עבור לתוכן

התלבטות בין שני קשיחים... צריך עזרה.

Featured Replies

פורסם

אני מחפש עכשיו קשיח בעלות של עד 400ש"ח... קראתי מעט בפורום הזה והבנתי שהדגמים של WD 640GB מומלצים והם משתלמים מאוד.

נכנסתי לKSP (למרות שאני ממש לא אוהב אותם בגלל השירות הזוועתי... אבל לא נורא כי זה רק דיסק קשיח...) וראיתי שני דגמים של WD עם 640GB אחד עם 32 ואחד עם 16 שעלו 380ש"ח ו-320ש"ח (בהתאמה).

(כמובן שה-32 יותר טוב..) השאלה היא האם שווה התוספת של ה-60ש"ח?

עריכה: אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי למה משמש הזיכרון הדיסקים קשיחים... ככה אני גם יוכל להבין למה יותר יותר טוב... תודה!

תודה רבה לכל העונים!!! :xyxthumbs: :xyxthumbs: :yelclap:

פורסם

כמובן ש-32 מגה-בייט באפר זה יותר טוב? מי אמר את זה? זה ממש לא כמובן, כי זה לא נכון.

תאורטית זה נכון, יותר נפח של באפר - יותר טוב, אבל בפועל אם תשווה את שני הכוננים אז תראה שאין הבדל משמעותי בניהם, ואת הקרדיט על ההבדל המזערי יש לתת ל-6400AAKS. לא ראיתי הרבה בדיקות של הAALS, אבל מבדיקה או שתיים שראיתי, הAAKS היה טוב ממנו.

רוצה לשמוע עוד על באפר? קרא כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=387573.msg3330696#msg3330696

פורסם
  • מחבר

אבל ה-32 זה מסידרת ה-BLACK וה-16 זה BLUE.... עדיין ה16 יותר טוב? זה פשוט ממש לא נשמע לי הגיוני... תודה רבה!

פורסם

לנפח זיכרון המטמון של הדיסק הקשיח אין השפעה רצינית על הביצועים שלו, מכיוון ושהוא בד"כ לא נחוץ, מכיוון שהכונן הקשיח עצמו (בלי זיכרון המטמון) הוא צוואר הבקבוק. כל ההסברים הללו לא משנים שום דבר, בפועל מבחני הביצועים מדברים והם החשובים מכל. חפש ברשת השוואות/ביקורות של ה-6400AAKS ותיווכח בעצמך עד כמה טוב הוא.

פורסם
  • מחבר

זהו שאני לא מוצא אף השוואה בניהם..... אם מצאת אני אשמח לקבל קישור...

עוד שאלה... אתה בטוח ששניהם זהים לחלוטין (חוץ מהזיכרון מטמון) ? כי בכל זאת הם סידרה שונה....

פורסם

אני לא אמרתי שהם זהים ועל אחת פי כמה וכמה שהם זהים לחלוטין.

ואני גם לא מצאתי השוואה בניהם, אבל ראיתי בדיקות של שניהם בתוכנות כמו HDTune.. הבעיה היא שמדובר במחשבים שונים ובתנאים שונים ולכן זו רק הערכה שה-AAKS מעט מהיר יותר. בכל מקרה מרווח התנודה של התוצאות בבדיקות אינו כ"כ גדול ולכן בכל מקרה זה וודאי שהם + - מציגים את אותם ביצועים, ומשום שהAAKS זול יותר הוא גם עדיף יותר.

עריכה:

בקיצור- 6400AAKS. אפילו אם יש הבדל לטובת הAALS הוא יהיה מאוד מזערי ולא שווה יותר מ-10 שקלים תוספת במחיר.

פורסם
  • מחבר

בסדר.... תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים