עבור לתוכן

בעייה בזיהוי הארד דיסק של 500GB בחיבור IDE

Featured Replies

פורסם

עד לפני זמן מה הרכב הכוננים הקשיחים במחשב שלי היה כך:

80GB IDE- primary master

120GB IDE- primary slave

פירמטתי הארד דיסק חדש של 500GB IDE בטעות כ- extended ולכן הוא היה extended ל- 80GB, וגיביתי עליו מידע מה- 120GB, הכולל גם את ההקלטות של הקורס שלי.

לאחר שפירמטתי את ה- 120GB והתקנתי עליו מערכת הפעלה והפכתי אותו ל- primary master, ראיתי שהוא לא מזהה את ה- 500GB. לאחר מכן, העלתי את מערכת ההפעלה דרך ההארד דיסק של ה- 80GB, ופירמטתי שוב את ה- 500GB, כ- primary. היה שם מידע שלא הספקתי לגבות כי ה- 80GB היה מאוד איטי ולכן אני חייב תוכנה לשחזור מידע. מכיוון שההארד דיסקים עברו טלטולים רבים, היו על ה- 500GB כמה סקטורים פגומים שלא נקראו (ה- chkdsk הודיע לי על זה) וכנראה יש שם את ספריית ההקלטות. בנוסף, ה- 120GB נדפק, ולכן קניתי הארד דיסק חדש של 500GB ופירמטתי אותו וכעת הוא primary master.

השאלה היא מה עושים עם המידע שלא הספקתי לגבות לפני הפרמוט השני שעשיתי, וכעת הווינדוס לא מוכן לעלות כשההארד דיסק השני של ה- 500GB (זה שפורמט כ- extended ואח"כ כ- primary) מחובר. ההארד דיסק הזה מוגדר כ- primary slave. אני חשבתי לפרמט אותו שוב אבל עם תוכנה ליצירת מחיצות כגון fdisk או partition magic ולנסות לשחזר את המידע עם תוכנת easy recovery או אחרת. מה אתם מציעים?

פורסם

נראה לי שאני עונה בשם כולנו

אה???

פורסם

דרור תמקד לבעייה ספציפית. אני מצטער, מתחילים לקרוא ומרגישים באיזה טריפ חזק.

פורסם
  • מחבר

הסיפור הוא כזה, וכעת אני מקווה שתבינו אותו טוב יותר:

בהתחלה היו לי 2 הארד דיסקים- primary master 80GB IDE

primary slave 120GB IDE

ניתקתי את הצורב לכמה דקות ושמתי במקומו הארד דיסק חדש שקניתי מבאג לפני כמה חודשים של 500GB IDE, פירמטתי אותו דרך ה- disk management כ- extended partition וגיביתי עליו חומר מה- 120GB. מובן שזו הייתה טעות, כי אחר כך, כשפירמטתי את ה- 120GB והתקנתי עליו מערכת הפעלה על מנת להפוך אותו ל- primary master ואת ה- 500GB ל- primary slave, גיליתי שבווינדוס הכונן של ה-500GB אינו מזוהה כי הוא extended ל- 80GB.

עד פה הכל ברור?

מה שעשיתי אח"כ הוא שחיברתי את ה-80GB, 120GB ו- 500GB כך שהצלחתי להעלות את מערכת ההפעלה מה- 80GB על מנת שהוא יזהה את ה- 500GB וכך פירמטתי את ה- 500GB שוב דרך ה- disk management והפעם כ- primary partition, ככה שהוא לא יהיה תלותי ב- 80GB ולא משנה איזה הארד דיסק אני אשים לו כ- primary master, הוא תמיד יזהה אותו בביוס ובווינדוס. אני לא זוכר בדיוק את סכמת החיבורים, ואם למישהו זה באמת משנה אז שיגיד לי.

עד פה הכל ברור?

מכיוון ששיניתי כל הזמן חיבורים וצמות, ההארד דיסק של ה- 120GB נדפק בסופו של דבר ולכן החזרתי באופן זמני את ה- 80GB כ- primary master וה- 500GB נשאר כ- primary slave.

לאחרונה קניתי הארד דיסק נוסף של 500GB IDE אותו פירמטתי והתקנתי עליו מערכת הפעלה והוא עכשיו מתפקד כ- primary master במקום ה- 80GB, ולהפתעתי ולרוע המזל הווינדוס לא מזהה את ה- 500GB השני המוגדר כ- primary slave! בביוס הוא כן מזהה אותו, אבל לא בווינדוס.

בנוסף לזה, אני חייב תוכנה טובה לשחזור מידע, כי בפרמוט השני של ההארד דיסק של ה- 500GB השני (אני מדבר על הפירמוט שעשיתי ב- disk management כשהוא היה extended partition במטרה לעשות אותו ל- primary partition) המוגדר כ- primary slave, אבד לי מידע יקר ויש כמה סיגמנטים שנפגעו והם לא נקראים (ככה זה לפי ה- chkdsk) ויש שם גם את ההקלטות של הקורס טכנאים.

עד פה הכל ברור? הצלחתם להבין מהן שתי הבעיות שלי?

א. זיהוי ההארד דיסק השני של ה- 500GB המוגדר כ- primary slave בווינדוס.

ב. שחזור מידע מההארד דיסק השני של ה- 500GB המוגדר כ- primary slave. הוא פורמט שוב מ- extended ל- primary partition.

הבנתם את הכל?

פורסם

אני במתח , מעניין מה הפתרון?

פורסם

אתה רוצה לשחזר מידע מדיסק שביצעת בו פורמט?

זה היה פורמט מהיר או מלא?

אם אם עשית פורמט מלא, מצבך רע מאד.

פורסם

תוכנת R-STUDIO היא הפתרון שלך לשחזור הדיסק אם אינו נפגע באופן פיזי. שחזוק מפגם פיזי תעזור לך רק מעבדת שחזור.

פתח נשוא חדש איך להשתמש בה, יעזר לך.

פורסם
  • מחבר

כרגע הארד דיסק השני של ה- 500GB מזוהה בביוס יחד עם הארד דיסק של ה-500GB שהוא primary master, אבלהווינדוס לא עולה וצריך לחכות המון זמן אחרי תהליך ה- POST. כשההארד דיסק של ה- 500GB שהוא priary master מחובר לבד, הוינדוס עולה במהירות. זה כבר סיפור עם הווינדוס ולא הביוס ואני מאוד שמח. אני מזכיר לכם שכבר פירמטתי אותו דרך ה- disk management כ- primary partition. מה הלאה?

פורסם

תן לי להבין. יש לך שני כונני 500 GB.

אחד PRIMARY

השני SECONDARY

וזהו ?

השני כשהוא מחובר המחשב איטי

כאשר רק הראשון מחובר המחשב מהיר ?

פורסם
  • מחבר

כן, יש לי 2 כונני IDE של 500GB כל אחד.

אחד primary master והשני primary slave

כשהשני מחובר עם הראשון, המחשב מזהה אותו בביוס אבל נתקע בין סיום ה- post להעלאת הווינדוס, וכשרק הראשון מחובר הווינדוס עולה מהר.

המטרה שלי היא ששני ההארד דיסקים יזוהו בביוס (כמו תמיד) אבל שהווינדוס יעלה דרך ה- primary master ויזהה את ה- primary slave ועדיף שיעלה באותה מהירות שבה הוא עולה בלי ה- primary slave. הבנת?

פורסם

אין כזה דבר PRIMARY SLAVE או PRIMARY MASTER.

יש PRIMARY ו SLAVE.

תקנפג בהתאם. נראה לי הJUMPERים שלך אינם במקומם. אחד PRIMARY ואחד SLAVE אם הם על אותו IDE.

אם זה SATA, אז בכלל אין הגדרות PRIMARY ו SLAVE ואתה מגדיר סדר עלייה דרך ה BIOS.

פורסם
  • מחבר

הלוח שלי (asus p4pe) יוכל בכלל להסתדר עם 2 הארד דיסקים בגודל 500GB כל אחד.

פורסם

אין מגבלה של גודל הרדיסקים על הלוח. אלכס - הוא צודק, יש 2 חיבורי IDE על הלוח כאשר אחד מהם הוא PRIMARY והשני SECONDERY

(ההבדל בשם הוא בעיקר כדי לזהות אותם וכמעט לא משנה כלום) לכל חיבור כזה יכולים להתחבר 2 כוננים - MASTER וSLAVE, כאמור.

פורסם

אני יודע שיש שני חיבורי IDE על כל לוח :)

שאלתי אותו איך הוא הגדיר והוא עונה לי על גודל. מה קשור :nixweiss:

דרור כולה שאלתי אם חיברת אותם כמוש אמרתי למעלה מבחינת הג'אמפרים.

אם כן, יכול להיות שכונן אחד פשוט תקול ולכן כשמחברים גם אותו הוא גורם לאיטיות.

תעשה לכונן הבעייתי בדיקה. (בDOS תיכנס לאות שלו לפני שאתה מריץ פקודת CHKDSK /F).

START>RUN>CMD>CHKDSK /F

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים