עבור לתוכן

שאלה| Seagate 500GB 16MB

Featured Replies

פורסם

היי אני לא מזמן קניתי את ההרדיסק הבא מסיגייט ישלהם שני הרדיסקים בגודל 1GB למחשבים ביתיים .

הרמתי טלפון לתמיכת לקוחות שלהם בארהב ומתברר שההבדל בין ההרדיסקים הוא שה- ST31000340AS במהירות של 105 (sustained data rate)

וה-ST31000333AS במהירות של 115(sustained data rate).

הקטע הוא שבארץ מוכרים את המהיר יותר במחיר זול יותר תסתכלו בזאפ...וזה כנראה בגלל שמספרו הסידורי נמוך יותר

יש לי עוד שאלה קטנה שלא קשורה --- כשאני מפעיל את המחשב ההרדיסק עושה רעש כזה בהתחלה כמו תלקקק חח האם זה מרמז על בעיה כלשהיא או שהמצב תקין?

פורסם

אתה יכול להסביר לי למה הפופקורן דורש פחות פליטת חום וחיסכון בצריכת חשמל? אני מניח שזאת מערכת שלא פועלת הרבה זמן באופן רציף.

מזרים מדיה לא דורש כזה דבר או אחר, זו בסה"כ עדיפות של משתמש לבחור כונן שיספק תמורה זהה אך גם יצרוך פחות חשמל ולא יסכן עצמו בחימום יתר, בתוך קופסא כזו או אחרת. בד"כ אנשים מעדיפים פליטת חום נמוכה ופעילות שקטה של כונן קשיח, במחשבי קולנוע ביתי, HTPC. במארזים קטנים אלו זרימת האוויר לא תמיד מרשימה, ומשום שהם נועדו לניגון מדיה גם יש דרישה לכוננים שקטים באופן יחסי.

היי אני לא מזמן קניתי את ההרדיסק הבא מסיגייט ישלהם שני הרדיסקים בגודל 1GB למחשבים ביתיים .

הרמתי טלפון לתמיכת לקוחות שלהם בארהב ומתברר שההבדל בין ההרדיסקים הוא שה- ST31000340AS במהירות של 105 (sustained data rate)

וה-ST31000333AS במהירות של 115(sustained data rate).

הקטע הוא שבארץ מוכרים את המהיר יותר במחיר זול יותר תסתכלו בזאפ...וזה כנראה בגלל שמספרו הסידורי נמוך יותר

יש לי עוד שאלה קטנה שלא קשורה --- כשאני מפעיל את המחשב ההרדיסק עושה רעש כזה בהתחלה כמו תלקקק חח האם זה מרמז על בעיה כלשהיא או שהמצב תקין?

השוני שבין שני הכוננים שציינת הוא שלדגם שמסתיים ב333AS שלושה פלטות ואילו ל-340AS ארבעה פלטות. ההשפעה של דחיסת נפח במספר פלטות קטן יותר משפיעה באופן ישיר על מספר גורמים חשובים לפעילות אופטימלית של כונן קשיח. מהירות- כפי ששמת לב וציינת, Seagate מצהירים על הבדל של 10MB במהירות העברה מתמשכת. ראשי הכתיבה-קריאה צריכים לנוע פחות בשביל להגיע לכל נקודה ונקודה שעל-גבי הפלטות. טמפרטורה- בעת סיבוב הפלטות מייצרות חום בתוך הכונן הקשיח, ולכן ככל שיהיו פחות פלטות כך הטמפרטורה של הכונן הקשיח תהיה נמוכה יותר. רמת רעש- הרעש שנוצר מסיבוב הפלטות יהיה נמוך יותר בכונן קשיח בו מספר הפלטות הוא קטן יותר.

עד לאחרונה הכונן שמסתיים ב-333AS עלה יותר מה-340AS, אך עם ירידת המחירים, המחירים של שניהם ירדו. הסיבה לכך שהמחיר שלו זול יותר נכון לרגע זה, אינו ידוע לי.

כונן נוסף שעד לאחרונה נמכר במחיר גבוה מן הרגיל, אפילו גבוה יותר מה333AS, הוא הHD103UJ של Samsung. הכונן הזה הוא אחד מהמובילים בכל הבחינות, כשהוא בולט בקצבי העברת נתונים גבוהים וברמת רעש נמוכה מן הרגיל. כרגע המחיר שלו זהה לשל כונני ה-1TB הזולים האחרים, ולכן אני ממליץ עליו, שכן הוא הכונן המשתלם ביותר לרכישה כרגע, כפי שאני רואה את זה.

באשר לשאלתך על הרעשים המוזרים של הכונן, אני לא יכול להעריך האם מדובר בצליל שגרתי שהכונן מפיק או שמדובר בצליל אינו שגרתי שיכול לסמן על סוף ימיו של הכונן. תצטרך להיות יותר מדויק בתיאור שלך על הצליל שהזכרת.

פורסם

התקנתי את ה SEAGATE 1.5 TB ב POPCORN A110, עבר חלק.

יש פה מישהו שיש לו את המזרימדיה הזה? (אני אפתח נושא נפרד אבל בכללי כי לא הגיעו איתו הוראות מפורטות ואני קצת מתקשה בשימוש איתו על ההתחלה).

*1080P הפיל אותי מהכסא היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים