטעה.

רק מסכי 17" ו-19" הם 5:4. מסכי 20"-21" הם 4:3 ומעבר לכך אין יותר מסכים לא רחבים.

פורסם
  • מחבר

בדקתי באופיס דיפו את המסך שבתצוגה ונראה שאכן אין שום דבר חריג במסך שאצלי, פשוט הזוויות האנכיות הצרות ובשילוב עם פנל גבוהה יוצרים בעיה של שינוי בגוונים מכיוון שזווית הצפייה רחבה יותר.

עכשיו ההתלבטות שלי היא:

- להחזיר את המסך ולרכוש אחד משני אלו:

LP2065 http://nextop.co.il/Product.asp?Pid=LCD-HP01&Cat2Cat1ID=9&Cat2ID=21

או ה-LG שדובר בו מקודם

או

- להישאר עם המסך לשנה בעירך ולרכוש 24"+ איכותי

עריכה: הוספתי תמונה שמראה את שינוי הגוונים והבנדינג

שינוי גוונים ניתן לראות ברקע הכתום שאמור להיות אחיד ובכותרת השחורה של החלונות העליונים לעומת אלה שמוסתרים למטה.

בנדינג ניתן לראות באתר שבצד שמאל ובלחצני התוכנה שבמרכז העליון של המסך.

הערה: אם תצפו בתמונה במסך בעל פנל TN תקבלו אפקט כפול של התופעה ולכן הוא לא אמין למקור. לקבלת רושם אמין יחסית דרוש מסך מפנל איכותי או מסך CRT.

t240gradientbandingmt0.th.jpg

פורסם

אתה יכול גם להחזיר את המסך, לרכוש במקומו 20" איכותי, ועדיין, אם לא תרגיש מסופק, לשדרג ל-24" איכותי עוד שנה.

פורסם
  • מחבר

רכשתי את הסמסונג ב1450 שקל ולא נראה לי סביר להשקיע עוד 300-400 שקל על מסך חדש רק כדי למכור אותו אחרי שנה. לכן האפשרות שלי היא אחד משני מסכי ה-"20 (מעדיף את הנק אבל לא בטוח לגבי נקסטופ) לתקופה ארוכה או "24-"27 בעוד כשנה.

[לא יודע אם שמתם לב הוספתי תמונה בהודעה הקודמת]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים