עבור לתוכן

מהם כל הגורמים שמשפיעים על רעש סטטי מרמקולים ? למבינים בחשמל:עדכון 4 תגובות אחרו

Featured Replies

פורסם

יש לי רחש סטטי מהרמקולים מדי פעם, בד"כ זה קורה אחרי שהם שקטים כמה שעות, ואז פתאום מישהו שולח הודעה במסנג'ר, אז הצליל NOTIFICATION גורם לזה, זה כאילו הם "קמו" על הצד הלא טוב. אחרי כמה דקות זה בד"כ מפסיק.

הסט הוא 4.1 קריאטיב CAMBRIDGE SOUNDWORKS.

לכל המבינים, אפשר CHECK LIST של כל הגורמים שיכולים להשפיע כדי שאני אגיע לגורם ?

יש לציין שכשאני מוציא את החיבור הירוק מהכרטיס קול, הרעש נעלם... ואני יודע בוודאות שהכרטיס בסדר כי רמקולים אחרים כן עובדים מעולה ולא עשו רעש מעולם.

אולי הכבל עצמו דפוק ? האמת שהוא חשוף באמצע, אני זוכר שהציפוי נחתך לא מזמן אז חשפתי אותו באמצע וחיברתי הכל מחדש עם איזולירבנד, לא אמורות להיות שם בעיות אבל...

תודה רבה !

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני רואה שאף אחד לא הגיב אז תרשו לי לעדכן, ניסיתי עם כבל כרטיס קול אחר, AC ADAPTER אחר,שקעים אחרים בבית, כרטיס קול אחר.. ובקיצור הבעייה קיימת בסאב עצמו, הוא זה שמייצר לי רעשים סטטיים מדי פעם.

האם זה נהוג לפתוח את הסאב ולנקות מאבק ולעבור עם ספריי מגעים קצת ? הוא מאוד ישן ואולי זאת הבעייה... תודה רבה !

הייתי קונה חדש, אבל ארבעת הרמקולים עובדים מעולה והם מעל ומעבר למה שאני צריך, סאב חדש ל4.1 לבד עם חיבורים של מחשב לא יודע אם אפשר להשיג היום, ואין לי כל כך תקציב לסט שלם חדש.....

פורסם

הסיבות לרעשים נובעות מאלף ואחד סיבות, הנפוצות הן:

כל המגעים של החוטים/רכיבים/כבלים/מעגלים חשמליים מהמחשב ועד לרמקול עצמו

הפרעות סביבתיות שפועלות באותו תדר שעובר במגעים הנ"ל שציינתי

לגבי הסאב - אין צורך לגעת

פורסם
  • מחבר

עליתי על משהו בפוקס הרגע

מישהו הדליק את האור בחדר השני, ובדיוק באותה מילישנייה הרמקולים התחילו לבחבש לי.. כשכיביתי בחזרה את האור בחדר, הם הפסיקו....

זה קורה רק עם הסאב הזה אבל, זה לא קורה עם סאב אחר 2.1 שיש לי ואותם רמקולים.

מה זה ?! חחח

פורסם

אני אנחש ויגיד שהמנורה היא מנורת פלוריסנט ?

פורסם
  • מחבר

הלוגן, למה ?

פורסם

אז זה לא מה שחשבתי,

איפה ממוקם המפסק של המנורה ? (זה DIMMER במקרה?)

פורסם
  • מחבר

הממ כן, זה דימר וזה ממוקדם בכניסה לחדר, מבפנים.. אפשר להגיד שממש בודדתי את הבעייה לזה, הרמקול פשוט מאוד מחרחש כשמדליקים שם את האור, ומפסיק כשמכבים, וזה לא קורה באף חדר אחר בבית למרות שגם שם יש דימרים.

פורסם

ההסבר הפשוט הוא שיש לך רעש בקו איפשהו שמתקרב לאחד החוטים של הרמקולים - או של המחשב וזה נותן השראות...

תנסה לבדוק מאיפה מגיע החשמל למנורה בתקרה 0 אם הוא עובר בקיר שליד המחשב...

פורסם

לא בהכרח - זה תלוי במקור הרעשים - יכול להיות שהרעש הוא כתוצאה מהשראה של DC על הקוים - ובמקרה הזה זה יעבוד... במקרה והרעש הוא לא DC אז זה לא יעבוד...

פורסם
  • מחבר

תודה ליאור, אז איך נשלול שזה לא DC ?

עוד רמז: אם אני מוציא את הכבל הירוק של הרמקולים מהכרטיס קול ומחזיק את החיבור מתכת שלו עם האצבעות הרעש הסטטי גם מפסיק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים