עבור לתוכן

לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין צ'יפסט P43 לP45.

Featured Replies

פורסם

אשמח לקבל הסבר ממצה.

פורסם

P45 הוא אוברקלוק טוב יותר.

ותומך ב-CF (שני כרטיסי ATI במקביל) כאשר כל כרטיס עובד ב-8X\8X (במקום 16X)

פורסם

השורה הראשונה של Henz16 דיי ממצה את העניין

כשזה לא מדויק לגבי CF, כי יש לוחות P45 שלא זכו בחריץ PCI-E 16X שני.

פורסם

השורה הראשונה של Henz16 דיי ממצה את העניין

כשזה לא מדויק לגבי CF, כי יש לוחות P45 שלא זכו בחריץ PCI-E 16X שני.

נכון , למשל כמו ASUS P5Q SE

אבל מצד שני

יש גם את שכן קיבלו שני חריצים

כמו למשל הMAXIMUS II FORMULA האהוב עליי

בקיצור? האוברקלוק הוא לא סיבה לשדרג (יש הבדל מבחינת הלוחות! , אבל עדיין לא משהו שיתן לך 1000 GHZ יותר )

הקרוספיר לא ממש משתלם(ויש כרטיסים כדוגמאת ה4870 האהוב שיספיקו כמעט לכולם מלבד אלה שרוצים מערכות אקסטרים)

מה עם פיצ'רים אתה שואל? , אז אני שואל כמה הם באמת חשובים לך :D כי אם הם לא , באמת שאין טעם

פורסם
  • מחבר

אני מעוניין בלוח לגיימינג, שיוציא את המיטב מכרטיס HIGH END וממעבד כמו Q9550 למשל. וגם מעוניין באוברקלוק סביר+

בערך עד 600 ש"ח פלוס מינוס...

פורסם

אם אתה לא צריך חיבורים מיוחדים על הלוח ואתה לא מתכנן OC ליותר מ3.2~ עם המעבד הזה, EP43-DS3L של ג'יגהבייט יספיק לך, ואפילו P35-DS3L. את הלוח האחרון אמור להיות בKSP במחיר נמוך במיוחד, אבל אני כבר לא בטוח שיש להם מלאי.

פורסם

ואני חושב שהתשובה הנכונה היא כזאת.

השבבים עקרונית זהים פרט לעובדה שב-P45 יש אפשרות לפצל את 16 קווי הPCI Express לשתי קבוצות של 8, ובכך לאפשר מערך CF.

אני מניח שאין הבדל בין יכולות ה-OC של השבבים כי הם זהים בפועל מבחינת היצור פרט לתכונת הפיצול כפי שהוסבר למעלה.

כעת מבחינת הלוחות, בדרך כלל לוחות P45 כוללים 2 חריצי הרחבה X16 אבל כדי לאפשר לוחות זולים יותר ישנם דגמים הכוללים חריץ אחד בלבד ובכך מבטלים למעשה את היתרון היחידי של P45. לוחות P43 הם כמובן זולים יותר ולכן הלוח בדרך כלל גם פחות מושקע מבחינת החברה ויתכן וגם יכולות ה-OC שלו נפגעות עקב כך, אולם זה בכל מקרה בגלל יצרן הלוח ולא בגלל השבב עצמו.

פורסם

זה שיש שני חריצי הרחבה X16 לא אומר שהם נתמכים חשמלית.

מהקישור שהבאת:

Expansion Slots

1. 1 x PCI Express x16 slot (The PCI Express x16 slot conform to PCI Express 2.0 standard)

2. 1 x PCI Express x4 slot (The PCI Express x4 slot conform to PCI Express 1.0/1.1 standard)

3. 1 x PCI Express x1 slot

4. 4 x PCI slots

ניתן לראות שהסלוט השני תומך ב-X4 בלבד ולא נועד ל-CF אלה לתמיכה בשני כרטיסי מסך לריבוי תצוגות, פיזיקה, חישובים או בקרים. במקרה כזה קווי ה-PCI-E מחוברים לגשר הדרומי ולכן תומכים ב-PCI Express 1.0/1.1.

ניתן כמובן להפעיל מערך CF על לוח כזה אך הוא יסבול מביצועים ירודים עקב הקונפיגורציה של קווי ה-PCI-E.

פורסם
  • מחבר

האם ASUS P5Q זה בזבוז מיותר בשבילי?

פורסם

לא יודע מבחינתך.

אם מסתכלים על שני הלוחות האלה באתר של ASUS רואים שההבדלים בינהם אכן מינוריים

P5Q

P5QL-E

אפשר להתווכח אם תכונה מסוימת חשובה או לא, אבל באופן כללי הם נותנים למשתמש את אותה התמורה פחות או יותר תמורת פחות כסף עבור ה-P43.

ישנם לוחות P43 פשוטים יותר שמכילים פחות תכונות מהלוח הזה וזה לא אומר שהם לא יתאימו להרבה מאוד משתמשים.

לוחות ה-P45 פשוט מקבלים קצת יותר תשומת לב (מהחברה המייצרת) כי הם יקרים יותר וכך מכניסים בהם קצת יותר אפשרויות ב-BIOS ל-OC קצת יותר גופי קירור, קצת יותר דרגות יצוב, וכולי. שוב למרבית המשתמשים זה לא ממש משנה.

פורסם

לא יודע מבחינתך.

אם מסתכלים על שני הלוחות האלה באתר של ASUS רואים שההבדלים בינהם אכן מינוריים

P5Q

P5QL-E

אפשר להתווכח אם תכונה מסוימת חשובה או לא, אבל באופן כללי הם נותנים למשתמש את אותה התמורה פחות או יותר תמורת פחות כסף עבור ה-P43.

ישנם לוחות P43 פשוטים יותר שמכילים פחות תכונות מהלוח הזה וזה לא אומר שהם לא יתאימו להרבה מאוד משתמשים.

לוחות ה-P45 פשוט מקבלים קצת יותר תשומת לב (מהחברה המייצרת) כי הם יקרים יותר וכך מכניסים בהם קצת יותר אפשרויות ב-BIOS ל-OC קצת יותר גופי קירור, קצת יותר דרגות יצוב, וכולי. שוב למרבית המשתמשים זה לא ממש משנה.

איפה אני יכול לראות הבדלים של גופי קרור דרגות יצוב וכאלה?

נגיד

EP45-DS3

EP45-DS3L

באתר הרשמי לא מצויין שינוי פאזות או גופי קירור,מאיפה אני אמור לדעת כלקוח את ההבדלים האלו?

פורסם

בכל אתר יצרן יש את תמונת הלוח ממנה ניתן להתרשם באופן כללי מגופי הקירור. וכמובן סקירות שמראות את הלוח מזוויות רבות ובדרך כלל גם בודקות את הנושא הזה. אולם, לא לכל לוח - ובעיקר לא לזולים שבהם - אפשר למצוא ביקורת סבירה.

לגבי מספר דרגות היצוב, אם יש הרבה זה מצוין כתכונה במאפיינים (specification) ואם לא, בדרך כלל 4 דרגות שהם סטנדרט מינימלי, אז ניתן פשוט לראות את זה פיזית מתמונת הלוח מסביב למעבד.

פורסם

אם אתה לא עושה OC אז P5Q מיותר כי הוא גם בCF לא תומך ..

הP43 מוגבל לבאס של 419~

פורסם

פותח התראד..

אני רואה שאתה ממש נופל פה בין השורות ..

למערכת כמו זאתי שאתה רוצה אני חושב שהלוח הנ''ל בתקציב קצת גדול

יתן לך הכל מהכלל!

אחרי הכל זו מערכת אקסטרים...

http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=2255

אם אתה עדיין מתעקש על 600 שקלים ולקבלאת המקסימום

אין ספק שזה הלוח בישבילך !

http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=2853

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים