עבור לתוכן

32 אינץ' זולה לשימוש בסיסי(שידורי HOT כמעט בלבד)

Featured Replies

פורסם

שלומות חברים,

הטלוויזית CRT בסלון שלנו שבקה חיים והוחלט "פה אחד" לעבור לפלזמה/LCD.

מבחינת מימדים, תקציב וכו' אנו מוגבלים ל32 אינץ'.

מרחק הצפייה הוא בין 2.5 מטר ל3, והשימוש הכמעט בלעדי יהיה בחיבור לממיר HOT VOD רגיל לחלוטין, פעם במאה שנה אולי גם יתנגן איזה סרט DVD, אבל זה כנראה לא יקרה.

לכן, אפילו HD READY זה "יותר מדי", אבל אני יודע שכבר אין טלוויזיות שהן לא HD READY... אז נגיד.

משיטוטיי בפורום הבנתי שדווקא עדיף פלזמה לשידורי כבלים בסיסיים... אשמח להסבר ולהצעות.

תקציב: שוב, כמה שיותר זולה... חייב להיות פחות מ3,000 - אם יש משהו בסביבות ה2,500 אנחנו נשמח מאוד.

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

סתם לדוגמא יש לך סמסונג 32 ב-2600 ש"ח

בכל מקרה אל תתפשר על פחות מ-3 שנות אחריות

פורסם
  • מחבר

איזה דגם? איפה?

פורסם
  • מחבר

טוב, מסתבר שהההחלטה פה אחד לעבור למסך דק היא לא כזו פה אחד, וגם אני לא כזה שלם איתה.

השימוש הכמעט בלעדי(99.999%) יהיה צפייה בשידורי כבלים "דיגטליים"(ממיר HOT VOD רגיל), האם לא עדיף(גם מבחינה תקציבית וגם מבחינה של איכות מתקבלת) לקנות טלוויזית CRT, עשרים ותשעה (29) אינץ'?

אודה לתשובות בעניין ההתלבטות וכן דגמים מומלצים.

פורסם

מבחינת איכות לא, פלזמה חדשה עדיין תהיה הרבה יותר איכותית מ CRT ישנה, ככה זה.

והרז' של טלוויזית פלזמה מאוד קרוב לזו של CRT.

בקיצור, אני לא ממליץ...

פורסם
  • מחבר

שאלה טיפה מטומטמת - מסכי CRT בכלל פועלים ב... "רזולוציה"? כלומר, הם פועלים עם פיקסלים?(וזאת השאלה הכי מטומטת אי פעם, אני יודע - פשוט בעידן מסכי הCRT גם למחשב אף פעם לא צויינה "רזולוציה מקסימלית/אידאלית" כמו בLCDים למיניהם)

ומה ז"א "מתקרבת לרזולוציה של CRT"? התמונה בפלזמה לא אמורה להיות בעלת רזולוציה גבוהה יותר משמעותית? אבל בסופו של דבר, זה לא תלוי הרבה יותר במקור השידור?

לי למשל יש בחדר LCD, סמסונג A450 שלושים ושניים(32) אינץ' - בחיבור למחשב וניגון סרטים ותוכניות ממנו הכל נראה פיצוץ - בHOT, בוא נגיד שזה סביר במקרה הטוב, אבל זה בגלל איכות המקור המזעזעת. יש ערוצים שזה בסדר, יש ערוצים שהרבה פחות.

ועוד שאלה מפגרת - למה לפלזמות תמיד רזולוציה כ"כ נמוכה לעומת LCD? למשל, 32LCD האידאליה זה 1366 על 760 אם אני לא טועה, בעוד שבפלזמות זה נמוך יותר בד"כ.

ואיך זה שמסכים LCD למחשב, 22-4 אינץ', הרזולוציה האידאלית שלהם היא כביכול 1920 על... משהו גדול? זה לא קשור לעניין הגודל?

פורסם

שאלה טיפה מטומטמת - מסכי CRT בכלל פועלים ב... "רזולוציה"? כלומר, הם פועלים עם פיקסלים?(וזאת השאלה הכי מטומטת אי פעם, אני יודע - פשוט בעידן מסכי הCRT גם למחשב אף פעם לא צויינה "רזולוציה מקסימלית/אידאלית" כמו בLCDים למיניהם)

כזכור לי זה לא בדיוק פיקסלים, אבל זה על אותו עקרון

ומה ז"א "מתקרבת לרזולוציה של CRT"? התמונה בפלזמה לא אמורה להיות בעלת רזולוציה גבוהה יותר משמעותית? אבל בסופו של דבר, זה לא תלוי הרבה יותר במקור השידור? איכות הצבעים וכו' תלויה במקור(השידורים בארץ באמת די גרועים), אבל יש גם את עניין הרז'.. ככל שהרז' של הטלוויזיה גבוהה יותר לעומת המקור, כך התמונה תראה מתוחה יותר ופחות טובה.

לי למשל יש בחדר LCD, סמסונג A450 שלושים ושניים(32) אינץ' - בחיבור למחשב וניגון סרטים ותוכניות ממנו הכל נראה פיצוץ - בHOT, בוא נגיד שזה סביר במקרה הטוב, אבל זה בגלל איכות המקור המזעזעת. יש ערוצים שזה בסדר, יש ערוצים שהרבה פחות.

זה בגלל שלמסך שלך רז' כפולה מהמקור, אז יש המון מתיחה ו UPSCALING של תמונת המקור.

ועוד שאלה מפגרת - למה לפלזמות תמיד רזולוציה כ"כ נמוכה לעומת LCD? למשל, 32LCD האידאליה זה 1366 על 760 אם אני לא טועה, בעוד שבפלזמות זה נמוך יותר בד"כ. יש גם פלזמות הפועלות על רז' של 1024X1024 או 1024X768, זו פשוט טכנולוגיה שונה אז הרז' אצלה שונות בד"כ. יש גם פלזמות FHD בדיוק כמו LCD

ואיך זה שמסכים LCD למחשב, 22-4 אינץ', הרזולוציה האידאלית שלהם היא כביכול 1920 על... משהו גדול? זה לא קשור לעניין הגודל?

עם מסך מחשב אתה בד"כ יושב במרחק חצי מטר, במרחק כזה ועל גודל של 24" רז' של 720P תראה פשוט נורא כי הפיקסלים יהיו ענקיים.

בזמן שעם טלוויזיה זה לפחות 2 מטר (בד"כ) אז זה פחות משנה. (אך גם שם, ככל שתרד ברז' באותו גודל תתחיל לשים לב בהבדל, לרעה)

פורסם

בשביל רק צפייה בכבלים דיגיטליים רגילים לך על CRT

ביד שנייה תוכל למצוא מציאות כמו CRT שטוחות לגמרי ו-100HZ במחירים מצחיקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים