עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע ל - OC במחשב שלי ושל אחי

Featured Replies

פורסם

מה המצב אנשים ?..

אז ככה ... לאחי יש מחשב ישן (מי שרוצה, המפרט של המחשב שלו כתוב אצלי במפרט בצד) ועשיתי לו OC מ - 2.8 ל - 3.0 ... מעל 3.0 קיבלתי ריסטים אחרי כמה דקות במערכת ... יש לו לוח אם (Asus P4S800D-X) לא כל כך טוב ל - OC לפי מה שקראתי באינטרנט וכשעשיתי את ה - OC חיפשתי את האפשרויות של השינוי מתח לזכרונות, מעבד וכו' ולא מצאתי ... הגעתי לבאס של 143 למעבד ושיניתי את הבאס של הזכרונות ל - 200 . עכשיו יש לי כמה שאלות, אפשר להגיע איכשהו ל - OC יותר גבוה ?.. כשמורידים את הבאס של הזכרונות זה אומר שזה מאט אותם ?.. ז'תומרת אם נגיד לא הייתי משנה את הבאס ובכלל לא עושה OC ומשאיר את ההגדרות על סטוק, הזכרונות היו עובדים מהר יותר ?..

עכשיו בקשר ל - OC שהטכנאי עשה לי ... הוא שם לי ב - CPU Voltage Control מתח של 1.40000v, זה נחשב הרבה ?.. אמרו לי בפורום בחו"ל שזה לא כל כך טוב לעבור את ה - 1.375v משהו כזה בגלל אלקטרומגנטים (אם אני לא טועה) ... זה נכון ?.. בהתחלה כשהוא עשה לי את ה - OC (במעבד E4500 מ - 2.2 ל - 2.93 - לוח אם וכל שאר החלקים במחשב תוכלו לראות במפרט בצד) בחנות הוא התאפס לי כשהגעתי הבייתה (למרות שהוא עשה בדיקת יציבות עם OCCTPT בערך 20 דקות) אחרי שהתקנתי Service Pack 2 (מוזר, אבל זה קרה מיד אחרי זה) . התקשרתי אליו יום למחרת והגדרנו את ה - OC מחדש בטלפון אבל הוא אמר לי לשנות את ה - DDR2 VoltageControl מ - 0.2v+ שהוא שם לי כשהייתי אצלו, ל - 0.3v+ וכששאלתי אותו למה זה התאפס לי הוא אמר בגלל זה ... עכשיו בהתחלה System Memory Multiplier (spd) היה על 1067 בערך ב - OC שהוא עשה לי בחנות ואחר כך אחרי שקבענו שיהיה שם 3.0 זה הפך ל - 800 (התדר המקורי של הזכרונות שלי) . זה אומר שמקודם הוא גם עשה OC לזכרונות ?.. הזכרונות עכשיו עובדים כמו שעבדו לפני שבכלל היה לי OC במחשב, או גרוע\טוב יותר ?..

אני אשמח אם תתייחסו לכל מה שכתבתי ושיהיה לכם חג שמח (:

תודה מראש,

משה

פורסם

משה להבא אתה יכול לערוך את הדין הקודם שלך..על כל מקרה..

תחזיר את המערכת P4 למצב סטוק.שכן 200MHZלא יתנו לך כלום..

לגבי המערכת שלך..

1.4V זה תקין בהחלט למערכת שלך..מה גם שיש VDROP ככה שהמתח הוא לא באמת 1.4V אלה טיפה פחות..

הזיכרונות שלך עובדים כמו שצריך עכשיו..תשאיר אותם ככה..

לגבי "למה התאפס הביוס"..

בגדול לא חסר סיבות..אבל מה שנראה לי במקרה שלך הOC לא היה יציב..ולכן הלוח אם איפס אותו אוטומטית..

פורסם
  • מחבר

אני מעריך את התגובה המהירה שלך ... זה היה מהיר :lol:

אי אפשר איכשהו להמשיך את ה - OC במחשב של אחי ל - 3.2 ע"י שינוי הגדרות ?.. אני בטוח שזה אפשרי רק אני לא יודע איך ...

תראה מה כתבו לי בפורום בחו"ל ... קצת קשה לי להבין בגלל שאני לא OC'er מתקדם אני רק מתחיל להבין את העניין ...

זאת הודעה ראשונה (כולן מאותו בנאדם)

Your overclock settings look good, and should be stable; I don't know the meaning of the "High Speed DRAM DLL Settings -- [Option 1]" - I'll dl the manual and try to give it a look by tomorrow; your DDR2 overvoltage setting gives you ~2.1 V RAM setting - is any of your RAM rated that high? If not, you might be able to lower it a bit; also, to my taste, 1.4V Vcore is kind of high - I try to never go above 1.375 EVER - it's not heat that kills CPUs, it's voltage...

I am not familiar with OCCTPT, but, from their website, it looks thorough enough to trust...

עניתי לו את זה

what do you mean when you ask if any of my RAM rated that high ?..

i called again to the technician and asked about the cpu voltage and he said that the voltage 1.40000V is fine ... it's not that high to kill the cpu ...

ואחר כך הוא הגיב לי עם הדברים הבאים

What I mean is the manufacturer's specification for the RAM voltage; JEDEC specifies 1.8V for 'standard' DDR2-800 RAM, but each manufacturer will have their own voltage rating - the OCZ platinum I found shows 1.9V - 2.1V, but I was unable to find that model GeIL, and their RAM (at least where I searched) could be anything from 1.8V to 2.4V (awfully high...). It needs to be set to the highest of the two maker's minimum spec:

Say you have RAM 'A' that says it's 1.9, and RAM 'B' that's 2.0-2.2 - you would want to start testing at the 2.0 voltage - the minimum of the highest spec...

Once more: RAM 'C' that's rated at 2.1, and RAM 'D' that's 1.8 to 2.0 - you'd pick the 2.1...

One of the stranger aspects of the GB MOBOs is that they allow ridiculously high Vcores; your 1.4 is not THAT high, but read here:

http://www.dwpg.com/content.php?contid=2&artid=68

Again, the problem is not heat (of course, that's a qualified 'not' - enough heat WILL let the 'magic smoke' out) (all electronic devices run on 'magic smoke' - once you let the smoke out, they quit working!) but voltage causes electromigration, which causes degradation over time...

What you are trying to do in an overclock is achieve a multidimensional balancing act:

MoreFanNoise<HigherHeatLoad<BetterPerformance<HigherFrequencies<->LowerFrequencies>SlowerResponse>LowerHeatLoad>QuieterFans

LessReliability<Higher HeatLoad&Electromigration<HigherFrequencies<HigherVoltages<->LowerVoltages>LowerFrequencies>LowerHeatLoad&Electromigration>MoreReliability

LessStability<MoreDemandingTimings<HigherFrequencies<->LowerFrequencies>LessDemandingTimings>MoreStability

&on&on&on...

Another thing that must be considered in this balancing task is the Pareto principle:

squeaking out the last (top) 20% of the heat load will cost 80% of the cooling budget...

getting the last (top) 20% of the possible frequency from a system will take 80% more capable (costlier) components...

the last 20% of the high frequency/high voltage range will produce 80% of the heat load...

&on&on&on...

So, you see, there is no set rule for configuring your system - you pays your money, you picks your targets, and you takes your chances!

ועוד משהו ... מה שקצת מוזר לי שהטכנאי לא עשה Disable על EIST ועל עוד אפשרויות שצריך לבטל לפי מה שהבנתי מהכתוב במדריך של האתר לגבי OC ... זה אמור להיות ככה ?.. הוא אמר שהמערכת תהיה יציבה על OC כזה (הוא אמר שזה נחשב OC לא גבוה ושזה ה - OC הכי טוב שאפשר לעשות מבחינת יעילות וחסכון בחשמל) ...

אני מצטער שזה ארוך ואני מקווה שתקרא את כל מה שכתבתי ... אני ממש זקוק לעזרה יש לי הרגשה לא כל כך טובה עם ה - OC הזה אני לא יודע למה ... :s05:

אני מפחד שיקרה משהו למרות שאין סיבה שיקרה ...

פורסם

בגדול אתה לא צריך לבטל את EIST..מה גם שאם המערכת יציבה אין סיבה לעשות את זה..

ואני לא ידוע איך "הטכנאי שלך" החליט שזה הכי יעיל מבחינת OC וצריכה..אבל שיהיה..זה לא כזה עקרוני..

פורסם
  • מחבר

בגדול אתה לא צריך לבטל את EIST..מה גם שאם המערכת יציבה אין סיבה לעשות את זה..

ואני לא ידוע איך "הטכנאי שלך" החליט שזה הכי יעיל מבחינת OC וצריכה..אבל שיהיה..זה לא כזה עקרוני..

אבל קראת (לפחות חלק) ממה שהבחור ענה לי ?.. ומה בקשר למה שכתבתי ל - OC במחשב של אחי ?..

אי אפשר איכשהו להמשיך את ה - OC במחשב של אחי ל - 3.2 ע"י שינוי הגדרות ?.. אני בטוח שזה אפשרי רק אני לא יודע איך ...
פורסם

קראתי..הוא לא מחדש כלום..

לגבי הOC במחשב שלך אח שלך..תבדוק מה המחלק של הזיכרון..כמו כן תבטל את הSPEARD SPECTRUM..

פורסם
  • מחבר

קראתי..הוא לא מחדש כלום..

לגבי הOC במחשב שלך אח שלך..תבדוק מה המחלק של הזיכרון..כמו כן תבטל את הSPEARD SPECTRUM..

מה בקשר לאלקטרומגנטים שהוא הזכיר ?.. במתח שהטכנאי קבע לי למעבד זה גם קורה ?..

משום מה, אי אפשר לראות את המחלק של הזכרונות ב - CPU-Z ... זה נעלם אחרי ה - OC ל - 3.2 (אפילו שהחזרתי חזרה ל - 3.0) ... לנסות להוציא את הבטריה של הלוח אם ולהחזיר את ההגדרות של ה - OC שוב ?..

ומה התכוונת בזה שאמרת שהזכרונות שלי עובדים טוב עכשיו ?.. הם עובדים לאט\מהר יותר מלפני ה - OC או אותו דבר ?.. חשוב לי לדעת ...

פורסם

התופעה שהוא מציין מתרחשת בכל רכיב אלקטרוני...ואין סיבה לתת לזה חשיבות גבוה מדי במקרה שלך..

כמו כן אם CPU-Z לא מראה לך את המחלק..א תבדוק מה התדר של הזיכרון..

לגבי הזיכרונות...הם אמורים לעבוד ב800MHZ..כמו שהם עובדים עכשיו..וזה תקין..

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה ... (:

אם אתה מבין בעדכוני לוחות אם אז פתחתי ת'רד בקשר ללוח אם של אחי בקשר לעדכון הביוס שלו ... אם אתה יכול להכנס להציץ אני אודה לך מאוד ... הנה הקישור http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=384330.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים