עבור לתוכן

הארדיסק 10K RPM שקט- קיים כזה דבר?

Featured Replies

פורסם

האם קיים היום הארדיסק 10K RPM שבוודאות פועל בצורה שקטה וללא וויברציות משמעותיות? בלי לחשוב הייתי קונה הארדיסק כזה, גם אם המחיר יחסית לקיבולת הוא מאד גבוה, אם הייתי יודע שהוא פועל בשקט כמעט כמו 7200. יש דבר כזה?

פורסם

יש לך רק את הרפטורים.מעבר להם יש רק את ה 15K שהם יקרים הרבה יותר.

הרפטורים עובדים ב 10K לי יש שנים ברייד ורעש הם ממש לא עושים.

פורסם

כיום יש SSD שיותר מהירים מrapotr אבל הם גם די יקרים . יש להם ביצועי random access מדהימים (0.1ms access time ) ולא משמיעים שום רעש כי אין בהם חלקים נעים.

לסובב את הדיסק כמה שיותר מהר היא לא דרך העתיד. היום הקידמה היא בסוג של "raid " על הרבה רכיבי flash . מה שעושים גם בDDR הוא להרחיב את הbus הפנימי שלהם כמה שיותר וככה מהירות השעון הפנימית יורדת ואפשר להשתמש באותה טכנולוגיה לקצבי העברה גבוהים יותר אבל הממשק כבר מתחיל להגביל.

עדיין הדיסקים הקשיחים זולים בערך פי 10 מFlash ולא נראה אותם נאלמים בקרוב המדיות האופטיות מאוד זולות וקלות ליצור ובגלל זה גם הם לא יצאו משימוש בזמן הקרוב.

פורסם

אם כבר להשקיע בדיסק SSD בנפח של 32/64GB..אומנם הנפח קטן..אבל מבחינת ביצועים במערכת הפעלה וכו..המחיר לא כזה רחוק מRAPTOR..

תמיד אפשר לקנות דיסק נוסף לגיבוי..

השיקול של הוא שקט נטו ? מה השימושים שלך ? אתה מתכנן להתקין עליו מערכת הפעלה ? אתה מחפש נפח (לפי השאלה אני מבין שלא) ?

פורסם
  • מחבר

אוקי המטרות שלי הן כאלה:

אני לא מחפש נפח, כי מעבר למערכת ההפעלה ותוכנות בסיסיות אני לא צריך כלום על ההארדיסק, מכיוון שיש לי הארדיסק רגיל נוסף בנפח גבוה.

הרעיון הוא שבמחשב החדש שאני כנראה עומד לקנות בקרוב, לא יווצר המצב הידוע של "צוואר בקבוק" על ידי הארדיסק: כל טעינה ראשונית של תוכנה תהיה איטית יחסית, גם אם המחשב שלי הוא מטוס, וזאת בגלל המגבלה של הארדיסק 7200. ברור לי שעם הארדיסק 10K הטעינות הראשוניות יהיו מהירות מאד.

פורסם

לדעתי לך על כונן SSD..אחרת חפש RAPTOR...תראה מה מתאים לך מבחינת מחיר/זמינות וכו..

פורסם
  • מחבר

טוב קראתי עכשיו על הSSD הזה בויקיפדיה, ואני מבין שהטכנולוגיה עדיין לא הבשילה, ויש לה חסרונות רבים. לא נראה לי שכדאי להתעסק עם זה. אני מניח שאלך על ראפטור, אבל מה לגבי הארדיסקים 10K של סיגייט? למה דווקא WD?

ויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/Solid_state_drive#.D7.99.D7.AA.D7.A8.D7.95.D7.A0.D7.95.D7.AA

פורסם

עד כמה שידוע לי, WD הם היחידים שמיצרים 10K בממשק SATA.

והרפטור הוא יותר רועש מדיסק 7200 הממוצע, אבל לא בהרבה, לפי האוזניים שלי.

פורסם

יש את ה-Velociraptor שאמורים להיות שקטים וקרירים יותר.

פורסם

לשימושים שציינת אין סיבה שבעולם ללכת דווקא על הוולוסירפטור ולא על כונן SSD איכותי.

פורסם

גם לי היתה ההתלבטות בין ה-VelociRaptor לבין SSD עבור כונן שמיועד למערכת הפעלה ושיהיה כמה שיותר שקט.

החלטתי בסוף ללכת על SSD בגודל 32GB שהוא מספיק לחלוטין ל- Vista 32bit, שקט לחלוטין וגם זול יותר מ-VC 150GB.

SSD גם צורכים 5-6 וואט פחות מה-VC דבר שמביא לחסכון של עוד 8-9 אגורות ביום... 100 שקל בשלוש שנים...

הדגם שקניתי הוא תוצרת Samsung מסוג SLC שהם אמינים ומהירים יותר בד"כ מכונני MLC שנפוצים בארץ.

קניתי אותו מסוחר הונגרי ב-eBay ב-200 דולר כולל משלוח, לצערי הוא לא מוכר כוננים כאלו יותר.

במקום זה יש מוכר אחר שמוכר כוננים של MTRON (גם יצרנית איכותית וגם מסוג SLC) ב-234 דולר כולל משלוח עם אפשרות מיקוח. http://cgi.ebay.com/World-Fastest-MTRON-SSD-SATA-2-5-32GB-MSD3500_W0QQitemZ170288549697QQcmdZViewItemQQptZPCC_Drives_Storage_Internal?hash=item170288549697&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A15%7C39%3A1%7C240%3A1318

זאת המלצתי אליך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים