עבור לתוכן

1. הראוטר על סף גסיסה ? 2. ראוטר עובד ממ"ד ?

Featured Replies

פורסם

1. ברשותי נתב אלחוטי EDIMAX BR-6114WG, לפני כשנה עבדתי עמו הן בצורה חוטית והן בצורה אלחוטית ללא בעיות,

מאז כיביתי בו את אופציית ה Wireless מכיוון שלא הייתי זקוק לה, כעת החזרתי אותה לפעילות, אך לא נראה שהיא עובדה.

הלפטופ שלי מזהה רשתות שונות בבניין, אך לא מזהה את הרשת שלי (אני משדר SSID),

כיצד ביכולתי לבדוק האם באמת יש בעיה בנתב, או שמדובר במשהו פתיר ?

כמו כן, מצ"ב תמונת ההגדרות בנתב.

2. שמעתי שיש נתב בטכנולוגיה חדשה יחסית, המסוגל לשדר/לקלוט גם כאשר הוא ממוקם בתוך ממ"ד,

כלומר, אני יכול למקם את הנתב האלחוטי בתוך הממ"ד, ולקבל קליטה גם מחדרים אחרים בבית,

הנמצאים מתוך לממ"ד ומופרדים בעוד מספר קירות.

א. האם יש אמת בדבר ? במידה וכן, אשמח לקבל המלצה לנתב שכזה.

ב. האם נתב כזה לא פשוט משדר בעוצמת קרינה גבוהה ? האם אין סכנה בנושא ?

תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

החדר שלי זה ממד והפתרון הכי טוב שמצאנו זה פשוט להעביר כבלים דרך הקירות מהראוטר לחדר שלי, זה די רחוק מהחדר עם המחשב אבל זה עובד אחלה.

זה עובר עם הכבל של הכבלים (ממיר) ככה שזה לא ממש בעיה, נראה לי זה גם עדיף כי אם אני לא טועה חוטי מהיר יותר מאלחוטי שיכול להגביל ממהירות מסוימת.

תבדוק עם הספק תשתית שלך.

פורסם
  • מחבר

החדר שלי זה ממד והפתרון הכי טוב שמצאנו זה פשוט להעביר כבלים דרך הקירות מהראוטר לחדר שלי, זה די רחוק מהחדר עם המחשב אבל זה עובד אחלה.

זה עובר עם הכבל של הכבלים (ממיר) ככה שזה לא ממש בעיה, נראה לי זה גם עדיף כי אם אני לא טועה חוטי מהיר יותר מאלחוטי שיכול להגביל ממהירות מסוימת.

תבדוק עם הספק תשתית שלך.

זהלא ממש קשור לספק התשתיות, אבל בכל מקרה אני מעדיף שלא לחצוב בקיר הממ"ד,

מה גם שזה נוגד את כל עניין האלחוטיות :-) (אלא אם מוסיפים AP בצד השני),

בכל מקרה אם הפתרון הזה אני מכיר, אבל הייתי שמח לקבל תשובות לשאלות :-)

פורסם

לפי דעתי אתה מדברעל נתב בתקן N.

קניתי לפני כחצי שנה בארה"ב - עושה את העבודה מעולה - לא ניסיתי בממ"ד אבל לפי דעת י אם הבית קומה אחת לא תהיה לך בעיה בממ"ד.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם.

מישהו יודע מה הבעיה בשאלתי הראשונה ? :-)

פורסם

אין דבר כזה נתב "חודר ממ"דים". תקן N, שנמצא בתהליכי אישרור, לא משדר חזק יותר או בתדרים אחרים (לפחות לא בארץ, לא שזה ספציפית משנה) ולכן גם לא רחוק או חודר יותר.

מה שכן, בתקן הזה יש שימוש בטכנולוגית MIMO שמאפשרת עבודה עם אותות משובשים ומאחרים, מה שמקטין מאוד "אזורים מתים", כולל ממ"דים. אם כי צריך לסייג את זה שזה מאוד תלוי במרחק, הפרעות אחרות ובטופולוגיה הכללית של הבית. אם יש כמה קירות בין לבין ו/או מרחק גדול, יתכן מאוד שזה לא יעזור.

ד"א, אתה מנסה לקלוט את הנתב שלך כאשר אתה נמצא בממ"ד והוא בחוץ או שהוא בחוץ ואתה בממ"ד?

פורסם
  • מחבר

אין דבר כזה נתב "חודר ממ"דים". תקן N, שנמצא בתהליכי אישרור, לא משדר חזק יותר או בתדרים אחרים (לפחות לא בארץ, לא שזה ספציפית משנה) ולכן גם לא רחוק או חודר יותר.

מה שכן, בתקן הזה יש שימוש בטכנולוגית MIMO שמאפשרת עבודה עם אותות משובשים ומאחרים, מה שמקטין מאוד "אזורים מתים", כולל ממ"דים. אם כי צריך לסייג את זה שזה מאוד תלוי במרחק, הפרעות אחרות ובטופולוגיה הכללית של הבית. אם יש כמה קירות בין לבין ו/או מרחק גדול, יתכן מאוד שזה לא יעזור.

ד"א, אתה מנסה לקלוט את הנתב שלך כאשר אתה נמצא בממ"ד והוא בחוץ או שהוא בחוץ ואתה בממ"ד?

אבל אם כיום נתב G שלי שבממ"ד, לא מגיע לסלון, מכיוון שהוא לא עובר את קיר הממ"ד,

מה יעזור נתב N שיש לו מספר אנטנות ? הרי כל אנטנה היא בעוצמה זהה לנתב ה G, והיא לכשעצמה לא עוברת,

אז מדוע שמספר אנטנות, עם הפרשי זמנים בינהם, כן יעברו ?

אולי זה יכול לשפר מהירות וקליטה כאשר אין מחסום, אבל כאשר יש מחסום, כיצד זה יכול בכלל לשפר ?

כעת אני מנסה כאשר גם הנתב וגם הלפטופ בתוך הממ"ד, זה לצד זה. הממ"ד כרגע לא מהווה בעיה.

פורסם

אות אלחוטי לא נע סתם בקו ישר, הוא פוגע במשטחים, חלקם מחזירים אותו. האות יכול "לברוח" מהממ"ד או למצוא את דרכו פנימה, אבל אלו יהיו אותות חלשים ומשובשים, שעברו הרבה דרך. MIMO יודע לטפל באותות כאלו.

יותר מזה אין טעם לשאול "איך זה עובד", כדי להבין באמת איך זה עובד אתה כנראה צריך להיות מהנדס חשמל ואלקטרוניקה שעשה התמחות בגלים ושידור אלחוטי. אני לא ואתה כנראה גם לא כזה אז זה קצת מעיק על השיחה בעניין. :-\

ד"א, אם המחשב שאתה מנסה לחבר באלחוטי צמוד לנתב , תרחיק אותו לפחות איזה מטר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל ההסברים.

אם למישהו יש רעיון מה כדאי לעשות לפני שאני זורק את הראוטר וקונה חדש, מוזמן להציע :-)

פורסם

לא הייתי ממליץ לזרוק, תשמור. הוא יוכל לשמש כמתג (switch) ודברים דומים.

בכל מקרה כדאי במקרה שלך לקנות נתב חדש, הנתב שיש לך הוא דיי מיושן ובטח יש לו ותק דיי רב.

אתה יכול למצוא את הBR-6504N (או 6524, כנראה אין בניהם ממש הבדל) באזור ה300 ש"ח אני חושב. נתב תקן N (טיוטא 2) מהיר, חדיש ו"חזק".

באזור ה500 ש"ח אתה יכול לקנות את ה6572 שיש לו ג'יגה ביט LAN.

ד"א, ניסית לבדוק את החיבור כאשר יש מספיק רווח בין המחשב לנתב?

אתה יכול לנסות לאפס אותו חשמלית (עם הכפתור מאחורה) ולהגדיר מחדש, יתכן שזה יגרום לרשת האלחוטית שלו לחזור לחיים.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי ממליץ לזרוק, תשמור. הוא יוכל לשמש כמתג (switch) ודברים דומים.

בכל מקרה כדאי במקרה שלך לקנות נתב חדש, הנתב שיש לך הוא דיי מיושן ובטח יש לו ותק דיי רב.

אתה יכול למצוא את הBR-6504N (או 6524, כנראה אין בניהם ממש הבדל) באזור ה300 ש"ח אני חושב. נתב תקן N (טיוטא 2) מהיר, חדיש ו"חזק".

ד"א, ניסית לבדוק את החיבור כאשר יש מספיק רווח בין המחשב לנתב?

אתה יכול לנסות לאפס אותו חשמלית (עם הכפתור מאחורה) ולהגדיר מחדש, יתכן שזה יגרום לרשת האלחוטית שלו לחזור לחיים.

כעת בדקתי כשישי מספיק רווח, לאחר ביצוע RESET מלא לראוטר, עדיין אין אלחוט..

לזבל ? :-) (אני חייב ראוטר אלחוטי)

פורסם

כנראה שאין הרבה מה לעשות איתו... אני הייתי שומר אותו למקרה שאני אצטרך מתג.

פורסם
  • מחבר

כנראה שאין הרבה מה לעשות איתו... אני הייתי שומר אותו למקרה שאני אצטרך מתג.

תודה.

פורסם

בארץ?

עריכה: מצאתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים