עבור לתוכן

בניית מחשב

Featured Replies

פורסם

שאלות די כלליות 1)האם אני בונה את במחשב שלי לבד זה יוזיל את המחיר שלו

2)מה אני צריך לדעת כדי לבנות מחשב לבד(אני יודע שלחבר את כל המחשב זה די קל כמו לחבר לוח אם ואת כל כרטיסים שיושבים עליו)האם צרכים לשנות הרבה דברים בביוס.

תודה

alice in chains

פורסם

אל תיעלב, אבל לפי השאלה - כדאי שתיתן לטכנאי להרכיב לך. זה עולה 150-250 ש"ח אבל יהיה שווה לך הכל גרוש, כי אם תשרוף/תקלקל משהו בהרכבה - זו עוגמת נפש גם לך וגם למוכר (שבטח לא ירצה להחליף לך את החלקים שהלכו...).

חוץ מזה, נניח הרכבת לבד ואתה לא מסתדר בהגדרות BIOS ואחרות, למי תנג'ס? אם תיתן למישהו להרכיב לך, לפחות תהיה לך כתובת.. ;D

פורסם

לבנות מחשב זה קל ... למי שפעם כבר בנה מחשב.

אם אף פעם לא בנית מחשב או ש"השתתפת" בבניית מחשב אז לא הייתי ממליץ לך לחסוך את "דמי הבניה" מכיוון שתוכל להתקל במספר בעיות שמרכיב "מנוסה" יוכל לפתור ו/או לחפש את הכיוון.

אולם חסרי ניסיון עלולים ליצור נזק גדול יותר ו/או להזדקק בסופו של דבר למרכיב מנוסה דבר שיעלה כבר יותר מהרכבה אצל הספק/חנות/טכנאי.

כיום "דמי הרכבה" נעים בין 150ש"ח ל 600ש"ח, תלוי אצל מי אתה מזמין את החלקים ומי מרכיב לך את המחשב.

המלצתי לך היא:

בזמן שאתה עורך סקר שווקים למחירי חלקי המחשב, בקש מהמוכר שיפרט לך כמה יעלו החלקים עם הרכבה וכמה ללא הרכבה.

כך תוכל לחשב לעצמך את הסיכון/רווח בהרכבת המחשב לבד

בהצלחה,

אביחי ארביב

פורסם

1. זה יוזיל ב150+/-(תלוי איפה קונה)

2. לדעתי, החלק הכי מסובך להרכבה זה הקירור למעבד(התקנת לוח, רכיביPCI/AGP והשאר זה באמת כלום 8))בנוגע לביוס, זה תלוי בלוח.

יש לוחות שההגדרות המתח למעבד, מכפלה, באס וכדומה נמצאת בג'מפרים ויש לוחות(ABIT NF7 לדוגמא) שכל ההגדרות נמצאות בביוס.

כמה פעמים הרכבתה לבד מחשב שלם לבד? אם זו ההתקנה הראשונה שלך, ממליץ לך לתת לטכנאי או להעזר בחבר עם ניסיון בהרכבות אלה ;)

פורסם

אני חושב שאם עדיין אין לך נסיון עדיף לתת למישהו מנוסה כי באמת אם תהרוס משהו אומנם אתה תחסוך 150+- אבל תפסיד את העלות של מה שהרסת שזה בטוח יותר מ 150 (במיוחד אם זה כרטיס מסך או לוח אם) ואז תצטרך עד לשלם לטכנאי והרבה דברים אחרים כדי לתקן את הטעות שלך.

פורסם

מצד אחד טכנאי יותר בטוח

מצד שני ככה לא תלמד ..

פורסם

אתה אומר שחבר שלך הרכיב....

אז תבקש ממנו לעזור לך...

זה לא מסובך....אבל צריך להזהר.....

אני ראיתי פעם מישהו שניסה להרכיב את המחשב שלו לבד......למזלו הוא לא כיבר את PWR-ON למקום הנכון וככה הוא לא הצליח להדליק את המחשב

כשראיתי איך הוא הרכיב את הלוח אני פשוט התאפקתי לא לצחוק.....בשורה תחתונה אני עזרתי לו להרכיב את הלוח והדרכתי אותו מה לעשות הלאה.....

שורה תחתונה.....אם אתה יודע מה לעשות...או שיש מישהו שיסביר לך את תרכיב לבד...אבל אם מעולם לא הרכבת אז לא!.

ללוח יש מגביהים מתכתיים שמגביהים אותו מהדופן בכחצי סנטים ואם אתה לא תרכיב אותם אתה תקצר את כל התחתית של הלוח.

פורסם

ההרכה היא פשוטה... ואנחנו פה בשביל לעזור בזה...

בקשר למגביהים אז איך אפשר לא לחבר אותם ולהפעיל את המחשב?? זה בלתי אפשרי! במה שבאמת אפשר לטעות זה בחיבור הכבלים של ה IDE ו..זהו.

פורסם

מה שלא תעשה, לפני שאתה מרכיב את הלוח....תבדוק שבין הלוח אם למערז יהיה מבודדים...

פעם הראשונה שלי הייתי לבד וחשבתי שאני יכול ו...בוא נגיד שהיה ריח של שרוף באוויר ;D

חזרתי לספק שלי ואמרתי שיש בעיה ואני לא יודע איפה היא :P , לא היה לו זמן לבדוק כי הוא בדיוק היה בטלפון וברקע אתה שומע:

"משה ת'חליף ת'לוח..." ;D יצאתי בזול ובהרבה מזל...

בקיצור על תעשה לבד...כי מה שטריויאלי לאחרים ,לך זה לא יהיה פשוט.

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם

כולם פה צודקים במאה אחוז כך לדוגמה אותי ג'מפר אחד גרם לכך שהמחשב כלל לא יפעל כדי שתחשוב טוב טוב .........

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים