עבור לתוכן

תעזרו לבחור ולמקם רמקולים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני חדש פה , רציתי לשמוע את הדעות של האנשים שיש בפורום על כמה דברים

קודם כל אני עוסק בעריכה ויצירה בקיובייס

אני מחפש רמקולים טובים בשביל סאונד מדוייק ואיכותי ומודגם בכל התדרים (לא חייב להיות חזק במיוחד)

התחלתי לבדוק את האפשרויות בחלילית (חנות למוסיקה) , הדבר היחידי שמצאתי זה מוניטורים קטנים של M-AUDIO AV40 . הם נחמדים , אבל הבעיה שהם לא יורדים לתדרים שאני צריך (?! איך זה יכול להיות אם זה רמקולים מקצועים של אולפן)

התחלתי לחפש הלאה , ומצאתי ביקורת על 5 הרמקולים הכי טובים לבית. ביניהם עצרתי על Z2300 או SOUNDSTICKS או הAV40

איזה לבחור אין לי מושג ... התקציב במקרה הוא עד 1000 ש"ח

עכשיו הבאיה השניה היא מיקום הרמקולים , הנה תמונה של החדר

ramkolan5.jpg

סימנתי 2 אפשרויות

האפשרות הראשונה היא אפשרות 1 , בצבע כחול . הכוונה בתמונה שהרמקולים יעמדו בסוף השולחן במרחק של חצי מטר עד מטר ממני.

האפשרות השניה היא מסומנת באדום . הרמקולים יהיו תלוים בפינות של החדר . אך נוצרת פה בעיה קטנה , אני לא יכול לשבת במרכז החדר , ככה שזה בעיה.

ובגדול מי ששמעה את הרמולים אני מאוד רוצה לשמוע תגובות ודעות על הרמקולים

פורסם

לצרכים מקצועים נטו אתה תצטרך מוניטורים איכותים ,

כי מנסיון של מוזיקאים שעבדו עם רמקולים ביתיים ובבית ההקלטה נשמעה מעולה , אבל אצל סט אפ אחר או אפילו ברכב , זה נשמע גרוע ולא מדויק .

אני משער שבתקציב הזה מוניטורים חדשים לא תמצא משהו נורמלי , לכן כדאי לך לחפש מוניטורים יד שניה .

בכל מקרה קטונתי מלייעץ לך בתחום אם אחרים רוצים להוסיף תבוא עליהם הברכה .

או שתשאל בפורום הזה

act.co.il

לגבי מיקום הרמקולים צריך שיהיה מרחק של מטר וחצי לפחות בין רמקול ימין לשמאל , כאשר אתה יושב באמצעם

אולי אם תביא שולחן אחר תוכל לשים את הרמקולים אחד מימין ואחד משמאל ואתה תשב באמצע

פורסם
  • מחבר

תוך כדי אני גם משתמש באוזניות איכותיות שבעצם בהם אני יכול לעשות את כל זה . אך לפי התואוריה אי אפשר לעשות מיקס באוזניות.

כך שהרמקולים ישמשו לשמוע את המיקס בכללי , את הדיוק אני יכול לכוון כבר באוזניות

אין לי אפשרות בבית למקם משהו יותר מדי חזק (כמו מוניטור מפציץ של 8 אינץ' באלפיים ש"ח), אני לא באולפן

פורסם

אין לך הרבה ברירות. התקציב והחדר מגבילים אותך לזוג מוניטורים קטנים יחסית. מערכת 2.1 בתקציב שלך לא תתן לך תוצאות מספקות בתחום החשוב באמת (תחום המידים, ממאות ועד אלפי הרץ) וגם "יצבעו" לך את הסאונד ולכן לא מתאימות לאולפן ביתי.

אם השימוש העיקרי הוא לאולפן הביתי הייתי הולך על המוניטורים (אולי מחפש מוניטורים מעט גדולים ואיכותיים יותר מיד שנייה שיתנו לך קצת יותר באסים). בעתיד תוכל להוסיף סאבוופר.

פורסם
  • מחבר

אוקי , איזה חברות ומידות מוניטור לחפש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים