עבור לתוכן

GameSpot לכלכו קצת בסיכום 2008 ובנבחרים.

Featured Replies

פורסם

הינה הסיקור השנתי מאת GameSpot על המשחקים והתעשיה לשנת 2008, הוא כולל את הצבעות הקהל ונבחרי העורכים:

http://www.gamespot.com/best-of/

נקודות לביקורת:

1) בכל המועמדים ובכל הקטגוריות יש התעלמות מוחלטת ממשחק "קטן" בשם Gears Of War 2. המשחק יצא בתחילת נובמבר והוא ראוי ביותר להתמודד בקטגוריות רבות כולל "משחק השנה". מוזר מאוד שהוא נעלם לגמרי מכל הסיקור שלא לאמר רשלנות... רגע... קבלו תיקון... גיימספוט לכלכו פה בענק!שימו לב שיש מועמדות למשחקים שיצאו בדצמבר 2008, כך שאנחנו מדברים פה על התעלמות מכוערת, לא הוגנת ולא מקצועית.

2) מאוד מוזר שמשחק קטן ומדליק כמו Braid קיבל טונות של מועמדויות אך שלאגרים אחרים כמו prince of persia, mirror's edge, far cry 2 בקושי מועמדים לתארים השונים.

3) יש כל כך הרבה מועמדויות למשחקי DS, PSP, PS2 בקטגוריות שממש לא מתאימות. מה שיוצא לנו זה קטגוריות בהן משחקים מעולים מתחרים מול משחקים שלא מגיעים לקרסוליים שלהם. גיימספוט רצו לתת מועמדויות מכל הפלטפורמות לקטגוריות השונות אך זה יצא להם ממש מגוחך! הרי גם ככה הזוכים הגדולים של גיימפסוט במהלך כל הסיקור הם MGS4 ו GTA4 אז למה לשחק אותה הוגנים עם כותרים "בינוניים ומטה" מהפלאטפורמות הללו.

4) אני מאוד אוהב ומעריך את MGS4 ו GTA4 (ממש כואב לי הלב שאין לי קונסולה בשביל לשחק בהם) אבל נראה ש fallout 3 לא ממש זכה להכרה בקטגוריות רבות שהיה בהחלט ראוי שיזכה בהם. אני יודע ש fallout 3 מקבל עכשיו עידכוני תקלות רבות וכולי. לפי הזוכים בקטגוריות השונות לא נראה של-fallout היה סיכוי בכלל אצל GameSpot.

ושיהיה ברור, אני בכלל לא אוהב משחקי RPG אך המשחק הזה מרשים אותי בטירוף!

* אני משווה בין האתרים GameSpot, GameTrailers וגם VGA 2008 של Spike.

פורסם

אין שם COD5 ל-PC. >:(

ובכלל הרוב בחרו את Nvidia 280GTX לחומרה הכי טובה.

נראה לי הם התבלבלו קצת, התכוונו לחומרה הכי טובה באופן כללי. :kopfpatsch:

פורסם

מה אתם מצפים בכלל? האתר הזה הוא אתר של קונסולות נטו,ואם אתם עוד לא הפנמתם את זה תסתכלו על משחקים מפורסמים וטובים כמו GRID,PURE ומה לא,שאפילו לא עשו להם ביקורת למחשב,אלא רק לקונסולות..אז מן הסתם שמשחקי המחשב האישי לא יעניינו אותם כמו משחקי הקונסולות האהובים שלהם..

וBRAID,אם לשפוט על פי הסרטונים והביקורות,הוא משחק קטן וזול שיכול בקלות להתחרות עם כל התותחים הכבדים של 2008 וגם לנצח..זה נראה,וגם אומרים שזה,משחק חדשני ומעולה..

פורסם

BRAID ו WORLD OF GOO הם המשחקים הכי טובים שיצאו השנה ;D

מישהו שיחק באחד מהם? אני בחלק הרביעי של WORLD OF GOO.

BRAID יגיע לממחשב בתחילת השנה (ניראה נחמד ביותר).

GAMESPOT גרוע, נתנו ל GTA 4 PC ציון 9 (מגיע לו 7 אולי אפילו פחות). ב GT עשו את זה הרבה יותר טוב, חבל ש GTTV בחופשת חורף :-\

רוב האתרים היום לא מדברים על ה PC. השוק של ה PC דיי גוסס כי MS ו SONY משלמות הרבה לחברות בשביל משחקים ל PS3 ו XBOX360.

פורסם

ממש לא הייתי קורא ל - ME ו - POP החדש שלאגרים, משחקים בינוניים מאד ומאכזבים (הראשון לא נראה מעניין גם לפני שיצא).

גם FC2 משחק שמצטיין בעיקר בגרפיקה אבל עם משחקיות טובה- (אבל עדיף על הנ"ל לדעתי).

לדעתי FALLOUT 3 הוא בהחלט אחד המשחקים הטובים ביותר השנה.

פורסם
  • מחבר

אין שם COD5 ל-PC. >:(

ובכלל הרוב בחרו את Nvidia 280GTX לחומרה הכי טובה.

נראה לי הם התבלבלו קצת, התכוונו לחומרה הכי טובה באופן כללי. :kopfpatsch:

אתה בודאי מתכוון ל Call of Duty: World at War שבקושי מופיע גם הוא כמועמד בקטגוריות השונות. צודק![br]פורסם בתאריך: 27.12.2008 בשעה 17:02:28

מה אתם מצפים בכלל? האתר הזה הוא אתר של קונסולות נטו,ואם אתם עוד לא הפנמתם את זה תסתכלו על משחקים מפורסמים וטובים כמו GRID,PURE ומה לא,שאפילו לא עשו להם ביקורת למחשב,אלא רק לקונסולות..אז מן הסתם שמשחקי המחשב האישי לא יעניינו אותם כמו משחקי הקונסולות האהובים שלהם..

וBRAID,אם לשפוט על פי הסרטונים והביקורות,הוא משחק קטן וזול שיכול בקלות להתחרות עם כל התותחים הכבדים של 2008 וגם לנצח..זה נראה,וגם אומרים שזה,משחק חדשני ומעולה..

נכון מאוד. הרבה פעמים המשחקים בגירסאותם ל PC לא מקבלים סיקור מלא אצל GameSpot. תמיד צריך ללכת לגרסת ה XBOX360 או PS3 של המשחק על מנת למצוא סיקור מלא (כולל וידאו).

אני גם מפרגן ל braid, סיקור הוידאו של GameSpot בהחלט מצדיק שהוא על רמה. Braid יגיע עוד מעט למחשב, גם לנו תיהיה הזדמנות להנות ממנו.[br]פורסם בתאריך: 27.12.2008 בשעה 17:09:26

GAMESPOT גרוע, נתנו ל GTA 4 PC ציון 9 (מגיע לו 7 אולי אפילו פחות). ב GT עשו את זה הרבה יותר טוב, חבל ש GTTV בחופשת חורף :-\

רוב האתרים היום לא מדברים על ה PC. השוק של ה PC דיי גוסס כי MS ו SONY משלמות הרבה לחברות בשביל משחקים ל PS3 ו XBOX360.

BRAID ו WORLD OF GOO שניהם מדליקים ושנייהם יגיעו למחשב.

יפה שמשחקים שהתחילו כמשחקי קונספט חינמיים אונליין הפכו לכותרים רציניים ומושקעים. זה בדיוק הקסם של פיתוחים עצמאיים "indy".

לגבי סיקורי משחקים ל PC, יש משהו בדבריך אך זה לא ממש מדוייק לדעתי. רוב האתרים היום מסקרים פחות משחקי PC כי:

1) בדרך כלל הגרסה ל PC יוצאת אחרי הגרסה לקונסולות הטלויזיה. זה סתם מעיק לעשות עוד סיקור דומה.

2) האתרים שמסקרים משחקים לוקחים את ה PC קצת כמובן מאליו כי בכל חור בעולם יש מחשבים והם מאוד נפוצים היום. תמיד היו משחקים ל PC והתעשיה הזו לא ממש סוערת ומעניינת כמו "מלחמת הקונסולות". שוק משחקי ה PC לא גוסס, הוא סובל מפיראטיות ושיתופים בדיוק כמו הקונסולות. "קונסולה עם צ'יפ" זה לא מילה גסה והרבה ילדים יודעים היום לצרוב משחקי קונסולה בדיוק כמו משחקי PC.

3) מה שמניע את התעשית משחקי הוידאו היום זה קודם כל כסף ורק אחר כך בידור וכישרון. זה חבל אבל זאת המציאות, המשחקים האיכותיים עולים מיליונים של דולרים לפיתוח ומיקרוסופט וסוני מן הסתם ירצו לתמרן את השחקנים ולהרויח כמה שיותר מהשלאגרים שמומנו על ידם.

4) לא לשכוח שה PC הוא הרבה מעבר למכונת משחקים לכן ברור שהמיקוד יהיה קודם כל על פלאטפורמות שמוקדשות למשחקים.

פורסם

World of goo הדביק אותי ל Wii למשך שעות על גבי שעות בשבועיים האחרונים. זה ממכר באופן מסוכן.

פורסם
  • מחבר

ממש לא הייתי קורא ל - ME ו - POP החדש שלאגרים, משחקים בינוניים מאד ומאכזבים (הראשון לא נראה מעניין גם לפני שיצא).

גם FC2 משחק שמצטיין בעיקר בגרפיקה אבל עם משחקיות טובה- (אבל עדיף על הנ"ל לדעתי).

לדעתי FALLOUT 3 הוא בהחלט אחד המשחקים הטובים ביותר השנה.

על טעם וריח אין מה להתוכח אך רצוי שקודם כל תתעדכן במכירות של משחקים באמריקה ובאירופה ותשמע ניתוחים כלכליים של אנשים כמו michael pachter.

מדי פעם יש מצעדי מכירות שמופיעים באתרים שונים כולל GameTrailers, GameSpot ואתרי חדשות.

לפי דיווחי המכירות שאני רואה באתרים הללו אז חוץ מ GTA4 כל המשחקים האחרים (כולל משחקים בינוניים) לא עוברים את 10-15 מיליון חתיכות. תבדוק אותי!

פורסם

תגיד לי יש לך בכלל מושג בנתוני מכירות? 10-15 מיליון עותקים זאת הצלחה מסחררת ברמות שמישהו היה צריך למכור את הנשמה שלו לשטן ולהביא מציצה לאפיפיור בשביל להגיע אפילו קרוב לזה.... :screwy:

בעולם האמיתי, משחק שמגיע למיליון עותקים נחשב להצלחה גדולה...

פורסם

ולא דיברתי על מכירות, זה לא מעניין בכלל.

התכוונתי לאיכות המשחקים (למילה שלאגר/להיט אין רק משמעות כמותית).

פורסם
  • מחבר

תגיד לי יש לך בכלל מושג בנתוני מכירות? 10-15 מיליון עותקים זאת הצלחה מסחררת ברמות שמישהו היה צריך למכור את הנשמה שלו לשטן ולהביא מציצה לאפיפיור בשביל להגיע אפילו קרוב לזה.... :screwy:

בעולם האמיתי, משחק שמגיע למיליון עותקים נחשב להצלחה גדולה...

אני לא מדבר על מכירות חודשיות, המשחקים הכי מוכרים בשנים החרונות הם משחקים כמו GTA4, HALO3 ו ROCK BAND שמוכרים 10-13 מיליון עותקים בסופו של דבר.

לך ל gameTrailers ותצפה קצת בפרקים של invisible walls ו Bonus round... הם מביאים אחת לחודש דיווחי מכירות דיי עדכניים של בריטניה וארצות הברית.

פורסם

אני גם לא מדבר על מכירות חודשיות, מכירות של מיליון עותקים בחצי השנה הראשונה זה נחשב להצלחה גדולה, זה לכל הרוחות הכנסות של כ60 מיליון דולר.

פורסם
  • מחבר

אני גם לא מדבר על מכירות חודשיות, מכירות של מיליון עותקים בחצי השנה הראשונה זה נחשב להצלחה גדולה, זה לכל הרוחות הכנסות של כ60 מיליון דולר.

במקרה אני קורא חדשות בכמה אתרי משחקים, הינה דוגמא קטנה:

http://kotaku.com/5078237/fallout-3-moves-47-million-copies

וזה רלוונטי רק לשבוע וחצי הראשונים להשקת fallout 3!

ואתה יודע מה?

"As of 16 August 2008, GTA4 has sold over 10 million copies" (wikipedia quating Take-Two website: http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_IV).

וזה עוד לפני היציאה למחשב.

פורסם

ו...?

תסתכל כמה משחקים השיקו השנה, גם בהשקות של class A, ותסתכל כמה מהם הגיעו למספרים האלה?

פורסם
  • מחבר

תראה אתה כתבת:

תגיד לי יש לך בכלל מושג בנתוני מכירות? 10-15 מיליון עותקים זאת הצלחה מסחררת ברמות שמישהו היה צריך למכור את הנשמה שלו לשטן ולהביא מציצה לאפיפיור בשביל להגיע אפילו קרוב לזה. בעולם האמיתי, משחק שמגיע למיליון עותקים נחשב להצלחה גדולה...

איזה למכור נשמה ואיזה נעלים? ASSASSINS CREED שסיקוריו היו שנויים במחלוקת מכר בסופו של דבר 7-8 מיליון עותקים.

למכור מיליון 1 זה לא ממש רווח כי יש לך הפצה עולמית, שיווק ופרסום עולמי, כולל הוצאות פיתוח ועידכונים.

באמת ממליץ לך לצפות ב BONUS ROUND ולשמוע קצת את הניתוחים הכלכליים של מיכאל פאקטר ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים