עבור לתוכן

עד כמה ניתן לסמוך על כונן קשיח חיצוני בתור אמצעי גיבוי?

Featured Replies

פורסם

שאלה קטנה אליכם: אני חושב שהגיע הזמן לגבות את הקבצים שלי באופן קצת יותר אמין מעל גבי דיסקים צרובים שאחרי שנה מפסיקים לעבוד. השאלה היא האם ניתן להשתמש בכונן קשיח חיצוני (שמתי עין על ה- WD Essential 2 של 1 טרהבייט) בתור אמצעי אחסון לטווח ארוך?

הכונן לא יהיה בשימוש קבוע מדובר רק על גיבוי ואחסון בארון.

תודה מראש.

פורסם

אם אתה מאחסן את המידע אך ורק על הכונן החיצוני, אין זהו גיבוי אלא אחסון. גיבוי הוא חומר שיש לך ואתה מעוניין ליצור גיבוי שלו, כלומר העתק נוסף למקרה בו המידע ילך קאפוט.

אחסון על גבי כונן קשיח הוא לא אמין בכלל ולכן מומלץ שהמידע יהיה שמור בכמה שיותר מקומות.

פורסם
  • מחבר

אה אוקיי אז לא לטרוח עם הכונן החיצוני... נצטרך לחשוב על משהו אחר :)

תודה על העזרה הזריזה!

פורסם

אם אפשר לשאול אז באותו הקשר,

איזו דרך מומלצת לאחסון מידע?

פורסם

דווקא זה רעיון מעולה

אם זה נמצא על המחשב + על הכונן החיצוני

זה מה שאני מתכנן לעשות

רק שזה לא יהיה כונן חיצוני, אלא כונן קשיח "פנימי" רגיל..

פורסם
  • מחבר

דווקא הייתי בטוח שהחיצוניים יותר עמידים... למה עדיף פנימי רגיל?

פורסם

עמיד מבחינה חיצונית? כלומר עמיד בפני נזקים? זה נכון, אבל כל אחד והעדפות שלו.

נכון לעכשיו כונן קשיח חיצוני זול יותר מפנימי (יש 1TB ב-450ש"ח.. תבדוק בזאפ), ולכן הוא עדיף בהרבה.

אבל כך או כך אם הוא יושב בארון אז אין לו מה שיפגע בו, וכמובן שאם היית קונה כונן "פנימי" אז היית עוטף אותו במשהו בכדי לשמור עליו.

פורסם
  • מחבר

ומבחינת אמינות נטו, יש הבדלים משמעותיים?

פורסם

לא ממש..

פורסם

התקלקלו לי שני WD MYBOOK השנה... שניהם היו דלוקים 24/7 (למרות שלא כתבו/קראו יותר מדי זמן)... אז זה לא ממש שימוש רגיל. (אין להם קירור)

את השלישי אני כבר מדליק רק לפי הצורך... וגם שמתי עליו מאוורר (5V USB)

פורסם

ולמה זה קשור בידיוק?

פורסם

לאמינות של כונן חיצוני לגיבוי. (או חוסר אמינות והצורך במדיות נוספות)

פורסם

אני יודע שהכי טוב זה לגבות למדיות איכותיות (כגון ורבטים), וזה אמור להשמר לכמה שנים טובות (5-10).

פורסם

התקלקלו לי שני WD MYBOOK השנה... שניהם היו דלוקים 24/7 (למרות שלא כתבו/קראו יותר מדי זמן)... אז זה לא ממש שימוש רגיל. (אין להם קירור)

את השלישי אני כבר מדליק רק לפי הצורך... וגם שמתי עליו מאוורר (5V USB)

איפה קנית?

מימשת אחריות?

אני יודע שהכי טוב זה לגבות למדיות איכותיות (כגון ורבטים), וזה אמור להשמר לכמה שנים טובות (5-10).

זה נכון רק לגבי סרטים,משחקים,שירים, תמונות.

אם מדובר בקבצים דינאמיים, שאתה יוצר/משנה עם הזמן, אז זה יהיה שגוי לצרוב כל פעם על מדיות. עדיף כונן קשיח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים