עבור לתוכן

רשת ביתית - כבל רשת ישיר או מוצלב?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי רשת בבית של שני מחשבים ואני מתכוון להוסיף היום עוד מחשב לרשת.

המודם אינרטנט מחובר לסוויץ'.

הסוויץ' מחובר לכרטיסי רשת של המחשבים.

עכשיו, אני רוצה לחבר עוד מחשב לסוויץ' ואני פשוט לא יודע איזה כבל רשת אני צריך: ישיר או מוצלב..?

המודם:

B-FOCUS ROUTER 312+

הסוויץ':

HT-8005SB (של בזק)

המחשב החדש (אם צריך), הלוח אם:

MSI P965 V2 NEO

[על הדרך, מישהו יכול לומר לי מה דעתו על הסוויץ'.. כי רשום לי שם כזה: 10MB GREEN, 100MB ORANGE : כלומר זה לא מגיע למהירות רשת המירבית (1000MB) זה משנה לי משהו (מאט) במהירות אינטרנט אם זה פועל רק על 100?]

תודה

פורסם

ברמת העיקרון אתה צריך ישר.

למרות שהרבה סויטצ'ים עובדים גם כשמחברים כבל מוצלב.

פורסם

אין שום בעיה עם מהירות האינטרנט היות ואתה לא מתקרב למגבלה של הסוויטש שלך (100MB).

המשמעות של המהירות הזאת לגביך היא רק עם תרצה להעביר קבצים בין המחשבים השונים של הרשת המקומית שלך (וגם אז 100MB זה לא מעט בכלל).

פורסם
  • מחבר

אין שום בעיה עם מהירות האינטרנט היות ואתה לא מתקרב למגבלה של הסוויטש שלך (100MB).

המשמעות של המהירות הזאת לגביך היא רק עם תרצה להעביר קבצים בין המחשבים השונים של הרשת המקומית שלך (וגם אז 100MB זה לא מעט בכלל).

כן אני מעברי קבצים בין המחשבים.. המהירות די בסדר..

מה שהתכוונתי בשאלה זה האם המהירות של האינטרנט נפגעת כתוצאה מכך שהספק מוגבל ב 100 ולא ב 1000 (המהירות אינטרנט שלי היא 2.5 בינתיים, בעתיד אולי 5)

פורסם

5 זה עדיין פחות מ-100, כך שאין לך מה לדאוג. :xyxthumbs:

פורסם

אם בכל זאת תרצה מהירות של 1000Mb (שנקראת לרוב גיגהביט - gigabit) תצטרך לא רק סוויטש שתומך במהירות הזאת אלא גם כרטיסי רשת שתומכים בזה (הכרטיסים שנמצאים בכל מחשב שברשת המקומית).

פורסם
  • מחבר

אה אוקי הבנתי תודה לכולם.

אז בעצם מי המטורף שבאמת זקוק לג'יגה? הרי אין מהירות אינטרנט של 1000MB באמת.. אז למה צריך את זה? (המהירות הכי גבוהה שקיימת היום בארץ זה 50MB..)

פורסם

זה טוב בשביל להעביר קבצים בין מחשבים, או כשהרשת גדולה מאד (הרבה מחשבים שניגשים למקור אחד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים