עבור לתוכן

קפיאה בניגון סרטים דרך רשת אלחוטית, האם רוחב פס של רשת G אינו מספיק?

Featured Replies

פורסם

שלום

בניתי רשת אלחוטית בעזרת ראוטר edimax בתקן G.

מחשב אחד בסלון מחובר לטלוויזיה ומחשב אחר בחדר סמוך (קיר גבס מפריד בינהם, לא ממד).

הקליטה בינהם מצויינת אך כאשר אני מנסה לנגן סרט במחשב הסלוני (ע"י הפעלת Media player לקובץ שנמצא בSharing במחשב הסמוך) אני מקבל קפיאה למס' שניות כל 2 דקות בערך.

האם רוחב הפס הוא צוואר הבקבוק? כשאני מעתיק קובץ סרט ההעתקה לוקחת כ2 דקות ולכן אני מניח שקצב הרשת אמור להספיק.

Help please

פורסם

ניגון סרט HD (ב720P) צריך את המקסימום שתקן G יכול לתת מבחינת קצב תעבורה (בערך 20 מגה ביט לשניה), לכן כל מצב שהוא לא אידיאלי עלול לעשות בעיות.

אם אתה מנסה לנגן סרט "כבד" יותר אז מה שיש לך לא יספיק.

אם יש עוד משתמשים אלחוטיים ברשת שלך, כל תעבורה אפילו מינימלית מצדם תגרום ללאגים כאלו. אם הרשת שלך לא מוצפנת בכלל אז יכול להיות שסתם אנשים מנסים להיות או כבר מחוברים לרשת האלחוטית שלך.

אם הקליטה היא פחות מטובה מאוד (או מצויינת, או איך שמיקרוסופט לא רוצים להגדיר את זה), קצב התעבורה עלול להיות לא מספיק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה

הסרטים אינם סרטי HD, אלא DivX רגיל בגודל 700Mb בערך לסרט.

הקליטה היא ברמה הגבוהה ביותר (בין המחשב לבין הראוטר ישנם רק כ4 מט' וקיר גבס אחד).

העתקה של סרט שכזה אורכת כ2-3 דקות כך שאני חושב שמבחינת רוחב פס לא אמורה להיות בעיה.

אבל עדיין, הניגון עצמו נתקע...

אנסה היום לחבר ישירות כבל פיזי בין המחשב לראוטר ואבדוק אם בקצב של 100Mb/s עדיין הבעיה קיימת.

תודה.

פורסם

תנסה תוכנה אחרת שבה אפשר להתעסק יותר עם הBUFFERING.

פורסם

אם כל המרחק בין המחשבים הוא 4 מטר וקיר גבס למה אתה לא מחבר ברשת קווית?

פורסם

שלום

בניתי רשת אלחוטית בעזרת ראוטר edimax בתקן G.

מחשב אחד בסלון מחובר לטלוויזיה ומחשב אחר בחדר סמוך (קיר גבס מפריד בינהם, לא ממד).

הקליטה בינהם מצויינת אך כאשר אני מנסה לנגן סרט במחשב הסלוני (ע"י הפעלת Media player לקובץ שנמצא בSharing במחשב הסמוך) אני מקבל קפיאה למס' שניות כל 2 דקות בערך.

האם רוחב הפס הוא צוואר הבקבוק? כשאני מעתיק קובץ סרט ההעתקה לוקחת כ2 דקות ולכן אני מניח שקצב הרשת אמור להספיק.

Help please

תלוי איזה סוג סרט אתה מנסה להריץ, הנתונים הם בערך כאלה:

הנתב שלך יכול להעביר 54MBIT אבל מעביר נטו פחות מ 20-25MBIT

בשביל סרט HD מאה ומשהו מגה

סרט DVD עשרים ומשהו מגה

סדרה מקודדת בXVID מספר מגה

סדרה ב H.264 שתיים עשרה מגה +

(כך שאם אתה לא מצליח להריץ אחד מאלה אז המחשב שלך לא סוחב כי עבורם צריך יותר כוח מחשוב)

נ.ב. אם אתה משתמש ב WMP אז אתה יכול לנסות להגדיל את ה BUFFER ל 60 שניות

פורסם

לא ידעתי שאפשר לשחק עם הBUFFER של ה WMP. האם אפשר גם עם BSPLAYER...

ד.א. BUFFER יפתור לך את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים