עבור לתוכן

דיסק קשיח חיצוני לעומת פנימי+מתאם

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני רוצה לקנות אמצעי גיבוי בנפח של כ500GB לצורך גיבוי תקופתי (נניח פעם בכמה חודשים)

אופציה אחת היא רכישת דיסק קשיח חיצוני

השניה היא רכישת דיסק פנימי + מתאם SATA ל- USB

כמה שאלות:

א. כמה אמין השילוב של פנימי+מתאם?

ב. אחת הסיבות להעדיף את הפנימי+מתאם היא האפשרות להחליף את הדיסק כשהוא יהיה קטן מידי (וכן... זה יקרה מתישהו). האם ניתן להחליף גם בחיצוני? אני יודע שתכלס בפנים יש דיסק פנימי, השאלה היא האם זה פוגע בפונקציונליות.

ג. אם רוכשים פנימי+מתאם, האם זה משנה אם זה IDE או SATA? לא כל כך חשובה לי מהירות ההעברה. IDE עולה הרבה פחות

תכלס המחיר של פנימי+מתאם הוא כמעט חצי

תודה לעונים!

פורסם

איך הגעת לכמעט פי 0.5 ?

דיסק קשיח חיצוני 500GB עם חיבור USB.. עולה 370ש"ח. כשדיסק קשיח 500GB פנימי SATA עולה 300ש"ח

בכל מקרה, בנוגע לשאלות שלך.

א. השילוב של מתאם עם כונן פנימי הוא בסדר גמור, אבל עדיף כבר לקנות מארז חיצוני עם ESATA.. כך אתה מנטרל את החיסרון של המתאם- שהוא העובדה שהכונן אינו מוגן מספיק.

ב. יש כוננים בודדים שהחברות מאפשרות לפרק אותם והאחריות שלהם לא נפגמת, אך בד"כ מדובר בכוננים יקרים מאוד למשל MyBook World Edition2 של WD. אז בקיצור, התשובה היא לא.. אתה מאבד את האחריות על הכונן הקשיח וכמו כן גם על המארז עצמו. אם תקנה מארז בנפרד וכונן קשיח בנפרד אז את לא תפסיד שום אחריות.

ג. לא ראיתי כונני IDE 500GB.. אבל אין הבדל משמעותי בביצועים בין IDE לSATA ואף לא קיים בכלל. ממשק IDE לא היה מנוצל עד הסוף, אז ככה שההבדל בין IDE לSATA שקיים תאורטית אינו חשוב בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים