עבור לתוכן

המלצה לנייד לטיול ארוך, עד 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

הי,

אני מחפש נייד לקחת איתי לטיול ארוך.

דרישות (לפי סדר חשיבות):

1. קליל - עד 1.5 ק"ג, רצוי אפילו פחות - לכיוון הקילו הבודד

2. מסך בגודל 10"-12" ואיכותי מספיק לעריכת תמונות, כלומר גם רזולוציה כמה שיותר גבוהה

3. מעבד גרפי ייעודי או CPU מספיק חזק - שוב לעריכת תמונות

4. בטריה שתחזיק לפחות 4-5 שעות

5. רצוי Hard disk של 250GB

בקטגורית ה Netbooks לא מצאתי אף מחשב שעונה לי על הדרישות, כולם מקסימום עם ה ATOM ובדרך כלל מסכים עם רזולוציה נמוכה.

היחיד שראיתי שדי עונה על הדרישות הוא ה Lenovo X200 אבל הוא חורג במחיר.

אני אשמח לשמוע עוד רעיונות...או שתאשרו לי שבמחיר שלי אין כזו חיה ותמליצו לי על הכי קרוב לדעתכם.

תודה,

ישי

פורסם

ה-X200 הוא אכן מה שהייתי ממליץ עליו, אם אתה יכול להרשות לעצמך את החריגה.

פורסם

ב 5000 שקל ....אתה רק יכלום לחלום על מפרט שכזה (לדעתי גם בכפול.....) !

אני לא הייתי פוסל את ה NETBOOK כלל וכלל , את כל הטיול שלי בסין, תעדתי מידי יום עם ערכית תמונות בסיסית והעלתה לרשת (פיקסה) עם מחשב MSI WIND שעלה לי פחות מחצי התקציב ....

אחר כך העברתי את המחשב הזה לבן שלי ... ;) .

לדעתי מחשב של 1- 1.5 ק"ג עם מפרט כמו שביקשת שהוא לא IBM זה רק סוני מסדרת ה TT שמתחיל מ 2000 דולר בארה"ב במפרט הבסיסי שלו.

לשיקולך.

פורסם

אני בכל זאת חושב ש MSI WIND יספק אותך. אפילו שיש לו מעבד ATOM הוא עדיין מעל ומעבר לעריכת תמונות. לתלת מימד לא הייתי ממליץ עליו.

אתה יכול לרכוש אותו עם HD של 250GB ויותר! ויש אפשרות לרכישה עם סוללה של 6 תאים שתחזיק לך לפחות 4 שעות בכיף.

בנוסף הוא קל מאוד וזול מאוד.

אך, אין לו כונן CD. אומנם זה חיסרון אך יש לו USB ואפשר לחבר אליו התקנים. לדעתי לטיול זה הכי כדאי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

הסתכלתי על ה MSI WIND אבל רזולוציה של 600 על 1024 לא נראית לי מספיקה בשביל עריכת תמונות. זה אפילו מתחת לדרישות המינימום של Photoshop שאני משתמש גם בו.

בכל מקרה יש למישהו ניסיון בעבודה עם מעבד ATOM על קבצי RAW מרובים? אני יודע שגם עם המחשב השולחני שלי זה לוקח די הרבה זמן ואני יוצא מנקודת הנחה שאני אצבור כמה עשרות תמונות ליום...

פורסם

יש לך אפשרות לקחת מחשב חזק הרבה יותר ולקחת איתו עוד סוללה. אבל המשקל הכולל 2 סוללות יהיה 3KG.

פורסם

נייד לטיול ?

למה צריך את זה ? זה רק כואב ראש. לישמור כל הזמן שלא לגנוב,

לא לשאיר אותו לבד במלון, לא הירטב בגשם בסירה בראפטינג, לחפש פלאג מתאים

לחשמל בכל מדינה בשביל לטעון.........

עצה שלי:

אין מקום בעולם שאין אינטרנט קפה, ומקום לשים תמונות על CD

ממצלמה בכמעט חינם כסף. וזכרון גדול למצלמה עולה בזול מאד היום.

חוזר לארץ עם CD ו/או זכרונות ומעבד תמונות בבית. אתה חושב יהיה

זמן בטיול לעבד אלפי תמונות ? לא יהיה זמן וחשק אפילו לראות אותם ולזרוק

את הלא טובות.

פורסם

:goodposting:

אלו טענות שיש להתיחס אליהם ברצינות!

פורסם
  • מחבר

זה לא הטיול הראשון שאני עושה, ואחד הלקחים שלי מהטיולים הקודמים הוא שאני חייב מחשב נייד קטן משלי. חלק מהסיבות:

1. לחזור אחרי כמה חודשים הבייתה ולהתחיל לעבד כ 10000 תמונות זה סיוט. אין לך חשק וכוח להשקיע. לפעמים זה נמשך יותר זמן מהטיול עצמו.

2. מחשבים באינטרנט קפה תמיד אבל תמיד מלאים בווירוסים ורוגלות. אתה פותח את הBROWSER ומגלה שמותקנים עליו 30 סרגלים שונים ומשונים וקצב הגלישה בהתאם. בנוסף, אם אתה רוצה לבדוק את חשבון הבנק שלך ואולי את תיק ההשקעות שלך...לא ממש רעיון טוב במחשב ציבורי. בטיול הקודם שלי מצאתי את עצמי מתקין אנטי וירוס ו SpyBot ומתחיל לנקות את המחשב לפני שאני מסוגל לעבוד איתו (זה היה במחשב שהיה בהוסטל לשימוש האורחים, לא באינטרנט קפה)

3. בטיול ארוך יש הרבה עצירות, ימים שאתה מחליט לנוח ולא לטייל - אידיאלי בשביל לערוך את התמונות שהצטברו בשבועיים האחרונים, למחוק תמונות גרועות, להשאיר רק JPEG של רוב התמונות (אני מצלם ב RAW וזה תופס הרבה נפח). אחר כך אפשר להעלות לאיזה אתר ולחלוק את הטיול עם המשפחה והחברים.

4. אם אתה רוצה לשאול שאלות באיזה פורום, לשחק אולי קצת, סתם לדבר במסנג'ר עם המשפחה והחברים בערב לפני השינה, הרבה יותר כיף לעשות את זה במחשב שלך מאשר לרוץ ולחפש אינטרנט קפה.

יש עוד הרבה סיבות שונות למה יותר נוח לטייל עם מחשב נייד, כנגד גניבות יש ביטוח ובכל מקרה אני מנסה להקטין את העלות שלו...בגלל זה שאלתי כאן בפורום, אם לא הייתי חושש מגניבות הייתי שם 10000 שקל ומוצא די מהר מחשב שעונה על הדרישות, רק שכבר יש לי DSLR, עדשות, נגן, פלאפון ושאר ציוד שמסתכם בהרבה כסף וגניבה יכולה להיות מכה די רצינית אז אני מנסה לצמצם את עלויות הציוד.

ישי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים