עבור לתוכן

שאלה לגבי NTSC ו-PAL לפני רכישת מצלמת וידאו.

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מצלמה וידאו HD בחו"ל אבל מעוניין לברר פרט לגבי שיטת השידור לפני שאני רוכש.

ראשית - אני מניח שלגבי המחשב לא תהיה בעיה עם המצלמה, כלומר: אני קונה מצלמה שהיא בעלת דיסק קשיח. אני מניח שלמחשב לא משנה אם היא מצלמת NTSC או PAL, בכל מקרה יהיה אפשר לראות את הקבצים כמו שצריך, לא...? (זוהי בעצם השאלה הראשונה - האם אני צודק?)

שנית - אם נכונה ההנחה הראשונית שלי: אם אני אחבר את המחשב שבו הקבצים יעבדו לטלויזיה שאיננה "מולטי סיסטם" אלא PAL מה יהיו התוצאות? יהיה אפשר לראות טוב? כי הרי במסך במחשב ייראו טוב.

ולסיום - האם מעבר בין השיטות הוא משהו שניתן לעשות באמצעות תוכנות? כלומר: האם אחרי שאני אעלה קובץ וידאו שצולם במצלמה ב-NTSC למחשב ישנה תוכנה שאפשר להעביר את הקובץ שיהיה מותאם ל-PAL בצורה חלקה וטובה.

תודה רבה מראש לעונים!

נ.ב.

רק בקשה קטנה. אני מבקש שמי שעונה יוכל לעמוד מאחורי הדברים ולא יענה "נראה לי" וכו' כי מדובר בהוצאה כספית ניכרת אז בבקשה - קחו אחריות על דבריכם...

שוב תודה!

פורסם

פותח התרד ההבדל בין שני השיטות הוא מספר הפריימים לשניה..סריקת השורות..וקצב הרענון..

מבחינה פרקטית במחשב אין שום בעיה להצגה של תוכן בשני הפורמטים..

מבחינת TV לסוגיהם..רוב הטלויזיות יודעות להתמודד אוטומטית עם שיטות השידור (נקרא מולטיסיסטם בשפה העממית)...זאת אומרת שברגע שהTV מזהה שיטת שידור שונה היא מחליפה אוטומטית את ההגדרות..אם לא מקסימום אפשר להגדיר ידני..

במקרה ויש TV של תומכת בזה..אתה תראה תמונה שחור לבן עם ריצודים (מעיין פס שעולה כול הזמן)..ככה תבין שאין תמיכה בNTSC..

כמו כן במקרה ותציג את הסרט מהמחשב זאת אומרת על ידי הרחבה של שולחן העבודה וכו..לא תהיה שום בעיה עם שיטת השידור..

לגבי תוכנות..לא חסר תוכנות המרה/וידיאו שמאפשרות מעבר לשיטות השונות..אתה מוזמן להריץ חיפוש ברשת..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים