עבור לתוכן

RAID5 הציל את המידע שלי! בקושי...

Featured Replies

פורסם

בתור הקדמה, יש אצלי במחשב שלושה כוננים קשיחים שמחולקים לשני מערכים. הרוב ב-RAID5 וחלק קטן ב-RAID0. לפני שבועיים העברתי את מערכת ההפעלה לכונן SSD נפרד. רציתי לשתף אותכם במה שקרה לי בשעה האחרונה.

התחלתי לנקות את החדר והזזתי את המחשב (הוא על משטח גלגלים) כדי לנקות מאחוריו ושמעתי ממנו רעש מוזר. הסתכלתי על המסך, הזזתי את העכבר, ראיתי שהכל מגיב כולל הכוננים והמשכתי לנקות. כשסיימתי לנקות הזזתי את המחשב חזרה ושמעתי שוב פעם רעש מוזר, אבל הפעם היתה הודעה בשורת המשימות שלא ניתן לגשת לכונן מסויים. ניסיתי לפתוח חלונות או לעשות ריסט אבל הכל היה חצי תקוע. לחצתי על כפתור הריסט והתפללתי.

כהמחשב עלה שמעתי רעש של נקישות SEEK חזקות מאד כל שנייה והמסך של ה-RAID כתב ששני המערכים אצלי במצב FAILED. פתחתי את המארז ולפי האוזן גיליתי איזה כונן עושה את הרעש. הייתי יחסית רגוע כי רק כונן אחד עשה רעש וידעתי שבזכות המערך אני יכול להפעיל את המחשב ולגשת לכל המידע החשוב גם אם אחד הכוננים מת. אבל האכזבה הגיעה אחרי שניתקתי את הכונן הרועש ועדיין המערך סירב לעלות. אחד הכוננים היה תקין והכונן השני היה במצב במצב "Error occurred" בלי שום מידע נוסף.

הייתי בטוח שאיבדתי את כל המידע החשוב מאז הגיבוי האחרון מלפני חודש וחצי! ניסיתי לנתק ולחבר בכל מיני קומבינציות אבל שום דבר לא עזר. ניסיתי לעשות שחזור דרך מסך ההגדרות של ה-RAID - כלום. גם דרך הווינדוס לא הצליח כלום עד שאחרי כמה ניסיונות גיליתי שבתוכנה Intel Matrix Storage Manager יש אפשרות ללחוץ על הכונן הפגום ולעשות לו Mark as Normal. הייתי בטוח שזה סתם שינוי קוסמטי שלא יכול לתקן כלום אבל ניסיתי בכל זאת, ואחרי ריסט השתנה המצב של המערך ל- Degraded! צעקתי משמחה! המחשב עלה וכל המידע שלי היה נגיש כאילו לא קרה כלום חוץ מההודעה בשורת המשימות שמודיעה לי על המצב של המערך. חיברתי את הכונן גיבוי שלי וגיביתי עכשיו הכל.

מסקנות:

אם לא הייתי מעביר את מערכת ההפעלה לכונן נפרד לפני שזה היה קורה לא הייתי מצליח לתקן כלום! בטח לא היום בכל מקרה...

ההתעקשות שלי לבנות מערך RAID לגיבוי למרות שרוב ההמלצות היו נגד השתלם בסופו של דבר. המערך הוכיח את עצמו ברגע האמת.

גם מערך RAID לא אמין לחלוטין ומומלץ לגבות מידע חשוב במקביל בכל מקרה.

כבר חודש שתכננתי להחליף את כל הכוננים הקשיחים במחשב ברגע שהכונן WD10EADS יגיע לארץ. אבל עכשיו זה קצת יותר דחוף לי כי אני לא מתכוון להשאר במצב העדין הזה יותר משבוע. אני מקווה שיביאו אותו לארץ כמה שיותר מוקדם.

פורסם

1. גם הRAID5 הזה זה ליופי כי אם נופלים שני כוננים אז חבל. אני עובד עם RAID1 וגם באותו מצב. אחרי הפסקת חשמל, כונן אחד הראה נפילה, עלה והשלים את כל החומר מהכונן השני עם אותו INTEL MATRIX STORAGE.

בקיצור הדיסקים הללו לא אמינים ופשוט צריך לגבות כל הזמן.

2. בשביל מה לך כונן WD CAVIAR GREEN, זו סדרה לכונני גיבוי חיצוניים החסרים אוורור מספק בדר"כ. הם בעלי צריכת חשמל ופליטת חום נמוכה יותר ועם פחות ביצועים.

פורסם
  • מחבר

ה-RAID5 לא ליופי. עובדה, הוא הציל לי את המידע אחרי קריסה של כונן אחד.

הטענות נגד מערכי RAID לגיבוי טוענות שבדרך כלל המערך כולו נופל משגיאה כלשהי ואז אין למערך שום יתרון.

אבל הנה עובדה. שלפעמים רק כונן אחד מהמערך מת לפני שאר הכוננים במצב כזה היתרון במערך ברור.

הכונן החדש בסדרך GP של WD הוא כונן נהדר. הוא שקט משמעותית משאר הכוננים בנפח שלו חוץ מהכונן הקודם בסדרה, ה-WD10EACS.

להבדיל מהכונן הקודם בסדרה, הביצועים שלו נחותים רק באחוזים בודדים מכונני 1TB אחרים עם 3 פלטות ו- 7200RPM.

הוא איזון נהדר בשבילי בין ביצועים לשקט.

http://www.tomshardware.com/reviews/green-terabyte-1tb,2078.html

פורסם

הבעיה עם הרייד היא לא הרייד עצמו היא איך עושים אותו, אני אישית לא סומך על בקרים מובנים

בשביל זה יש לי את הPERC היפה שלי שעומד להתחיל לעבוד החודש ברייד 5.

הבעיה במקרה שלך הייתה השימוש בMatrix Raid של אינטל, השתמשת ב2 סוגי רייד על אותם כוננים.

פורסם
  • מחבר

לאיזו בעיה אתה מתכוון? ה-Error אחרי הניתוק של כונן אחד? למה זה קשור ל-Matrix?

לא היה לי מידע חשוב על ה-RAID0 ולכן לא מפריע לי שאני לא יכול לשחזר אותו יותר. זה לא בעיה מבחינתי.

אני בטוח שבקרים מובנים לא מתקרבים לאמינות ולביצועים של בקרים יעודיים. אבל בקר יעודי זה עיניין יקר, לא?

פורסם

הבעיה נובעת מכך שבגלל שאתה מערבב מס' מערכים שונים יוצא מצב כזה שאם נופל לך קשיח בודד המערך של הרייד 5 ממשיך לשרוד, הבעיה שהמערך של הרייד 0 לא.

בקר יעודי הוא לא דבר זול, הPERC יוצא דופן יחסית מאחר והמחיר שלו כולל כל הדברים שצריך להוסיף לו מגיע סה"כ לאזור ה1000 ש"ח

פורסם
  • מחבר

המידע על ה-RAID0 היה לא חשוב ולכן זאת לא בעיה מבחינתי לאבד אותו.

כל המידע החשוב שלי היה על RAID5 ששרד ללא פגע. לכן ה-MATRIX לא היווה שום בעיה.

מה זה ה-PREC הזה? ניסיתי לחפש אודותיו אבל מצאתי בעיקר דברים לא קשורים.

פורסם

השם המלא שלו זה dell perc 5/i זאת גרסה ממותגת מחדש של דל לבקר של LSI מדגם LSI 8480E

אם תחפש לפי השם המלא תמצא את כל המידע שצריך

פורסם
  • מחבר

וואו! באמת כרטיס מעניין! יש אותו משומש ב-eBay כולל סוללה וזכרון ב-450 שקל.

אני מניח שאפשר לחבר אליו כונני SATA עם הכבל הזה. נכון?

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1940~r.77291022

לצערי אין לי סלוטים של PCIe 8X בלוח... לא נורא אולי בשדרוג הבא.

פורסם

הכרטיס בא עם זכרון בכל מקרה (אין אופציה אחרת) הוא בא בלי סוללה (לא חובה) ובלי כבלים (צריך מתאם בין SAS ל4 SATA)

פורסם

\לצערי אין לי סלוטים של PCIe 8X בלוח... לא נורא אולי בשדרוג הבא.

יעקב , מזכיר לך משהו ? ;)

פורסם

אני זוכר אותך ואת התרוצים שלך אלכס ::)

פורסם

רשע :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים