עבור לתוכן

עזרה| התלבטות לגבי HD 4870 1GB רגע לפני רכישה, עושה בירור אחרון. 1500 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים. חיפשתי רבות חנות שיש בה את כל הפריטים הספציפיים שאני רוצה להרכבת מערכת מחשב. Noacomp היא החנות הכי קרובה למציאות הזאת.

הכרטיס שהחלטתי לקנות הוא HD 4870 1GB והעבודה שהוא יוצא בכ"כ הרבה גירסאות מבלבלת ואולי גם מטעה... לכן, אולי אצטרך בסופו של דבר לקנות את כל המערכת אצל נועל'ה ואת כרטיס המסך במקום שיספק לי את הכרטיס שיירצה אותי הכי הרבה...

הכרטיס שהכי שמתי עליו עין אצל נועה זה הכרטיס הבא:

¤ 1,295.00 PALIT RADEON HD4870 1GB DDR5 PCI-E

יש להם את אותו אחד של Shapphire ב 1500 וגם אותו דבר של XFX ב 1500.

התקציב יכול להגיע ל - 1500 במידה וזה באמת באמת משתלם.

הביצועים כמובן חשובים לי מעל לכל והייתי שמח לדעת מה אני מפסיד על זה שהכרטיס איננו Sonic Dual Edition אם תוכלו להסביר לי.

שוב אני אומר, אם כדאי לקחת כרטיס מרשת אחרת אני אעשה זאת ע"פ ייעוצכם.

תודה רבה !!

פורסם

גרסת הסוניק היא גרסה מומהרת עם קירור טוב יותר...

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4619

איזה מחשב קנית אגב?תביא את המפרט+גודל מסך

אה ועוד דבר...לדעתי הכרטיס של ג'יגה בייט וספיר לא שווה...

הכרטיס שהבאתי לך יותר טוב מהם בפחות כסף

רק שהוא בא עם שנתיים אחריות ולא עם שלוש..

פורסם

אם באמת אתה מוכן להשקיע עד 1500 אני מציע לך לחשוב לקנות 260GTX 55NM

פורסם

ה-SONIC גם מומהר וגם עם קירור מצויין ויעיל מאוד. הוא גם זול יותר מהתקציב שציינת.

יש את ה-4870/1G ה"רגילה" של SAPPHIRE אפילו בזול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה. ההמהרה איננה יתרון משמעותי מבחינתי, אני מאמין שאוכל לעשות את זה בבית. בנוגע לקירור, יש הבדל משמעותי לדעתכם?

שווה להוסיף עליו 80 ש"ח וגם את הטרחה שבלא לבצע קנייה מלאה ממקום אחד?

זה למחשב הבא אגב:

Q6600

OCZ Vendetta 2

ASUS P5QL

G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4

WD 500GB 7200RPM 16MB SATA2

ASUS DVDRW DRW-2014L1T

CoolerMaster CM690

Zalman ZM500-HP 500Watt Ultra Quiet RETAIL

T220P

אז חוץ מעניין הקירור סוניק זה פשוט מומהר?

בנוגע להמלצה להחליף כרטיס, אני מבין למה אתה חושב כך אבל אני באמת לא מעוניין להוציא 1500. ה 4870 1gb הכי אידיאלי מבחינתי.

תודה.

פורסם
בנוגע לקירור, יש הבדל משמעותי לדעתכם?

שווה להוסיף עליו 80 ש"ח וגם את הטרחה שבלא לבצע קנייה מלאה ממקום אחד?

לא אין הבדל...אם זה הייתי אני אז הייתי מוסיף 80 שקל

אבל לא כשמדובר בלקנות משתי חנויות שונות...

פורסם
  • מחבר

אני מקווה לשמוע עוד דעות כדי להיות יותר בטוח מה אני מחליט. יש איזשהם חסרונות בגרסא של PALIT? נראה לי שהוא מתומחר הכי זול...

נ.ב

חסרונות עד כה (חחחחחח):

קניית מחשב ללא כ. מסך ממקום אחד וכל המחשב ממקום אחר. -באסה רצח, מה גם שאייקיופיסי רחוק לי רצח אני גר בצפת(הצפון המאוד רחוק!!) .

הוספת 80 ש"ח על הכרטיס (ומן הסתם עוד סכום דו מספרי על משלוח).

שנה פחות אחריות.

השדרוג הזה שווה את זה?

נ.ב של הנ.ב

בפאליט זה חיבור pci-e 2 ?

פורסם

לי אישית יש

Sapphire HD4870 1GB ועלה לי יקר ... אני מרוצה ממנו אבל מאד ויש לו קירור מטורף ומי שאמר מקודם שגרסאות של ספיר לא טובות שיחשוב פעמיים ...

ספיר היא החברה הכי איכותית למוצרי ATI נקודה נכון היא יקרה אבל זה מה יש ...

אתה יכול לקחת תגרסא של פליט אבל זה אחריות של שנתיים

לדעתי קח גרסא של קלאב מומהרת וזהו ... תתחדש

אגב יש לי גם את אותו מסך שבחרת ועשית בחירה טובה בכרטיס מסך :]

אגב קח קישור ותראה 6 סוגים של הכרטיס הזה ותחליט לבד מה אתה רוצה ...

http://www.skypc.co.il/pl_products~8~0~101-86-759.htm

הצעה שלי קח את הקלאב או את הספיר ואם אתה חוסך במזומנים קח פליט ...

פורסם

אני אמרתי את זה

ולא התכוונתי שהם לא טובים

אני פשוט לא מוצא סיבה לשלם יותר כסף על כרטיס עם אותו הצ'יפ

בגלל שהבאנדל שונה...ועוד הקירור של גרסת סוניק של פליט בא עם שני מאווררים

בעוד שהכרטיס של ספיר בא עם אחד..

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-4870-palit,2096-7.html

תקרא פה ותראה שהכרטיס של פליט קצת יותר טוב

הוא פחות שקט...אבל טיפה מהיר יותר וקריר יותר..

פורסם
  • מחבר

חברים יקרים. שאלתי היא אם התמורה שאני מקבל שווה את כל החסרונות שמניתי למעלה. מצד אחד אני לא רוצה לעשות פיספוס ובשביל עוד 80 ש"ח לאבד משהו יותר טוב ומצד שני זה נראה לי עסק מטריד מאוד עכשיו לחלק את ההזמנה שלי לשתיים ולקנות ממקום רחוק וכו' וכו'

פורסם

אני קניתי לפני שבוע את ה-PALIT

הוא בסדר, אך, גם אם זה לא ממש רלוונטי כאן, אז אני רוצה לספר לך שיש לשים לב למהירות הסיבוב של המאווררים:

הוא מגיע כבררת מחדל במהירות של 50% ולדעתי כך הוא קצת מרעיש, לטעמי.

אצלי עכשיו,למשל, הוא על 40% עם טמפרטורה של 43 מעלות.

אם תשים על 30%, הרעש פוחת משמעותית, והטמפרטורה מתנדנדת בין 45עד 47 מעלות, ובתנאים רגילים (ללא עומס).

אם תוריד את המהירות ל- 20% המהירות בין 46 ל- 51 מעלות, וכמעט ולא שומעים את המאווררים, שזה מצויין לדעתי.

ב- 100% הטמפרטורה יורדת ל- 41-42 מעלות, והמאווררים מרעישים, אך מי שומע כשמשחקים עם ווליום גבוה (מן הסתם בעומס הטמפרטורה תהיה גבוהה יותר).

אני אוהב את אפשרות הניטור הזו בכרטיס.

נהנה ממנו במשחקים.

הכרטיס של sapphire, מן הסתם טוב יותר, כי החברה הרבה יותר חזקה וותיקה אך ההפרש לא מוצדק לדעתי, מה גם שבביקורת של אתר מוערך של T'oms, שהשווה בניהם, ה-favorite מביניהם היה של PALIT.

והערת אגב, אני קניתי אותו בנועה, ךפני שבוע, והמחיר היה 1485 ש"ח, ואני מש כועס עליהם, כי היתה לי הרגשה שהמחיר ירד, ואפילו שאלתי והקשתי בפניהם, אך הם לא התייחסו; נכון שהם צריכים לדבר business, אך היה נחמד והוגן מצידם, אם היו מציעים לי לחכות, כי מחיר הכרטיס אמור לרדת (תשמע, 190 ש"ח זה לא מעט כסף); כך לא מטפחים לקוח.......

פורסם

אוקיי, ולשאלה שלך?

(האם אתה מתכוון להחליף את הכרטיס שלך באחר לפי התקציב הנ''ל?)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ל "azr_nec" על חוות הדעת. שמחתי שיכולת לפרט באופן ספציפי. זה בהחלט מרחיב את הדעת בעניין הכרטיס.

ליאור, התשובה לשאלתך תהייה לא, לצערי הרב. אם אני מנחש נכון אתה מגשש לבדוק אם יש טעם להסיט את מבטי לכיוון ה GTX260. (וגם אם לא, לכל כרטיס אחר).

התשובה תהייה לא משני סיבות:

1.החלטתי שה HD 4870 1GB הוא הכרטיס בשבילי ואין לי צורך ביותר ביצועים ממה שהכרטיס הזה ייתן לי (ומתוך שכך גם לשלם יותר).

2.התקציב 1500 נועד בכדי לא לאפשר לכל מי שמנסה לעזור לי לא להיות מוגבל במחשבתו בגלל עוד 100- 200 ש"ח. (אם היו מגלים לי משהו מאוד מפתיע כמו שהכרטיס שאני חושב עליו הוא בזיון וכדי להיות מרוצה אני חייב לשים 1500 ש"ח על השולחן, כנראה הייתי עושה זאת...).

לכן, אני מבקש את עצתכם בראייה של התמונה הכללית, (יחד עם כל זה שהרכישה תתבצע במקום מסויים והחלפת כרטיס תכפה קנייה מפוצלת של מחשב מפה וכרטיס משם ) , מקווה מאוד שתוכלו ליישב את דעתי , אשמח לקרוא עוד תגובות בנושא.

בתודה רבה: מאור.

פורסם

מאור בוקר טוב.

אין סיבה שתשלם יותר, כי תמיד אפשר למצוא משהו חזק יותר, ושלא תמיד ההבדל יבוא לידי ביטוי כל כך חזק. לדעתי, השגעון ל ל"הכי חזק" תמיד יהיה של הפריקים לדבר, והאיש הממוצע לא זקוק לזה, ולכן הפרמטרים לרכישה:

מחיר,

כרטיס שקט,

קירור טוב,

חנות טובה,

בנדאל טוב (שאני אישית לא חושב שזה רלוונטי כל כך, אך אחרים חושבים שכן),

תקופת אחריות - אני לא חושב שזה משנה, כי הכול ענין של מזל..., ובכלל אם לא תעשה OC ותשתמש בפריטי חומר שלא מפיצים הרבה חום, ולבסוף תאוורר/תקרר טוב את המארז שלך, אזי הכול יהיה בסדר,

בעניק פיצול הקניה, אתה , לדעתי יכול לפצל את הקניה, וכשזה קשור לכרטיס מסך, בכלל אין בעיה, ואם תהיה תקלה כול שהיא, אין לדעתי כמעט, סיבה , ש"יאשימו" את שאר רכיבי המערכת, שניקנתה במקום אחר, כביכול.

בכול מקרה, בנועה מציעים את המחיר הכי זול של ה- PALIT, לפי הפירסומים ברשת, וזה בסדר לקנות שם.

הערה:

פיצ'רשיש לכרטיס -PALIT, ולדעתי הוא פתרון, שיש לו חיבור HDMI ייעודי, ולא צריך מפצל אם תרצה לחבר אותו לטלויזית LCD.

ודרך אגב, מה מפרט המחשב שאתה מתעתד לקנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים