עבור לתוכן

מפרט למשחקים, 6000+ ש"ח, ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

אין ספק ששקט הוא עניין סובייקטיבי אבל מכאן ועד האמירות הנ"ל המרחק עצום.

הסקירות ב-SPCR הם סופר מקצועיות ורחוקות מלהיות תיאורטיות. מפורטות שם השוואות אובייקטיביות, הקלטות ב-LIVE וכן התרשמות סובייקטיבית מקצועית. דווקא "מקורות כשלך" הן האחרונים ברשימה מבחינת אמינות ורלוונטיות.

ומה ציפית שיגידו? אחרי שהוציאו סכום כל כך מופרז ומיותר על אלמנט פאלי בוטה (מישהו אמר over-compensating?) אתה באמת מאמין שמישהו יגיד על המארז שלו שהוא פחות מ"מושלם"? :lol:

לא יעזור - מארז עם מספר שפוי של מאווררים שקטים, תכנון תרמי טוב, ללא מסלולי רעש ועם חומרי דיפון והשקטה לעולם יהיה שקט יותר ממארז עם 700 מאווררים רגילים, ברגים לחיבור ה-HDD, חלונות צד/פתחי אוורור רבים וומסגרת פח/אלומיניום ללא חומרי דיפון.

השאלה אם משתמש מסויים רגיש לרעש ו/או מסוגל להתעלם ממנו היא כבר שאלה אחרת לגמרי...

פורסם

יש חלק בסרטון ששומעים את ה-PC-P80 כשהמאווררים על HIGH.. לא נראה לי שזה רועש :smile1:

אגב, ברור שמארז כמו ה-P182 שקט מה-PC-P80.. השאלה היא האם מדובר פה ב-OVER SILENCE. כלומר, אתה חושב שאם אשמיע לך 2 רעשים בתדרים שונים (נניח 15 דציבל ו-20 דציבל), תוכל להבדיל ביניהם?

פורסם

דציבל זה עוצמה ולא תדר...

אין עוררין על כך ששקט זה עניין סובייקטיבי אבל הוא ביקש מפרט שקט במיוחד - אחרת הייתי שם לו סונטה3 או HAF אם הוא מתעקש על FULL TOWER (עדיין לא ברור לי למה).

לי אישית אפילו ה-P180 לא שקט דיו ודורש מודינג קל (החלפת מאווררים, שינוי מיקומם ואטימת הפתח העליון). לאחרים אפילו ה-6A19 נחשב שקט אבל הם מעידים על עצמם שאינם רגישים לנושא במיוחד.

פורסם

בסדר, תודה על התיקון. אזכור להבא שדציבל זו עוצמה :xyxthumbs:

למען האמת, בגלל קטעים כאלו צריך להוסיף לסעיף השקט בטופס לבקשת מפרט עוד שאלה של "עד כמה אתה רגיש לרעש"

זה יכול לעזור במקרים בהם הבן אדם מתעקש על מותג כמו LIAN LI :lol:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

א) אני מעוניין ב- Full Tower כי המארז הנוכחי שלי הוא Mid-Tower וזה סיוט להתעסק איתו. הוא פשוט קטן מדי. ולגבי ה- Lian Li... אני פשוט מת איך שהמארזים (ה PC-P80/V2010) שלהם נראים (לא כולם יפים כמובן). גם ה- ATCS 840 נראה מדהים.

ב) ביקשתי מפרט שקט, אבל לא שקט במיוחד (למרות שזה לא יזיק, כמובן). מפרט שקט במיוחד אבקש אם ארצה לרכוש HTPC. כרגע אני על מחשב רועש בטרוף, אז אולי אפילו מפרט די שקט יהיה עבורי שקט מאוד.

פורסם

טוב, אין טעם סתם לדכא אותך. אמרת בעצמך שאתה מת על המותג, מת על המארז הספציפי ושאתה לא צריך מארז חרישי לחלוטין. לדעתי, במידה ואתה רוצה להתפרע, ה-PC-P80 יהיה הבחירה המושלמת.

פורסם

עדיין אני לא יכול למצוא כל הצדקה ל-P80 במחיר הזה (או לכל מארז במחיר הזה לצורך העניין).

מארז איכותי הוא ללא ספק השקעה כדאית לטווח ארוך אבל לא במחירים האלה (פי 2 או 3 ממארז FULL TOWER טוב) ולא עם כל החסרונות שציינתי. אתה מקבל תמורה עלובה לכספך רק תמורת אפקט WOW שלפחות לטעמי מתאים יותר למאותגרי-אגו עם יד קלה על הארנק.

ה-P182 די צפוף לעבודה ומכיוון שלא קריטי לך שקט לא הייתי לוקח אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה. את בחירת המארז אשאיר כרגע לסוף.

Omry, אמרת שלפי ידיעתך ה- V2010 לא מיובא לארץ, מה לגבי ה- PC-A77 וה- PC-A7010?

4) אני מניח שאין טעם לטרוח עם צ'יפסטים אחרים (nVidia nForce למשל) חוץ מאלו המיוצרים ע"י אינטל?

לא ממש. אולי P45 אם אתה מתכנן OC מאוד קיצוני (4G+) ואז גם כדאי לקחת E8500 בגלל המכפלה של 9.5

כוונתי הייתה לשאול אם יש טעם לבחור בצ'יפסט שמיוצר ע"י חברה שהיא לא אינטל (נוידיה מייצרים את ה- nForce, גם ATI/AMD מיצרים צ'יפסט משלהם). P45 הוא צ'יפסט של אינטל אם אינני טועה.

5) האם זה זמן אידיאלי (Q1 2009) לקנות מחשב חדש בהשקעה גדולה? האם אין איזה "משהו גדול מעבר לפינה"?

לדעתי בהחלט כן. עד שה-I7/I5 יהיו במחירים שפויים עוד יקח לפחות שנה - זה ממש לא "מעבר לפינה".

אני מבין. מה לגבי שוק כרטיסי המסך הסוער-מתמיד? האם יש שינויים גדולים קרובים?

פורסם

גם הם לא :/

לדעתי כדאי לך פשוט להיכנס ל-ZAP ולבחור במארזי מחשב ומשם במארזים של Lian Li. ככה תוכל לראות מה מיובא ומה לא ;)

פורסם
  • מחבר

גם באתר של רוזטק ראיתי רק PC-P80 ולכן אני מניח שהוא היחיד (מבין המארזים שמעניינים אותי, שהזכרתי אותם לעיל) שמיובא.

פורסם

לא, לא.. יש עוד כמה. אבל בתכל'ס, הוא ו-PC-P60 הם "ספינות הדגל" היחידות שמיובאים.

פורסם
  • מחבר

אז לקחתי את המפרט של tmpusr ושינית קצת:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX

GIGABYTE GA-EP43-DS3L

EVGA PCI-EX 2.0 GeForce GTX260 CORE 216 55nm 896MB DDR3 : 896-P3-1255-AR - RETAIL

WD GP 1TB 16MB SATA2 7200 RPM - WD10EACS

HDD SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT

ANTEC P182-B w/o PSU

ENERMAX MODU82+ 525W

- מה כדאי סופית - HD4780 1GB או GTX260? יש ביקורות\סקירות שאני יכול לבדוק?

- הארדיסק: בחרתי ב- WD6400AAKS. הוא שקט, קריר (יחסית), ומאוד מהיר. ואני ממש לא צריך יותר מזה.

- צורב: חשוב לי הצורב האולטמטיבי להעתקות מוזיקה וסרטים. לכן אני כנראה הולך או על ה- Samsung SH-203B או Pioneer DVR115.

- לוח אם: האם איזושהי אלטרנטיבה? יש את הלוח אם הזה לאחותי. מתחשק לי משהו אחר.

- ספק כוח: מה אתם אומרים על PC P&C? (סדרת ה- Silencer, השאר יקרים בצורה מוגזמת)

פורסם

אז לקחתי את המפרט של tmpusr ושינית קצת:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX

GIGABYTE GA-EP43-DS3L

EVGA PCI-EX 2.0 GeForce GTX260 CORE 216 55nm 896MB DDR3 : 896-P3-1255-AR - RETAIL

WD GP 1TB 16MB SATA2 7200 RPM - WD10EACS

HDD SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT

ANTEC P182-B w/o PSU

ENERMAX MODU82+ 525W

- מה כדאי סופית - HD4780 1GB או GTX260? יש ביקורות\סקירות שאני יכול לבדוק?

בוודאי שיש:

http://www.insidehw.com/Reviews/Graphics-cards/nVIDIA-GTX260-vs.-ATI-HD-4870.html

http://www.behardware.com/articles/740-1/report-top-end-graphics-cards-at-the-end-of-2008.html

http://www.bit-tech.net/hardware/2008/11/18/gainward-radeon-hd-4870-1gb-golden-sample/4

http://techgage.com/article/ati_hd_4870_1gb_vs_nvidia_gtx_260216_896mb/7

http://feedproxy.google.com/~r/madshrimps/~3/F2M-AjABUFE/

נראה כי ה-GTX260 עדיף במעט וזה עוד בגרסת ה-65NM הקודמת.

- הארדיסק: בחרתי ב- WD6400AAKS. הוא שקט, קריר (יחסית), ומאוד מהיר. ואני ממש לא צריך יותר מזה.

נושא המהירות זניח לחלוטין לשימושים שלך. ה-EACS שקט יותר ומשתלם יותר למחירו. ה-EADS גם עם ביצועים דומים ל-640G וחסכוני יותר אפילו מה-EACS. מכיוון שלא קריטי לך מאוד השקט, ה-640G גם כן בחירה טובה.

- צורב: חשוב לי הצורב האולטמטיבי להעתקות מוזיקה וסרטים. לכן אני כנראה הולך או על ה- Samsung SH-203B או Pioneer DVR115.

שיהיה.

- לוח אם: האם איזושהי אלטרנטיבה? יש את הלוח אם הזה לאחותי. מתחשק לי משהו אחר.

בוודאי שיש... ה-ASUS P5QL שגם כן מבוסס P43

- ספק כוח: מה אתם אומרים על PC P&C? (סדרת ה- Silencer, השאר יקרים בצורה מוגזמת)

פחות טובים מכל בחינה אפשרית.

רק הערה לגבי המארז - כפי שאמרתי:

ה-P182 די צפוף לעבודה ומכיוון שלא קריטי לך שקט לא הייתי לוקח אותו.

אם אתה רוצה תמורה מעולה לכסף למארז FULL TOWER איכותי (~650 ש"ח) ואפילו לא רועש במיוחד, קח את ה-Cooler Master HAF 932 הענק. מקסימום תחליף למאוררים שקטים בהמשך.

חלופה מעט איכותית יותר היא ה-ANTEC TWELVE HANDRED המעולה אך יקר משמעותית (~950 ש"ח).

פורסם
  • מחבר

PC Power & Cooling גרועים?

לפי מה שהבנתי הם מותג, המקבילה של Lian Li בעולם ספקי הכוח.

ה- HAF 932 בעייתי כי אין לו פילטרים.

במארז אני מועניין להשקיע הרבה, והוא יהיה כנראה אחד מהבאים:

Antec Twelve Hundred

CoolerMaster ATCS 840

Lian Li PC-P80

וראיתי ב- ZAP כרטיס מסך GTX280 ב- 1900 ש"ח וקצת. כדאי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים