עבור לתוכן

מחפש מסך 22-24. תקציב-1500 שקל, פלוס מינוס

Featured Replies

פורסם

המסך צריך לשמש לסרטים(HD) וגלישה.

חשבתי על אחד מהדגמים האלה:

מסכים 22:

Samsung T220P

LG W2261V

מסכים 24:

LG W2442PA

LG W2452T

Samsung T240

Philips 240BW8EB

אודה לעזרתכם בבחירת הדגם המתאים ביותר.

פורסם

למה לשקול 22," כשיש תקציב ל-24"? במסכי 24" TN לדעתי כדאי לקחת יחס תמונה 16:9 עם הרזולוציה 1920X1080 כמו שמקבלים עם LG W2442PA, מכיוון שבמקרה בו מקרינים בהם תוכן Full HD 16:9, זליגות אור לא ייראו, היות ואין פסים שחורים למעלה ולמטה. היתרון הזה מתבטל, כמובן, ברגע שאתה מציג סרט ביחס סינמסקופי 2.35:1. בנוסף לזה מסך כזה יהיה יותר נמוך מה-Philips 240BW8EB כי חסרים לו לגובה 120 פיקסלים. ב-LG וה-Philips מוצעת משענת, המאפשרת לך לכוון את גובה המסך. ב-LG יש HDMI.

פורסם
  • מחבר
כמובן, ברגע שאתה מציג סרט ביחס סינמסקופי 2.35:1.

אשמח להסבר לגבי המשפט הנ"ל.

אני מתכוון לראות עם המסך סרטי HD 720P ו-1080P.

מעבר לזה אני מבין שאתה ממליץ בחום על LG W2442PA, מה לגבי הסמסונג שראיתי שהרבה ממליצים עליו כאן?

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Image_aspect_ratio

יחס 2.35:1 הקולנועי הוא רחב יותר מתכנים כמו סידרות טלוויזיה. לכן גם כך הוא מציג פסים שחורים על מסכי 16:10 או 16:9. בעת צפייה בתכנים שהם ברזולוציה 1920X1080 או 1280X720 המסך של LG לא יציג פסים שחורים. יחס 16:9 לסרטים במסכי TN הוא יתרון חשוב לעומת מסכי TN עם יחס 16:10, מכיוון שהם סובלים מבעיה נפוצה: דליפות אור הנגרמות מזוויות צפייה צרות, אם כי גם במסכים איכותיים זליגות עשויות לבוא לידי ביטוי בהתאם לסטוק שנשלח, רמת ההרכבה ואגרסיביות ההובלה (בפאנלי VA זליגות אור הכי פחות צפויות).

אני לא יודע עד כמה ה-LG מכוייל מבחינת דיוק צבעים, אבל ממילא למשחקים זה לא חשוב והפאנל שלו הפשוט בין כה וכה לא נועד לעריכה גרפית.

פורסם
  • מחבר

אשמח לתגובות של אנשים שחוו צפיה במסכים האלה.

אשמח גם לדעת את האיכות של צפיה בסרטים בחדר חשוך.

תודה.

פורסם

רק כדי לציין משהו שרבים נוטים לא לשים לב אליו.

אנשים חושבים שכשהם רואים סרט שמוגדר כ-Full HD, אז הוא תמיד ברזולוציה של 1920X1080 ולכן מתאים בול למסכים שהם 16:9. זה לא המצב. כי הסרט במקור בא ביחס סינמסקופי של 2.35:1 (בערך), כפי שאמר orleans, אז חשבון פשוט מראה שמקבלים רזולוציה שהיא יותר קרובה ל-1920x820, כלומר עדיין יישארו פסים שחורים די עבים מעל התמונה ומתחתיה.

16:9 זה די בלוף. הקולנוע ממשיך להוציא סרטים ביחס רחב יותר. הדבר היחיד שמתאים ל-16:9 בול זה סדרות ותוכניות טלוויזיה חדשות. מה שכן, נראה שיותר ויותר אנשים מתחילים לצפות בסדרות יותר מאשר בסרטים גם ככה.

פורסם

ולעניין המסך - בתקציב הזה אפשר למצוא כבר T240, הינה דוגמא

פורסם
  • מחבר

ה-T240 עדיף על LG W2442PA?

חוץ מזה, האם לאחד מהמסכים(או שאולי לכולם) אפשרות תליה על זרוע?

פורסם

המסכים שונים זה מזה. אחד 16:10 שזה אומר במילים פשוטות יותר שטח תצוגה עבור עבודה משרדית לעומת LG עם יחס 16:9 פחות שטח תצוגה אבל מיטבי עבור סרטי HD וקונסולות משחקים (אין פסים שחורים). לאחרונה יצאו משחקים שתומכים גם בHD אמיתי (1920×1080) כמו COD4.

חוץ מזה יש הבדלי ארגונמיה. (אישית אני לא ממש מתלהב מ Pivot אלא אם מציגים לי דו"ח בעבודה, בבית זה נחמד ל5 דק')

הכנתי טבלה עם המסכים החמים בשוק, הנתונים רלוונטים עבור כולם:

http://LCD24inch.notlong.com

©

LG W2442PA-BF BenQ E2400HD Samsung SyncMaster T240

פורסם

ואו טבלה ממש ממש טובה ! חבל שלא פירסמת אותה אתמול חח היית חוסך לי הרבה התלבטויות!

דווקא לדעתי ה-PIVOT יעיל מאוד לעבודות במסמכי וורד וכו לא? זה אמור להיות הרבה יותר נוח ..

מה שכן, ל-LG יש יכולת Height וזה דיי חשוב , ומאוד נוח ..

אני בחרתי ב-LG ;D

תודה על הטבלה :xyxthumbs:

נ.ב - רק דבר אחד לא הבנתי , האם הוא תומך VESA ?

פורסם

ואו טבלה ממש ממש טובה ! חבל שלא פירסמת אותה אתמול חח היית חוסך לי הרבה התלבטויות!

דווקא לדעתי ה-PIVOT יעיל מאוד לעבודות במסמכי וורד וכו לא? זה אמור להיות הרבה יותר נוח ..

מה שכן, ל-LG יש יכולת Height וזה דיי חשוב , ומאוד נוח ..

אני בחרתי ב-LG ;D

תודה על הטבלה :xyxthumbs:

נ.ב - רק דבר אחד לא הבנתי , האם הוא תומך VESA ?

T240 לא תומך

W2442PA-BF תומך , mm 100×100

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות והעזרה, אך מה בקשר לאופצית חיבור לזרוע, האם קיימת?

פורסם

כן, זה בדיוק מה ששאלתי.

VESA הוא תקן החיבור של הזרוע (עפ"י מה שהבחור אמר הוא תומך VESA 100x100 ).. רק לפני שאתה קונה זרוע תבדוק שאכן כתוב 100X100 ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים