עבור לתוכן

חיבור נתב ליצירת "כרטיס אלחוטי" לשימוש עם נתב אחר

Featured Replies

פורסם

שלום, הכותרת לא הכי ברורה אז אסביר.

ברשותי נתב של trednet שבו השתמשתי בעבר, כאשר לא מזמן רכשתי נתב אחר של level one (עם N ).

אני רוצה לקחת את הנתב של טרדנט ולחבר אותו למחשב אחר ולהתחבר בעזרת הנתב לנתב של level one ולאינטרנט...

זה אפשרי?

איך אני עושה את זה?

אני כאילו רוצה שהנתב הישן יהיה כרטיס רשת אלחוטי למחשב אחר.

פורסם

זה נקרא wireless bridging וזה לא נתמך בהרבה נתבים.

מה הדגם של נתב הtrendnet?

פורסם
  • מחבר

הטרנדט הוא tew-431brp והלבל וון הוא wbr-6001

האם שני הנתבים צריכים לתמוך באופציה הזאת?

או שזה קובע רק מי מחובר למודם/מי מחובר למחשב המקבל

תודה!

פורסם

אתה בטוח שהנתב שלך הוא 431brp? אין עליו שום מידע, רק על ה432. והוא לא תומך באופציה הזאת אז כנראה שאין על מה לדבר.

למחשב שאתה רוצה לחבר אין יציאת USB או חריץ PCI פנוי לחבר אליו כרטיס רשת אלחוטי רגיל?

פורסם
  • מחבר

כן אני בטוח שזה הדגם.

האמת שגם אני נתקלתי בתופעה שאין עליו מידע, לא מזמן חיפשתי את המחיר שלו על מנת למכור אותו.

קניתי אותו מזמן, והומלץ לי עליו כאן אם אני זוכר נכון.

העניין הוא שיש לי 2 ראוטרים, אחד בשימוש ואחד לא, חשבתי אולי להשתמש בראוטר הנוסף ולעשות ברג'ינג בשביל העמדה שבה אני מתקן מחשבים, ככה לא צריך להתקין כלום וישר יש גישה לאינטרנט, וזה מקל על העבודה.

בlevel one יש את האפשרות?

אני לא יודע אם אני שלם עם ההנחה שמשום שאין ב432 אז אין ב431.

איך אני יכול לבדוק את זה מול הראוטר עצמו?

והאם זה משנה מי מהם מחובר למודם?

תודה רבה על העזרה:)

פורסם

לגבי הLEVELONE, בגלל שהוא נתב תקן N (טיוטא 2) הוא אמור להגיע עם WDS, שזה הפרוטקול לחיבור אלחוטי בין נקודות גישה (נתב ונתב במקרה הזה), שאמור לאפשר את זה. גיגול קצר מאשר את העניין.

ע"מ שהעניין יעבוד, שני הנתבים צריכים לתמוך בWDS. כדאי לדעת שגם בתמיכה של WDS יש בעיות עקב חוסר סטנדריזציה. וגם נתבים תומכי WDS לא תמיד ידעו לעבוד כגשר אלחוטי, בעיקר נתבי G.

הבטחון שלי לגבי ה431 ו432 נובע מכך שבדר"כ המספור הגבוה מעיד על דגם חדש יותר, לעיתים נדירות אם בכלל אפשר למצוא שפיצ'ר לא קיים בגרסא החדשה, אבל נמצא בישנה.

בכל מקרה, אתה יכול לפשפש בקרבי הממשק של הנתב ע"מ לחפש את האופציות הללו, הן צריכות להופיע בשם "WDS" או "wireless distribution system", אפשר גם כ-"wireless bridging" או כל דבר בסגנון הזה, בדר"כ זה מופיע בהגדרות המתקדמות או תחת הגדרות החיבור האלחוטי.

עריכה: בנוסף, אם אתה ממש רוצה לעבוד בצורה הזאת, אתה יכול לקנות נקודת גישה עצמאית. רובן תומכות באופציה של הגישור האלחוטי.

פורסם
  • מחבר

אוקי הלבל וון תומך בזה, נתקלתי באופציה כבר.

לגבי הטרנדנט, אני די בטוח שהוא לא תומך מהכרותי עם הממשק שלו.

אתה יכול להרחיב על הנקודת גישה?

מחירים?יתרונות (בהתחשב ויש מחשב נייד נוסף בבית, עם תקן G ואני אשמח אם יוכל לגלוש בכל הבית שהוא כמה קומות)?

תודה:)

פורסם

למכשירים שנקראים נקודות גישה יש בגדול 3 שימושים: הוספת יכולת אלחוטית לרשת שאין בה גישה כזאת, הגדלת הכיסוי האלחוטי ע"י הפצת האות מחדש, שימוש כגשר אלחוטי. בדר"כ כל נקודת גישה שתקנה תדע לעשות את כל השלושה (לא במקביל).

במקרה שלך הנ"ג יכולה לשמש כגשר אלחוטי למחשב ללא כרטיס רשת אלחוטי. החסרון המשמעותי היחידה בנושא הזה הוא המחיר. המחיר של נ"ג בתקן G מתחיל ב300+ ש"ח. אם אתה רוצה להנות היתרונות שברשת בתקן N, אתה קצת בבעיה מכיוון שאי אפשר ממש למצוא נ"ג בתקן N במחירים נורמליים. אפשר לקחת נתב תקן N נוסף ולהגדיר אותו כגשר אלחוטי בעזרת WDS (כל נתבי הN שאני מכיר מגיעים עם WDS), אבל זה עדיין יקר.

לגבי הרחבת הטווח המצב שונה טיפה כיוון שיש שתי שיטות. הראשונה היא שימוש בWDS מה שיוצר למעשה שתי רשתות אלחוטיות שפועלות ביחד, פה יש עוד חסרונות. על כל נקודה שאתה שם בדרך קצת התעבורה ברשת יורד בחצי. בנוסף, יש בעיות להגדיר הצפנה טובה על הרשת בשימוש בWDS, במיוחד כאשר הרכיבים מתוצרות שונות. השיטה השניה היא שימוש בנ"ג כמשחזר (repeater), כלומר מכשיר שלוקח את האות ומשדר אותו מחדש, פה אין ממש את הבעיות של השיטה הראשונה, אבל יש בעיה מרכזית שנגעתי בה מקודם - התצורה הזאת לא אפשרית בדר"כ בנתבים אלא רק בנ"ג "יעודיות", וכאלו בתקן N קשה למצוא, בעיקר במחיר נורמלי.

תוספת קטנה:

בחיפוש קצר בגוגל מצאתי שתי נ"ג תקן N במחירים סביר יחסית

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=4384

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=18785#details

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים