עבור לתוכן

הפעלת המחשב במצב דוס בלבד

Featured Replies

פורסם

לאחר שחיפשתי בפורום הזה ובפורום לינוקס ובפורום תוכנה וברחבי הרשת לא מצאתי תשובה מספקת לאיך אני מפעיל מחשב במצב דוס (המחשב כולל מערכת הפעלה) ללא התקנים חיצוניים כגון DOK וכו'.

המחשב הנ"ל מיועד להתחבר למכונה והתוכנה של המכונה פועלת במצב דוס (בנוסף לזה שהמחשב מתחבר למכונה, המסך שאיתו עובדים הוא מסך מגע ואין לו עכבר או מקלדת) ולא בווינדוס, המחשב הקודם קרס/מת/התפגר וכרגע אני תקוע בלי מחשב ועם חוזה שעדיין לא נגמר על המכונה...

תודה לעוזרים.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אבדוק ויעדכן פה...

עדכון - מסתבר שאני ממש בור בזה ואין לי שמץ מאיפה להתחיל שם ומה כל דבר אומר..

המערכת הפעלה על המחשב היא ווינדוס98 אגב.

פורסם

בשביל דוס דוס צריך להתקין דוס על NJAC במקום 98

או לעשות בוט מדיסקט של דוס שאתה מוקיד מקשור שקבלת.

בשהיל "דוס" של 98 עולים כמו מצב בטוח עם F8 ובוחרים

SAFE MODE COMMAND PROMPT ONLY

[attachment deleted by admin]

פורסם

אז תתחיל בבקשה בלתאר בצורה מדוייקת (ככל שאתה יכול) את מה יש לך (מבחינת ציוד פיזי), מה היה ומה אתה צריך שיתבצע.

פורסם
  • מחבר

עד ככל שאני יודע (אני עובד עם אבי, המכונה הנ"ל הוא מתחזק אותה בשביל חברה אחרת לא בסדנאת העבודה שלו) המכונה היא מכונת דפוס ועיטוף של חברת KERN הגרמנית דגם 2500, ע"י חיבור של המחשב למכונה (ומסך מגע) ניתן לבחור איזה סוג עבודה במכונה רצוי (חיטוך, עיטוף, שתיהם יחד, כמות, מערכת איבחון שגיאות וכו' אבל זה בתוכנה עצמה), עכשיו אבא שלי הביא הביתה מחשב נוסף שיש ברשותו לצורך גיבוי והראה לי איך הוא עובד עם התוכנה (הפעם חיברנו מסך רגיל, מקלדת +עכבר) והסביר לו שהמוכר בחנות (שלא קיימת כבר לצערי הרב) התקין לו גם ווינדוס 98 למקרה ו... (אין לי שמץ..) וגם את התוכנה הוא שם לו שם על ההרד דיסק ואפשר להכנס אל התוכנה גם מהווינדוס, אבל במחשב האורגינל (כמו שהוא אמר לי שצריך לקרות במחשב שמחובר למכונה) פשוט מפעילים את המחשב עד שהמחשב מגיע לתוכנה דרך הדוס אוטומטית (ללא הקשת פקודות) ולא דרך הווינדוס בנוסף לכך שהוא עזר לו לעקוף את חסימת המקלדת שלא מחוברת בפוסט וכך פשוט המחשב נדלק, עולה התוכנה בדוס, ופשוט עובדים איתה.

אלא שעכשיו יש לו תקלה במחשב שמחובר למכונה פיזית ובמחשב שיש לו את הגיבוי הוא רוצה שתעלה ישר התוכנה ללא הווינדוס בהתחלה :kopfpatsch:.

עוד משהו קטן המחשב שמחובר למכונה כרגע גם הוא נעשה ע"י אותו מוכר שסגר/פשט את הרגל ולא מחשב שסופק ע"י החברה הגרמנית (שדורשת על המחשב 40,000$ כן כן ארבעים אלף דולר ראיתי את המספר והייתי בשוק לעומת מחשב שעולה 1500 ש"ח שעושה את אותו בולשיט).

ועוד משהו אחרון בהחלט אבי נמצא עם החברה שאצלה הוא מתחזק את המכונה תחת חוזה שיפוג בשבועיים הקרובים, כרגע המחשב שיש להם שם מקרטע ואין להם איך לעבוד עם המכונה ואבי פשוט לא ישן בלילות ולכן הדחיפות שכל מי שיכול להביא לי פיסת מידע מפורטת לגבי הנושא הנ"ל אני אודה לו מאוד.

תודה לעוזרים...

פורסם

ממה שנראה, לא מסובך...

רק לבדוק שהבנתי נכון:

אתה מעוניין ב-BOOT מ-DOS אוטומטית לתוך תוכנה מסויימת שיש ברשותך?

באיזה דיסק קשיח מדובר?

פורסם
  • מחבר

דיסק קשיח ישן של WD הגירסאות של השתי ג'יגה (ענתיקה אני יודע אבל זה מה שהיה בזמנו לאבי).

"רק לבדוק שהבנתי נכון:

אתה מעוניין ב-BOOT מ-DOS אוטומטית לתוך תוכנה מסויימת שיש ברשותך?"

בדיוק!!! אני יושב פה ומתפלל לאלוהים שבבקשה שאתה תהיה המושיע שלי :D

פורסם

אין לי פלופי במחשב שלי אז אני לא יכול לבדוק את העניין, אז נראה איך זה יעבוד:

תתחיל בלהוריד את זה:

http://1gighost.com/ed/ta/boot622.exe

זה אימג' של דוס בגירסה 6.22 מהאתר שקישרתי אליו בהתחלה, הקובץ הזה כותב לתוך פלופי 1.44.

כאמור, תוריד, תכניס דיסקט 1.44 לכונן ותריץ, אח"כ תבדוק אם המחשב מבצע BOOT מהדיסקט.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה רבה רבה.

דבר שני אני אבדוק ואעדכן פה (אני כרגע לא בבית יקח לי בערך שלוש שעות עד שאני אגיע ואבדוק ).

עדכון - אני בבית, שאלה האם אני יכול לנסות לבדוק עם זה עובד על המחשב שלי בבית? או שחייבים את המחשב של העבודה?

עדכון נוסף - בכל מקרה ניסיתי, שמתי את אימג' של דוס בדיסקט הרצתי ועובד בובה, מה הלאה?

פורסם

ע"מ להעביר את יכולת ה-BOOT לדיסק הקשיח תכתוב בשורת הפקודה (פה אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאתה עובד על המחשב עצמו והדיסק הקשיח המיועד לעבודה מחובר ומפורמט):

SYS C:

אם הוא לא מפורמט אז תכתוב בשורת הפקודה (לפני ה-SYS)

FORMAT C:

הערה:

חשוב להדגיש - אל תעשה שום דבר ממה שכתוב אם אתה לא עובד מול המחשב של העבודה (המחשב המיועד) שכן הרצת הפקודות האלה תגרום למחיקת כל החומר שעל הדיסק הקשיח.

פורסם
  • מחבר

אוקי :xyxthumbs: ומשם הלאה איך אני גורם לתוכנה ספציפית לעבוד עם הBOOT ??? :nixweiss:

פורסם

אתה יוצר קובץ שנקרא AUTOEXEC.BAT

שמכיל את פקודת ההרצה של התוכנה.

לדוגמה, את התוכנה נמצאת בתקייה שנקראת ABC וקובץ ההרצה שלה הוא 123 תכתוב:

CD C:\ABC
123

* שים לב להערה המודגשת בהודעה הקודמת שלי[br]פורסם בתאריך: 15.01.2009 בשעה 19:36:35

קובץ ה-AUTOEXEC.BAT אמור להיות ממוקם בתקיית השורש של הדיסק הקשיח.

ואומר שוב:

הערה:

חשוב להדגיש - אל תעשה שום דבר ממה שכתוב אם אתה לא עובד מול המחשב של העבודה (המחשב המיועד) שכן הרצת הפקודות האלה תגרום למחיקת כל החומר שעל הדיסק הקשיח.

פורסם
  • מחבר

אני מרגיש כמו ילד קטן ששואל שאלות מפגרות אבל בכל זה אין לי שמץ בפקודות דוס אז אני מתנצל מראש, את הקובץ אני יוצר בווינדוס? ואז הבוט קולט אותו אוטומט?

*** תיקית השורש???? לא משנה מצאתי כבר בגוגל :) תודה רבה אני אבדוק ואני אחזיר פה תשובה, תודה רבה!!!!!!!

תיקיית שורש (root directory) – הנקודה העליונה של עץ התיקיות במבנה קבצים היררכי בדיסק. לדוגמא, הנתיב C:/IrisBarIlan/WindowsXPproject, אז C: היא תיקיית השורש.

רגע לא הבנתי משהו, אם ההרד דיסק מפורמט, אז אחרי שאני עושה את כל מה שרשמת אני מתקין מעל זה ווינדוס, ואז מעתיק את התוכנה להרד דיסק?

פורסם

אין WINDOWS, רק DOS, אתה עובד על המחשב המיועד.

קודם כל, ע"מ לוודא שאתה במקום הנכון, אתה כותב בשורת הפקודה:

C:\

אח"כ, ע"מ ליצור את הקובץ עצמו אתה כותב בשורת הפקודה (ב-DOS):

COPY CON:AUTOEXEC.BAT

אחרי זה אתה כותב את תוכנו של הקובץ (מה בדיוק אתה רוצה שהקובץ יכיל - את פקודת ההפעלה של התוכנה), כשאתה מסיים, אתה לוחץ F6 (יופיע לך משהו כמו ^Z) ולוחץ אנטר.

חשוב שיהיה לך גיבוי כלשהו של התוכנה עצמה, למקרה שמשהו ישתבש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים