עבור לתוכן

הארדיסק עד 450 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי אנשים.

אני צריך המלצה להארדיסק בנפח מינימלי של 500GB שיהיה כמה שיותר שקט ומהיר. השקט בעדיפות על המהירות. צריכת ההספק לא רלוונטית.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

6400AAKS

פורסם
  • מחבר

איך ה-AALS? ניתן להשיג אותו ב-KSP, שם אני קונה בכל מקרה.

אגב, חשבתי לעצמי ואשמח לשמוע את דעתך - אולי כדאי לחכות להגעה של הסדרה החדשה של Seagate לארץ?

פורסם

אני לא יודע אם אני הייתי מחכה או לא, אז באמת שאני לא יודע אם כדאי לחכות..

לגבי ה-AALS, הוא מעט פחות טוב מה-AAKS לפי בנצ'מארק בודד שנתקלתי בו. הם לא כ"כ שונים אחד מהשני ואני משער שבביצועים הם זהים או שיש נטיה ל-AAKS. מה שכן ב-RAID ה-AALS טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

אז אחכה עוד שבוע ואראה אם יגיעו כבר הכוננים לארץ. במידה ולא, אלך על ה-AAKS, שכן אני לא מתכנן מערכי RAID למיניהם.

מה אתה חושב על לקיחה של 2 כוננים חדי-פלטה ושקטים יחסית והשמה שלהם במערך RAID0? זו פחות או יותר אותה עלות.

פורסם

אני לא בעד RAID למערכות ביתיות, זה סתמי לדעתי ותוספת הביצועים לא שווה את הסיכון

וזה לא רק הסיכון, זה הכאב ראש והחשש שאם המערך יפול, אפילו אם יהיה מדובר במערך יציב כמו RAID5 אז יהיה בעייתי לתקן אותו.

אם מדובר בכונן שמהווה שולחן עבודה לקבצי פוטושופ, או כל שימוש אחר שבו זקוקים למהירות ולא לאחסון עצמו, אז זה בסדר.. אבל אחרת, אני לא בעד.

אך כמובן שאם יש גיבוי בכונן נוסף, ולא אכפת למשתמש לגבות מידי פעם, אז זה יכול להיות נחמד מאוד.

פורסם

האם ה-AAKS 640GB עדיף על סייגיט 1TB? בסה"כ הפרש של 50 ש"ח

ונפח גדול בהרבה. יוצא יותר משתלם, לא?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אעשה כפי שתכננתי כבר קודם ולא אבצע מערך RAID 0.

ב-KSP ה-1TB עולה 190 ש"ח יותר מה-640GB. אבל בלי קשר, תמיד ככל שתיקח כונן עם נפח גדול יותר ככה זה יצא לך יותר משתלם.

פורסם

זה לא מדוייק, תסתכל על המחיר של ה-2TB.

ה-1.5TB דווקא עולה פחות מ-40 אגורות לג'יגה.

וה-1TB כמעט חצי ש"ח לג'יגה.

מכוון ש-1.5 זה קצת מוגזם, לדעתי ה-1TB הכי משתלם.

פורסם

יש כונן של 2 טרה-בייט?

אה, אתה בטח מדבר על ה-MyBook World Edition.

בכל מקרה אכן ה-1.5 טרה-בייט משתלם יותר

אבל אני לא ראיתי הפרש של 50 ש"ח בין ה-6400AAKS לכונן בעל טרה-בייט כלשהו. לפי זאפ ראיתי הפרש של כ-100 ש"ח (במקרה בו משווים את החנויות הכי זולות שמוכרות את 2 המוצרים).

אבל זה לא אומר שכונן של טרה-בייט אינו משתלם, ראיתי שמחיר ה-ST31000333AS ירד לאיזור ה-500ש"ח. מחיר מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים