עבור לתוכן

מחשב נייד שמחזיק סוללה בין 4 ל6 שעות? הייתכן?

Featured Replies

פורסם

שלום,

ראיתי במו עיניי מחשב של IBM שמחזיק 6 שעות סוללה. בדקתי באינטרנט ביקורות ושם אנשים התלוננו כי הסוללה מחזיקה שעתיים בלחץ.

ראיתי נייד של טושיבה שמחזיק 4 שעות בכיף עם חיבור לרשת אלחוטית וכו'. בדקתי ביקורות באינטרנט וראיתי ששוב מתלוננים כי הסוללה מחזיקה שעתיים וחצי בלחץ.

איך יתכן כי יש מחשבים זהים שמחזיקים קצת וכאלה שמחזיקים יותר (אפילו עם הגדרות סוללה על ביצועים מיטביים - אינטרנט, בהירות מסך מקסימלית וכו'...)??

תודה לעונים.

פורסם

אפשר לדעת על איזה דגם מדובר?

אגב, שמת לב שאין באחד הדגמים כרטיס מסך ייעודי או סוללה נוספת\גדולה יותר?

פורסם
  • מחבר

לא מדובר על דגם ספציפי. תפסתי 3 מחשבים כאלו והביקורות בכל העולם אומרים דווקא שהסוללה לא מחזיקה הרבה... שעתיים עד שעתיים וחצי בלחץ.

אין להם כרטיס מסך מובנה. להיפך. דווקא יש כרטיס מעולה.

ואין סוללה נוספת גדולה מהרגיל. סוללה מקורית רגילה שהם קיבלו מהחנות.

פורסם

הבעיה עם התלונות באינטרנט זה שלך תדע מה הם עשו עם המחשב.. כאילו אם הם מריצים סרט ברזולוציה של 1080p אז ברור שהם יקבלו שעתיים מהסוללה ואם הם עורכים מסמך וורד אז ברור שהם יקבלו בסביבות 4..

ואיזה מחשב החזיק לך 6 שעות? אתה מדבר על הT400?

פורסם

יכול להיות מאוד

ה-ASUS E1000 שלי מחזיק בשקט 5 שעות - זו יעיל ואני ממליץ עליו בכל פה

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

ה ASUS שלך הוא מחשב קטנטן בעל מעבד חלש. ברור שהוא יחזיק הרבה.

אני מדבר על מחשבים גדולים (מסך 15.4) וחזקים(T5400 וכרטיס מסך לא מובנה).

פורסם

XPS M1530 עם Geforce 8600GTM

סוללת 9 תאים מחזיק לי בערך 5וחצי שעות.

עם סוללת 6 תאים היה מחזיק לי שעתיים של משחק (Dark Crusade) או שלוש ומשהו שעות של אופיס

פורסם

זמן סוללה תלוי בשימוש שלך במחשב.

לי יש נייד ישן (למעלה מ4 שנים כבר) acer travelmate 802lci אם אני עובד רק באופיס word/excel הוא מחזיק 4-5 שעות בכיף. אם אני משתמש בוידאו אזה הזמן יורד ל3 שעות בערך תלוי בפורמט וידאו שאני משתמש וכמה משאבים הוא צורך מהמחשב.

אבל אם אני מפעיל את ה wifi הזמן בטריה נופל לשעה\שעה וחצי בערך של גלישה. אם אני משתמש באלחוטי כדי להוריד אז הזמן בטריה יורד עוד יותר.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה תלוי בשימוש...

אבל אותו מחשב, עם אותה סוללה, אחד מחזיק 5 שעות בכיף (עם WIFI!) והשני מחזיק שעתיים בלחץ?

ההבדל היחידי הוא VISTA. האם יתכן כי VISTA מוסיפה לביצועי סוללה? אני חשבתי להיפך. חשבתי כי VISTA טוחנת את הסוללה יותר.

פורסם

אני עם (Acer 5920G (T7500, 4GB, 8600GT, HDD 200GB, Vista 64bit SP1 בעל סוללת 6 תאים (הנתון לפי היבואן, לדעתי מדובר בסוללת 8 תאים), בשימושי אופיס+אינטרנט מחזיק כ- 4.5 שעות+, כשאני משחק מחזיק כשעתיים+.

לגבי זמני סוללה ו- OS, בויסטה לפני ה- SP1 זמני הסוללה לא היו טובים (נמוכים מ- XP), אחרי ה- SP1 הזמנים השתפרו והשתוו ל- XP (אפילו קצת יותר טובים, לא סגור על זה...).

פורסם
  • מחבר

בכל זאת יש לך 9 תאים סוללה. לי יש 6 צאים ובשימוש אופיס ורשת מחזיר שעתיים ורבע בלחץ.

פורסם

אני יודע שזה תלוי בשימוש...

אבל אותו מחשב, עם אותה סוללה, אחד מחזיק 5 שעות בכיף (עם WIFI!) והשני מחזיק שעתיים בלחץ?

זה אומר שההשוואה הייתה שגויה.

1) אולי הם לא מדדו באותם תנאי עבודה (סוג היישומים הפועלים, כמות ההתקנים המחוברים, בהירות מסך וכו')

2) אולי הם לא מדדו טוב או פרסמו תוצאות שגויות. מד הסוללה הרי מנסה לחזות את אורך הזמן הנותר לפי הצריכה הנוכחית, וצריכה יכולה בקלות להשתנות פי 2 ואף יותר מכך כתלות בפקטורים רגעיים.

3) אולי בכל זאת לא מדובר באותה סוללה או שהסוללות היו ברמת שחיקה שונה.

פורסם
  • מחבר

לא יתכן!

הרי לא יתכן שהמדידה הייתה שגויה עד כדי כך. כך כל מחשב שמחזיק שעתיים סוללה, תעשה מה שתרצה והוא לא יחזיק 3 ובטח שלא 5 שעות!

פורסם

לא יתכן!

הרי לא יתכן שהמדידה הייתה שגויה עד כדי כך. כך כל מחשב שמחזיק שעתיים סוללה, תעשה מה שתרצה והוא לא יחזיק 3 ובטח שלא 5 שעות!

באמת?

תיקח כל מחשב ותראה שההבדל בזמן סוללה כשהמחשב סתם עומד ולא עושה כלום (והמסך בבהירות נמוכה) לבין בהירות מלאה כשהמעבד טוחן ב-100% יכולה בקלות להגיע ל-300%.

פורסם
  • מחבר

שמע,

לא צריך להיות גאון לדברים כאלה.

ראיתי בעיניים שלי IBM T61 גולש ב WIFI ברשת עם PDF פתוח, לא היה במצב STANDBY והכל עבד בו רגיל. בנוסף הבהירות לא הייתה במינימום. זה LAPTOP שחבר שלי קיבל מפרוייקט "עתידים". אני לא מאמין שנתנו לו סוללה גדולה ולא שום דבר. יש לו 6 תאים סוללה, בעיניים שלי ראיתי את המחשב עובד 3 שעות רצוף והיה כתוב עוד 60%.

בנוסף שאלתי אותו והוא אמר שברגיל זה מחזיר 5.5 שעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים