עבור לתוכן

רכישת כונן קשיח במהירויות 10K/15Kסל"ד, משתלמת? ולאיזה שימושים?; ואיזה מומלץ?

Featured Replies

פורסם

חשבתי לרכוש כונן כזה (אין הגבלה תקציבית).

האם משתלם?

יש למישהו נסיון? טוב? רע?

אשמח לתגובות/המלצות/הארות מועילות וכו...

פורסם

כמו הכל בחיים הכל שאלה של מה אתה מנסה להשיג

כוננים של 10K ו-15K סל"ד מתאימים יותר לשוק השרתים\תחנות עבודה

יחס עלות ביצועים של כוננים אלו הוא לא משהו מכיוון שאתה משלם פרמיום על מהירות הסיבוב

מנסיוני - אם מדובר במערכת ביתית יותר זול ופרקטי להשתמש כיום ב-RAID0 חומרתי של כונני 7200 מאשר לקנות דיסק יחיד של 10K RPM

לא דיברתי לגבי האמינות (RAID0 אינו פתרון לאחסון מידע אמין - אני משתמש בו אבל צריך להיות מודע למגבלותיו ולהתכונן בהתאם)

כמו כן יש את עניין הממשק - ברב המחשבים הממשק הנו SATA ואו IDE לדורותיו

בשוק תחנות העבודה\שרתים מדובר כבר על ממשקי SAS וSCSI שעובדים בצורה אחרת לגמרי

אם אתה ממש רוצה משהו מהיר (ולדעתי גם יותר אמין מדיסק קשיח) תחשוב על IRAM (התקנתי פעם מערכת כזו - אין מה להשוות לדיסק קשיח)

כל טוב,

גבריאל

פורסם

גבריאל, אין התייחסות לכונני SSD של OCZ שנמכרים בזול יחסית לראפטורים?

דגש על הsolid 30gb שעולה 430 ש"ח.

הוא לא עדיף על הראפטור מבחינת מהירות ואמינות (ולבטח רעש וצריכת חשמל)?

פורסם
  • מחבר

azr_nec, מה אתה מעוניין להשיג?

אני מעונין לארגן כונן רשת ביתי.

יש לי 4 מחשבים בבית, וילדים שאומנם צעירים, אך, הם וחבריהם, צרכנים ממש לא קטנים, של מוסיקה, משחקים, סרטים, צפיה בתמונות, ועריכתן, תוכנות שיתוף, מסרים וגם, לעיתים, שימוש בתוכנת גרפיקה אדריכליות(עבורי) .

כמו כן יש את מרכז המדיה הביתי, עבורו אני רוצה להפיק הזרמת מדיה שוטפת.

לשם כך, אני מחפש, מארז לכונן רשת, התומך במערכת רשת קווית של 1GB, ודיסק/ים קשיח/ים, מהירים, שחשוב שיהיו "סוסי עבודה".

כמובן, שהרשת הקווית בבית תכלול כרטיסי רשת 1GB וכבלי GIGA.

אני עדיין בתחילת הדרך: בהכנת והגדרת המפרט, ובאיסוף של כול נתוני החומרה והתוכנה, האפשריים הנדרשים להקמת מערכת כזו, שתעבודברמה ובאמינות טובים.

לסיכום, אני זקוק לרעיונות, ולהכוונה ואולי לכיוון אחר עליו לא חשבתי בכלל.

אין לי כרגע, מושג לגבי עלויות, ולכן אשמח לכול רעיון ו/או עיצה, ומבלי להתחשב בעלויות.

פורסם

אין לך שום צורך להשקיע כסף בכוננים קשיחיחם עם RPM כזה גבוהה.

אתה יכול ללכת על פיתרון NAS עם RAID 0 שבנוי מכמה דיסקים קשיחים של 7200 שיעמוד ללא שום בעיה בעומסי התעבורה והגישה.

פורסם
  • מחבר

אין לך שום צורך להשקיע כסף בכוננים קשיחיחם עם RPM כזה גבוהה.

אתה יכול ללכת על פיתרון NAS עם RAID 0 שבנוי מכמה דיסקים קשיחים של 7200 שיעמוד ללא שום בעיה בעומסי התעבורה והגישה.

תודה על התגובה.

ראיתי את המוצרים אליהם הפנת אותי.

להשכלה כללית,האם, אפשר לשלב דיסקים מהירים למארזים כאלה?

פורסם

אין שום בעיב ליצור מערך RAID עם דיסקים קשיחים בממשק SAS ו15000 סל"ד אבל זה *ממש* לא נחוץ לצרכים שלך ויהיה ביזבוז כסף רציני.

פורסם

אין לך שום צורך להשקיע כסף בכוננים קשיחיחם עם RPM כזה גבוהה

:xyxthumbs:

לדעתי זה מיותר לחלוטין ואין לך כל צורך לא בזה ולא בזה.

חבל על הכסף - במחיר הזה שים 3 כונני 1.5T במחשב ישן שאינו בשימוש שישמש כשרת קבצים - עדיף עם רשת מהירה (לא אלחוטית). גם P3 יספיק לשם כך.

פורסם

חבל על הכסף - במחיר הזה שים 3 כונני 1.5T במחשב ישן שאינו בשימוש שישמש כשרת קבצים - עדיף עם רשת מהירה (לא אלחוטית). גם P3 יספיק לשם כך.

אתה מדבר על חיצוניים או פנימיים?

אם פנימיים לא ניתקלתי במחשב PIII שיש לו חיבור SATA, וכך לרוב הP4 סוקט 478.

פורסם

הכוונה היתה מבחינת רמת המחשב לא מעבד ספציפי - תחליף את זה בסלרון/סמפרון לצורך העניין.

פורסם
  • מחבר

[/quot

אני הולך לקנות מחשב חדש בקרוב, ויהיה לי מחשב ישן מיותר:

Mainboard : Gigabyte GA-7VAXP Ultra

Processor : AMD Athlon XP 2600+ @ 2083 MHz

Physical Memory : 2048 MB 2 x 1024 DDR-SDRAM

Video Card : ATI Technologies Inc ATI Radeon HD 2600 Series

Hard Disk : WDC 160 GB

DVD-Rom Drive : LITE-ON DVDRW LH-20A1P

DVD-Rom Drive : GT3670K SPV285W SCSI CdRom Device

Network Card : Realtek Semiconductor RT8139 (A/B/C/810x/813x/C+) Fast Ethernet Adapter

Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 3

המחשב הזה, בטח עם שינויים קלים, יוכל לשרת את המטרה שלי?

פורסם

יספיק ללא כל שינוי.

פורסם

אם כן תחליט ללכת על כונן 15K (SAS), זה לא שמביאים לארץ דגמים מי יודע מה -אז קח בחשבון שזה אומר להזמין מחו"ל.

לSEAGATE בדיוק יצאו כונני Savvio 15K.2, עוד אין ביקורות אבל על הדף הם אמורים להיות הכונני SAS הכי מהירים כיום (2.5").

המחיר משהו כמו 400-500 דולר לדגם עם הקיבולת הגבוהה, 143GB (לא הרבה, עוד שיקול..).

ותצטרך קרוב לוודאי גם לקנות בקר SAS תואם (אלה אם אתה קונה לוח אם חדש מבוסס X58, שזה גם לא זול בכלל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים