עבור לתוכן

חיבור נייד לרשת - מקבל כתובת APIPA

Featured Replies

פורסם

הנה העובדות :

1. חיבור הראוטר למחשב הראשי הינו חיבור קווי באמצעות חייגן (מוגדר bridging בראוטר asus am 604g אלחוטי)

2. כשהגדרתי את החיבור לרשת במחשב הראשי (בעזרת התמיכה של בזק בינלאומי), הגדרות ה-local area connection הינן כמו בתמונה המצורפת.

אבל מה, אם אני רוצה להיכנס לדף של הראוטר, עליי לשנות את כתובת ה-IP כך שתהיה בטווח 10.0.0, אחרת אני מקבלת הודעה שהדף לא נמצא.

3. הגדרות ה-broadband connection הינן לאפשר למשתמשים להתחבר באמצעות החיבור לאינטרנט (וכמובן שנבחר ה-Local area connection), והגדרות ה-ip אוטומטיות.

4. במחשב הנייד ההגדרות של ה-IP הינן אוטומטית. כשאני עושה ipconfig /all אני מקבלת שהכתובת שהוא קיבל הינה 169.254.131.38 (APIPA) עם הסאבנט 255.255.0.0. אני גם מקבלת "קישוריות מוגבלת או חסרה" בעקבות זה, וכמובן שאין לי אפשרות לגלוש באינטרנט.

מה לא בסדר ?! :s05:

נק' חשובות :

- אני ביקשתי חיוג חייגן, למרות שבבזק בינלאומי לא אהבו את זה...

- במחשב המרכזי מותקנת ויסטה, במחשב הנייד XP SP3

- כשאני עושה מהנייד פינג ל-10.0.0.138 אני לא מקבלת תשובה (unreachable...)

- החיבור האלחוטי מוצפן wep, סתם כדי שלא יהיה פתוח לכל עובר אורח

- המחשב הנייד התחבר בעבר, אבל בגלל שהיתה לי בעיה להיכנס לראוטר (כמו שציינתי למעלה) שיחקתי ככל הנראה בהגדרות עד שהבנתי מה הבעיה, ועל הדרך הרסתי משהו ... אין לי מושג מה!

- אני שונאת לא להבין דברים, ולצערי לא היה לי מושג ברשתות, לכן קראתי פה את רוב המאמרים ורובם מסבירים בצורה ברורה ויפה את החומר, כל הכבוד !

ותודה מראש לכל מי שטרח וקרא את המגילה, מקווה שלא חסרים פרטים...

[attachment deleted by admin]

פורסם

שלום,

דבר ראשון - אפסי את הנתב (יש בד"כ כפתור RESET שקוע שצריך ללחוץ עליו עם עט) ובואי נעשה סדר בדברים :

1. שאפי למצב בו הנתב מחובר לאינטרנט - בין עם זה ב-PPTP או ב-L2TP

בכל נתב יש אפשרות לנטר את החיבור (את רואה כמה נכנס וכמה יוצא ממנו מבחינת נפח תעבורה)

ספק החיבור שלך אמור לעזור לך בנקודה זו - אם הם יתעקשו שלא תגידי להם כי את מתנתקת

2. הגדירי בנתב את ה-DHCP כך שיחלק כתובות למחשבים הפנימיים (כל המחשבים המתחברים לנת בין עם זה קווית או אלחוטית - עדיף בהתחלה שתתחילי עם קווי באלחוטי פשוט יש יותר מה להגדיר) - לחלופין את יכולה לא להשתמש ב-DHCP (לדידי פחות נוח) ולהגדיר כתובות ידניות בכל אחד מהמחשבים בטווח שבו נמצאת כתובוו של הנתב ולהגדיר את הIP SUBNET GW DNS בצורה ידנית במחשבים.

3. כתובת APIPA מקבלים כאשר אין אפשרות למחשב לקבל כתובת מ-DHCP - יכול להיות שבנתבך מופעלת בברירת המחדל האופציה לא לחלק כתובות לכתובות לא מזוהות (MAC )

לא חשוב לנו מי המחשב ה-"מרכזי" ומי ה-"משני" מבחינתנו שני המחשבים מתחברים בצורה שווה.

אני אבקר בפוסט הזה כדי לראות עם הסתדרת

רק כדרך אגב - ואני מבקש מראש לא להעלב - אם אינך יודעת איך ממש להתחבר (ואני מבין כי את צמאה לידע ורוצה ללמוד) עדיף כי תפני לחברים\מכרים אשר יעזרו לך בזה. אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד - אמרו חזל ולא סתם.

כל טוב ויום נהדר,

גבריאל

פורסם

גבריאל, מדובר בנתב משולם מודם ADSL.

פותח הדיון: אתה לא יכול להיכנס לממשק של המודם אם אתה מחובר עם חייגן (שאני בכלל לא מבין למה עשית את זה מהתחלה).

ברגע שאתה מחובר בחייגן לא תוכל לחבר עוד מחשבים נוספים לרשת כי חיבור bridge הוא רק למחשב אחד בלבד.

פורסם

אוקיי אבל לצורך העניין זה לא כל כך משנה - להגדיר ניתוב וDHCP לא קשור לדעתי

בכל מקרה מקבל ומכבד דעתך,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

שלום,

דבר ראשון - אפסי את הנתב (יש בד"כ כפתור RESET שקוע שצריך ללחוץ עליו עם עט) ובואי נעשה סדר בדברים :

1. שאפי למצב בו הנתב מחובר לאינטרנט - בין עם זה ב-PPTP או ב-L2TP

בכל נתב יש אפשרות לנטר את החיבור (את רואה כמה נכנס וכמה יוצא ממנו מבחינת נפח תעבורה)

ספק החיבור שלך אמור לעזור לך בנקודה זו - אם הם יתעקשו שלא תגידי להם כי את מתנתקת

2. הגדירי בנתב את ה-DHCP כך שיחלק כתובות למחשבים הפנימיים (כל המחשבים המתחברים לנת בין עם זה קווית או אלחוטית - עדיף בהתחלה שתתחילי עם קווי באלחוטי פשוט יש יותר מה להגדיר) - לחלופין את יכולה לא להשתמש ב-DHCP (לדידי פחות נוח) ולהגדיר כתובות ידניות בכל אחד מהמחשבים בטווח שבו נמצאת כתובוו של הנתב ולהגדיר את הIP SUBNET GW DNS בצורה ידנית במחשבים.

3. כתובת APIPA מקבלים כאשר אין אפשרות למחשב לקבל כתובת מ-DHCP - יכול להיות שבנתבך מופעלת בברירת המחדל האופציה לא לחלק כתובות לכתובות לא מזוהות (MAC )

לא חשוב לנו מי המחשב ה-"מרכזי" ומי ה-"משני" מבחינתנו שני המחשבים מתחברים בצורה שווה.

אני אבקר בפוסט הזה כדי לראות עם הסתדרת

רק כדרך אגב - ואני מבקש מראש לא להעלב - אם אינך יודעת איך ממש להתחבר (ואני מבין כי את צמאה לידע ורוצה ללמוד) עדיף כי תפני לחברים\מכרים אשר יעזרו לך בזה. אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד - אמרו חזל ולא סתם.

כל טוב ויום נהדר,

גבריאל

תודה על תשובתך,

אני מעדיפה להמשיך בחיבור חייגן על מנת שאוכל להחליף IP בקלות.

השאלה היא מה יכולה להיות הבעיה במצב הקיים ?

פותח הדיון: אתה לא יכול להיכנס לממשק של המודם אם אתה מחובר עם חייגן (שאני בכלל לא מבין למה עשית את זה מהתחלה).

ברגע שאתה מחובר בחייגן לא תוכל לחבר עוד מחשבים נוספים לרשת כי חיבור bridge הוא רק למחשב אחד בלבד.

כמו שציינתי, בעבר זה עבד, רק שהרסתי משהו בהגדרות...

לא נגעתי בהגדרת הברידג' והיא היתה קיימת גם לפני השינויים, כשהנייד עוד הצליח להתחבר...

פורסם

חד משמעית אתה לא יכול לחבר יותר ממחשב בודד עם ברידג'.

פורסם
  • מחבר

חד משמעית אתה לא יכול לחבר יותר ממחשב בודד עם ברידג'.

אז זה מה שמוזר, למרות הטענות שלך - היום היה לי חיבור וניתנה כתובת, לאיזה כמה דקות הכל נראה טוב....

ואז שוב הוא איבד את הכתובת לטובת ה-APIPA הארורה...

כלומר בסנכרון הבא שהוא עשה עם הנתב, משהו לא עבד, ומאז שוב לא מצליח להתחבר...

אני עדיין טוענת בתוקף שבעבר הצלחתי להתחבר ולא היו בעיות !

אני אשמח לשמוע אם למישהו יש רעיון חדש לגבי הנושא.

פורסם

אני מצטער, אבל את החיבור הארעי הזה אי אפשר להגדיר

כמשהו שעובד יציב ובלי שבאמת ראינו את הסביבה

לא נדע מה גרם לכך.

העובדה הקיימת שנותרת שכשאשר משתמשים בנתב שיש לך

בתצורת Bridge, בעצם יוצרים Session בודד

אשר מקשר אותך לספק ללא אפשרות שימוש אצל מספר לקוחות,

אלא אם כן כמובן תעבדי בתצורת ICS(שירשור מחשב שמחובר עם חייגן

לשאר המחשבים ברשת).

בהצלחה.

פורסם

תודה על תשובתך,

אני מעדיפה להמשיך בחיבור חייגן על מנת שאוכל להחליף IP בקלות.

תתחברי רגיל ותשני IP דרך הנתב? אם הנתב תומך בTELNET אפשר גם ליצור סקריפט לזה.

פורסם

לעשות חייגן רק בשביל שינוי כתובת IP זה ממש מוגזם.

כאילו שזה כל כך קשה ללחות על disconnect/connect או באמת ליצור סקריפט שירוץ דרך telnet?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, נגיד שאני משנה את החיבור ל-PPPOE, איך אני יכולה לשלוט בהקצאת המשאבים בין המחשבים ?

ובכלל, יש תצורה אחרת שבה אני יכולה להחליט למי להקצות יותר או פחות רוחב פס ?

פורסם
  • מחבר

בפעם המיליון ואחת: netlimiter.

יש לי את התוכנה מותקנת ,אני פשוט לא מוצאת איך אני יכולה לשלוט בה על המחשב המחובר אלחוטית ישירות לראוטר !

פורסם

תגיבלי לו את הרוחב פס לאותה תקשורת, זאת המטרה של התוכנה.

פורסם
  • מחבר

תגיבלי לו את הרוחב פס לאותה תקשורת, זאת המטרה של התוכנה.

תשמע, אני מכירה את התוכנה ומשתמשת בה באופן עקרוני במחשב הנייח,

השאלה היא האם אפשר לשלוט באמצעותה מהמחשב שמחובר קווית על כל התקשורת בנתב, כולל הנייד, או שבכל מחשב אני צריכה להתקין אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים