עבור לתוכן

מחפש SWITCH\ROUTER

Featured Replies

פורסם

בקשו ממני לבנות מחדש רשת מחשבים חוטית ללא חיבור לאינטרנט המאחסנת הרצאות ומאפשרת הורדתן ע"י תלמידים. הרשת מורכבת

מ4 מחשבים - שרת ו3 קליינטים. פנו אלי לאחר מספר תקלות שהאחרונה שבהן היא שריפתו של הSWITCH הג'נרי שהשתמשו בו

(TPLINK -NUMBER ONE IN CHINA! :P ).

אני מחפש switch איכותי שיחזיק את הרשת הזו. בתור שיקול לעתיד אני רוצה להשאיר אופציה לשימוש בשרת מדפסות (כך שלא אהיה תלוי

במחשב שאליו מחוברת המדפסת) וחיבור NAS אופציונלי. ראיתי מספר ראוטרים שמתהדרים ב2 חיבורי USB למטרת מדפסת וNAS, האם

יש טעם להתבונן לכיוונם? יש להזכיר שוב שהדרישות הן מעטות - איכותי (ולא משהו ג'נרי), העברת MP3ים משרת (או NAS) והדפסה.

המהירות לא כ"כ חשובה.

אשמח מאוד להמלצות.

עריכה:

משהו בסגנון הזה:

http://www.zap.co.il/fs.aspx?pid=344862653&sog=C-PrintServer

אבל איכותי יותר (לא יכול לכתוב על NTFS, מהירות גישה לNAS בלתי נסבלת)

הבנתי שיש גם את FREENAS - האם יש טעם לחשוב על זה? מחשבים ישנים יש שם בשפע.

פורסם
  • מחבר

הקפצה ועידכון: כנראה שיחובר מחשב עם SME או גירסת סרבר כלשהיא בשביל הNAS והPRINT SERVER. אני מעוניין בהמלצה לSWITCH

איכותי.

פורסם

לפי מה שהגדרת אין צורך בנתב (ראוטר), כל סוויטש של חברה מוכרת כגון 3Com, Netgear וכו' יעשה את העבודה. היות ומדובר ברשת מצומצמת תשקול רכישת ציוד גיגהביט (גם סוויטש וגם כרטיסי רשת למחשבים עצמם). הציוד מעט יקר יותר אבל היות ומדובר על מעט ציוד אז יתכן והתקציב שלך יספיק.

שרתי הדפסה יש הרבה, אני מכיר רק את אילו של HP, שנחשבים הטובים ביותר בגלל איזה פטנט שיש רק להם, הבעיה היא שהם גם יקרים הרבה יותר משאר החברות. במידה וכרגע אין מדפסת והיא תרכש בעתיד כדאי לחשוב על רכישת מדפסת שכוללת כבר חיבור רשת (שרת הדפסה מובנה).

שרתי איחסון (NAS) יש גם לא מעט. דגם פופולרי במיוחד בחו"ל הוא DNS-323 של D-Link. המכשיר כולל 2 מפרצי דיסקים (בשביל raid 1/0) וגם שקע USB שיכול לשמש שרת הדפסה בפני עצמו. הוא מגיע ללא דיסקים, שצריך לרכוש בנפרד. יש לדגם הנ"ל אח צעיר שנקרא DNS-321 שזהה לו כמעט בכל למעט העדר שקע ה-USB והוא מעט זול יותר בגלל זה. הגרסאות המיועדות לעבודת רשת של Western Digital, למרות הפופולריות בארץ של מוצרי החברה, לא מוצלחות במיוחד. הן איטיות להחריד בהעברת נתונים ולרוב מסובך מאד לפתוח אותן, עד בלתי אפשרי, כשרוצים להחליף דיסק במקרה של קריסה.

FreeNAS זאת הפצה המבוססת על FreeBSD (ענף של unix בדומה ללינוקס אם אני לא טועה) שמותקנת על מחשב קיים (פחות או יותר כל מחשב) והופכת אותו לשרת איחסון. ההתקנה קלה למדיי וגם ההגדרות אחרי ההתקנה לא מאד מסובכות. ההבדל העיקרי לעומת מכשיר יעודי, כמו ה-DNS-323 למשל, זה בצריכת האנרגיה. מחשב סטנדרטי שעליו תותקן FreeNAS יצרוך הרבה יותר חשמל מאשר שרת איחסון יעודי וכמובן גם יתפוס הרבה יותר מקום.

פורסם
  • מחבר

הקפצה ועידכון: כנראה שיחובר מחשב עם SME או גירסת סרבר כלשהיא בשביל הNAS והPRINT SERVER. אני מעוניין בהמלצה לSWITCH

איכותי.

עדכנתי שאני מעוניין כרגע רק בSWITCH של חברה איכותית ורוצה המלצה. ציוד גיגהביט פשוט לא דרוש ולכן איני שוקל אותו.

פורסם

רוצה סוויטש? אין בעיה, כתבתי לך שכל סוויטש של חברה גדולה, מוכרת יעשה את העבודה. שים לב שלחלק מהחברות יש לפעמים כמה סדרות של מוצרים מקבילים. למשל ל-Netgear יש את ה-FS105 וה-FS605, שניהם בעלי 5 כניסות וההבדל הוא שה-FS105 בנוי באופן איכותי יותר (הסדרה גם נקראת Prosafe) ולכן גם בעל אחריות ארוכה יותר (יתכן ויש לו עוד כמה תכונות נוספות, לא בדקתי לעומק). גם ל-3com יש כמה סדרות אבל אני לא מכיר את ההבדלים בינהם.

אני התקנתי בשבוע שעבר את הסוויש היקר של Netgear והוא בהחלט עושה רושם מצויין מבחינת איכות הבניה, הוא ממש לא מרגיש כמו מוצר זול וחסר שם מהמזרח (למרות שבהחלט יתכן שהוא מיוצר במזרח). מצד שני באותה רשת פועל כבר 3 שנים סוויטש קטן ומצ'וקמק של 5 כניסות שבטח לא עלה יותר מ-50 ש"ח ולמרבה הפלא הוא פועל ללא כל בעיה. יתכן ואם הייתי עושה מבחנים של קיצבי העברת נתונים הייתי מגלה שהסוויטש הזול איטי יותר אבל ברשת הספציפית שבה הוא פועל זה לא משנה.

פורסם
  • מחבר

אשמח להמלצה על דגם וחברה ספציפיים עם חיבור ל8 מחשבים.

פורסם

Netgear דגם FS108 המחיר הוא כ-150 שקלים. לדגם יש יתרון נחמד, אפשר גם לתלות אותו על קיר עם שני ברגים שמגיעים בקופסה (זה מה שאני עשיתי).

פורסם

תתקשר לחברת "אודם" (היבואנים הרישמיים של Netgear בארץ) ותדבר עם הילה. למיטב ידיעתי אין להם בעיה למכור ישירות לאנשים פרטים.

כאן תמצא את הפרטים:

http://www.odemnet.co.il/?CategoryID=459

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים