עבור לתוכן

היה לי פיצוץ במחשב החדש! אבויי

Featured Replies

פורסם

חיברתי את החוט שיוצא מהספק כוח שהתאים לחיבור של המאווררים על הלוח אם

בגלל שהמאווררים מצויינים לי שהאינדיקטור שמראה על השליטה במהירות סיבוב לא מזוהה ולא מחובר באמת בנקודות האלו על הלוח אם

והנקודות פנויות לחיבור מאווררים והנקודות האלו תומכות בהעברת מידע על המאוורר אז חיברתי!!

פתחתי את המחשב והיה פיצוץ עם עשן ומלא ריח חריף!@$!$@ זה מחשב חדש לוח אסוס P6T דלוקס קור 7 920 GTX280 אני פוחדדדד לגמרי

אבל הוינדוס עלה!!! והמחשב עלה!!! אבל פיצוץ אכן התרחש ומשהו שם מת זה בטוח

אז מה נפטר????? ואיך זה ישפיע עליי

הנה תמונה באזור הצהוב אני כמעט בטוח התרחשה ההתפוצצות

pizozos0.th.jpg

הנה כמה דברים חשודים לא יודע

ב OCCT יש שם ערך מסויים שהוא על מינוס 60

ובאוורסט ליד ה מינוס 5V מופיע ערך של 0.37 זה אומר משהו?

לעזאזל איך אני יודע מה נדפק עכשיו ואיך זה ישפיע עליי ומתי :(

pizoz2xq8.th.jpg

pizoz3bo1.th.jpg

בסך הכל חשבתי שהמאווררים לא מחובר כמו שצריך והחיבור עצמו התאים ונראה הגיוני!

הרצתי עכשיו OCCT הבדיקה עברה טוב בלי בעיות כל ה CORES פעלו ב 100 אחוז

2008122918h54cpu4dl1.th.png

עם כזה פיצוץ אני משער שאני יכול למצוא עדות פיזית על הלוח עצמו אבל אני לא רואה שום דבר יוצא דופן

עכשיו גם הרצתי דמואים כבדים של הכרטיס מסך והכל מתפקד כרגיל

עוד תמונה אחת עכשיו באוורסט הערך הזה של מינוס 5 וולט בכלל לא מופיעה השורה שלו

pizoz4pw6.th.jpg

פורסם

א. קןדם כל שנה כותרת ותוריד ממנה את כל ה-!@ המיותרים.

ב. נראה שהצלחת לשרוף את שבב ניתור הלוח, חבל מאוד כשמדובר בלוח כ"כ יקר וטוב שכזה (חיבור מיני מולקס לא אמור להתחבר לשם).

ג. אם המחשב עובד כרגיל, כנראה שלא נגרם נזק היקפי מלבד אותו שבב, המאוורר של המעבד ממשיך להסתובב גם אחרי הפיצוץ?

פורסם

אולי אני לא מעודכן, אבל אתה לא אמור לחבר ליציאת מאווררים חיבור מתח חיצוני.

אני רואה לפי החיבור ה"מאוורר" המאולתר שלך יוצא מתוך חיבור רגיל של הספק, כלומר יש לו אדמה (השחורים), 5+ וולט (אדום), 12+ וולט (צהוב), עכשיו מה שעשית זה לחבר את החיבור הזה ליציאה של הלוח שאמורה גם להוציא מתח (12+ וולט, אדמה ומהירות הסיבוב של המאוורר), כל זה בהנחה שהבנתי נכון.

מה נדפק? הספק, הלוח, או שניהם. מה בדיוק? אין מושג... אבל יכול להיות איזה מייצב מתח בספק שהתחיל להסריח, או הרכיב שאמור לשלוט על המאוורר שעל הלוח. בעיקרון אני מאמין שאם המחשב שלך עלה אז לא נורא.

מאחל כל טוב.

פורסם
  • מחבר

כל המאווררים כולם תקינים ומסתובבים

והטמפרטורות כולן מתעדכנות כרגיל בתוכנות כמו אוורסט

הנה מצאתי שני דברים אחד בניתור על הטמפרטורה של הלוח אם לא עובדת דרך PC PROBE

אבל כן עובדת דרך אוורסט מראה לי של ערך של 35 אבל בוא נראה שהערך לא תקוע ואכן משתנה

וגם המהירות מאוורור היה לי 2 ועכשיו יש רק את ה CPU אחד הפסיק להראות אבל כולם מסתובבים פיזית

נכנס בביוס ומופיע שם ניתור גם כן בזמן אמת נבדוק שם לראות מה רואים

חבל חבל אבל אם זה כל העניין יצאתי בזול!! מה עוד יכול היה להפגע שעוד לא עליתי עליו??

temp1ti6.th.jpg

temp2xt0.th.jpg

פורסם

נראה שאכן יצאת בזול (מאוד בזול), כמו שכתבתי, נראה שלא נגרם נזק קשה ללוח מלבד (כנראה) הבקר הספציפי של היציאה עצמה.

לקח לעתיד, לא כל מה שיכול להתחבר פיזית צריך להתחבר.

פורסם
  • מחבר

בביוס הניתור על טמפרטורת לוח אם עובד

וגם באוורסט הערך כבר השתנה מ 35 ל 38

p1010166pr6.th.jpg

p1010167lk2.th.jpg

מה שנעלם בביוס זה השליטה ומהירות הסיבוב של אחד המאווררים (שגם ככה לא היה מחובר לשום מקום אני כמעט בטוח שמדובר במאוורר העילי שנמצא בלמעלה של המארז מאוורר של 200מילימטר אבל בכלל יש לו שליטה פיזית שצריך לפתוח את המארז ולשנות LOW MED HIGH בסוויצ

ואו ואו ואו ואו כמה בזול שיצאתי מודה מודה מודה

לא מחבר יותר כלום בלי להתייעץ עם נאסא קודם

אתה מבין בספרון של הלוח אם מצויין שמקומות 1 2 3 בחיבורי מאוורר רק הם תומכים בהעברת מידע + העובדה שכרגע כל המאווררים מחוברים על אותו כבל שיוצא מהספק כח כל המאווררים אפשר לעקוב אחרי החוט שלהם ולראות שהם מחוברים לספק כוח ולא ללוח אם + העובדה שהופיעו לי 2 מקומות ריקים באותם מקומות שהיו אמורים להראות לי נתוני סיבוב מאוורר = חיברתי לאותם מקומות פנויים את החיבור המתאים שיצא מאותו כבל שהמאווררים עצמם מחוברים

לא אתפלא אם דבר כזה קרה \ או יקרה למישהו אחר

מה ההבדל בין AUX ל SYSTEM

faneb7.th.jpg

סיסטם זה הלוח אם כנראה כי הוא עובד אבל חשבתי שזה מה שהלך..מה נעלם? אמביינט של הלוח אם אולי? סתכלו באוורסט שלכם ובתמונה שהעלתי לפה בפוסט הקודם תראו בהשוואה אם משהו חסר אצלי ברשימה ?

פורסם
  • מחבר

הקפצה מצטער

אני עדיין מריח את הריח השרוף הזה האם יכול להיות שמשהו שם עדיין לא תקין כל עוד המחשב דולק?

או שמא זה אותו הריח מהתקרית הראשונית עדיין בחדר?

פורסם

קשה לי להאמין שעוד משהו שם נשרף אם הלוח עובד בצורה תקינה למרות שהכל יכול להיות.

תאוורר את החדר ותראה אם הריח חוזר.

פורסם

בעצם קיצרת את הספק דרך הלוח אם.

אני מציע לנצל אחריות אם יש לך, ולבקש בדיקה של הלוח אם, לראות אם יש בעיות.

שלא לדבר על כך שאולי הזקת לספק, מה שיכול בעתיד לפגוע בהספק וביציבות המתח שמגיע לציוד במחשב.

פורסם
  • מחבר

יש תוכנות לבדיקת הספק שאני יכול להריץ בעצמי כרגע?

בכל מקרה יש עליו אחריות של 3-5 או כל החיים אני צריך לבדוק

750 וואט של קרוסייר

פורסם

עקרונית האחריות אינה תקפה אם נגרם נזק למוצר עקב שימוש לקוי (וזה המקרה כאן כמו שנאמר). אם בחנות יטענו שרכיב כלשהו בלוח נשרף עקב קצר ממקור חיצוני (כגון חיבור מתח לא במקום מתאים) זכותם המלאה לא לכבד את האחריות.

פורסם

עקרונית האחריות אינה תקפה אם נגרם נזק למוצר עקב שימוש לקוי (וזה המקרה כאן כמו שנאמר). אם בחנות יטענו שרכיב כלשהו בלוח נשרף עקב קצר ממקור חיצוני (כגון חיבור מתח לא במקום מתאים) זכותם המלאה לא לכבד את האחריות.

אין להם סיכוי לדעת או להוכיח שזה נגרם ממקור חיצוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים