עבור לתוכן

מפצל יציאת רשת מהמודם.

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת אם קיים מפצל ליציאת הרשת מהמודם לראוטר? - במקום שתהיה אחת אני רוצה לפצל אותה ל 2.

תודה ויום טוב.

פורסם

כן, זה נקרא מתג (switch). הוא מפצל כל חיבור רשת.

איזה מודם יש לך והאם הוא מוגדר כנתב?

אם אתה מתכנן לחייג פעמים מאותו מודם אז רוב הסיכויים שלא תצליח.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא כזו.

בבית יש לי שלוש קומות והמודם יושב בקומה השלישית - בהתחלה היה מודם/נתב סימנס של בזק שלא נקלט אפילו בקומה השניה.

קניתי נתב בתקן N ואותו חיברתי למודם (לא נתב) חדש של בזק. הוא נקלט בקומה הראשונה באופן טוב, אבל בממ"ד(גם בקומה הראשונה) -לא.

מה שרציתי לעשות זה לחבר את המודם בצד אחד לנתב (יכסה את כל הבית) ולחבר בכניסה השניה רשת על חשמל שתרד לממ"ד ושם אני אחבר ראוטר נוסף (ישן יותר) שיש לי. ניסיתי לעשות את זה כשהייתי מחובר עם הראוטר של סימנס אבל כנראה אי אפשר לחבר ראןוטר לראוטר.

אם הבנת את הסיפור אתה מוזמן להציע הצעות.

תודה ויום טוב.

פורסם

אל תפצל מהמודם, תפצל מהנתב.

ממ"דים יהיו בעיה תמיד, אם אתה לא מצליח לקבל קליטה שם תהיה חייב להעביר כבל או לשים רפיטר אלחוטי. שזאת בעיה, כי למצוא רפיטר N במחיר נורמלי לא קל (לפחות פעם אחרונה שחיפשתי) ורפיטר G יוריד את כל הרשת לתקן G קרוב לוודאי.

אם יש לך מחשב אחד בממ"ד, אתה לא צריך לחבר שם נתב. אתה יכול להשתמש בפתרון כמו חיבור על רשת החשמל ישירות למחשב:

נתב -> מתאם -> רשת חשמל -> מתאם -> מחשב

אם אתה רוצה נתב לכל הקומה הראשונה אז אתה יכול לעבוד בקונפיגורציה: נתב -> מתאם -> רשת חשמל -> מתאם -> נקודת גישה (AP)

נקודת גישה זה מכשיר שרק מפיץ רשת אלחוטית, קל יותר להגדיר ולתפעל אותו, אבל הוא עולה בדר"כ כמו נתב. רוב המכשירים האלו פועלים גם כרפיטרים אלחוטיים, אז אם אתה מחפש משהו כזה בגלל הפסקה הקודמת, תדע שהם נקראים בדר"כ נקודות גישה והם יכולים לבצע את שתי המשימות.

אפשרות נוספת, אם אתה רוצה כיסוי יותר טוב של הבית ואתה יכול, תנסה לחבר את המודם והנתב בקומה האמצעית. אתה גם יכול לשחק אם מיקום הנתב במקומה העליונה, להטות אתה האנטנות ו/או ליצור מרכז אות (יש מידע בסטיקי).

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי כלכך את ההסבר.

האם אתה יכול לשלוח לי לינק למפצל הנ"ל?

תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם
  • מחבר

רק כדי להיות בטוח לפני שאני קונה....

אני מחבר את המפצל הנ"ל למודם ומהמפצל אני יכול לחבר את הראוטר והראוטר יעבוד????

תודה מראש.

פורסם

לא, את המפצל אתה מחבר לנתב. (אתה בכלל משתמש הכל היציאות שלו?)

פורסם
  • מחבר

אם אני מחבר את המפצל לראוטר - הראוטר שאני מחבר בצד השני לא יעבוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים