עבור לתוכן

משתלם להוסיף HDD ישן שיהיה רק למערכת הפעלה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי HTPC עם HDD אחד של 500GB המחולק ל-2 מחיצות. מחיצה אחת של מערכת ההפעלה (ווינדוס ויסטה) ומחיצה אחרת של כל הקבצים (סרטים, תמונות מוזיקה וכו'..).

ה-HDD הוא של WD, 16MB באפר ופועל בקצב של 7200RPM.

בנוסף לזה (לא מחובר למחשב, יושב בצד בכלל..) יש לי HDD של 40GB.

יש לו 8MB באפר ופועל גם ב-7200RPM.

השאלה שלי היא בעצם מה עדיף, להישאר ככה (מחיצה ל-OS ועוד מחיצה לקבצים) או לעבור למצב של מערכת הפעלה על ה-HDD הישן יותר וHDD שלם לכל הקבצים.

מה אתם ממליצים?

אין לי בעיה של מקום. ה-80GB (תוספת של עוד כונן של 40GB וגם עוד 40GB של מערכת ההפעלה יתפנו מהכונן של ה-500GB) הנוספים האלו לקבצים לא ישנו לי הרבה.

השאלה שלי היא מה עדיף מבחינה של יעילות...

פורסם

אתה מתכוון שה-40GB לא ישנו לך הרבה. אם פינית את מערכת ההפעלה מכונן ה-500GB והעברת את הנפח לכונן ה-40GB, הרווחת 40GB.. אבל למה ללכת סחור סחור? אתה מוסיף 40GB- וזה מה שאתה מקבל, ולא כפול מזה.

בכל אופן הכונן דיי ישן ולכן הביצועים שלו לא יהיו אופטימליים. מה גם שעלול להציג בעיות בהמשך שכן יש נטיה לתקלות בכונן שלא פעל זמן מה ופתאום מנחיתים עליו הרצה של מערכת הפעלה. (מנסיון אני אומר)

תוסיף את הכונן ותשתמש בו להעברת קבצים ממחשב למחשב, או שתקבע אותו ויהיו לך 40GB נוספים.

פורסם
  • מחבר

סבבה, הבנתי אותך.

תודה.

פורסם

רק שם לב לההבדלים בביצועים בין כונן 80GB סטנדרטי לכונן 500GB עם 4 פלטות

http://www.storagereview.com/php/benchmark/suite_v4.php?typeID=10&testbedID=4&osID=6&raidconfigID=1&numDrives=1&devID_0=315&devID_1=340&devCnt=2

אם הדגם של הכונן שלך הוא 5000AAKS (כונן עם 3 פלטות) אז ההפרש בביצועים אפילו גבוה יותר.

הדבר היחידי שתקבל מהכונן הנוסף הוא 40GB נוספים בליווי רעש וירידה בביצועים של מערכת ההפעלה.

פורסם

אם הוא מוסיף את ה-40GB בשביל אחסון ולא בשביל שמערכת ההפעלה תשב עליו, אז לא תהיה שום ירידה בביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים