עבור לתוכן

דיסק מקורי ודיסק צרוב.. מה ההבדלים?

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

אני מניח שכולם מכירים סיפורי על קוראי CD

שאחרי תקופה מסויימת מפסיקים לקרוא דיסקים צרובים וקוראים רק דיסקים מקוריים

עכשיו אני מבין שעל הדיסקים המקוריים יש קטע כלשהו עם חתימה מסויימת על הדיסק,

אבל מה מונע מהקורא CD "להסכים" לקרוא דווקא דיסקים עפ החתימה הזאת?

בתודה מראש,

דור..

פורסם

אני מנחש שזה יכול להיות בגלל היחלשות הקרן, מלכלוך אולי.

פורסם
  • מחבר

אממ אז מה עושה דיסק מקורי קל יותר לקריאה?

פורסם

הם עשויים מחומרים שונים.

יכול להיות שדיסק מקורי הוא בעל שקיפות טובה יותר.

דיסקים צרובים עשויים מחומר שמשתנה בחום ויש כל מיני צורבים שונים עם חוזקים שונים כמו גם דיסקים עם מחומרים שונים.

אני יודע שיש צורבים יקרים כמו למשל של PLEXTOR שיש בהם אופציה לכוון את עוצמת הליזר של הצריבה, מה שמוביל לתוצאות שונות בקריאת דיסקים צרובים ע"י מכשירים שונים.

כך שבעוד שדיסקים מקוריים משוכפלים בשיטה שמובילה לתוצאות שוות (באופן כללי) שיותר עמידות לשינויים וקלות יותר לקריאה , דיסקים צרובים וצורבים יוצרים שלל אפשרויות שלא תמיד בטווח תאימות.

ולפעמים כל מה שדרוש זה שינוי קטן בחומר על הדיסקים או שינוי בעוצמת הליזר של הקורא, או גרגר אבק, כדי להפוך דיסקים צרובים ללא קריאים, או צורב לחסר יכולת לקרוא את אותם דיסקים.

אין לי ממש ידע טכני בנושא, כל מה שאמרתי זה ניחוש מחושב (מתוך נסיון עקיף).

פורסם
  • מחבר

עדיין מוכרים את הדיסקים האלו שמנקים את העינית?

זה יכול לעזור?

פורסם

עדיין מוכרים את הדיסקים האלו שמנקים את העינית?

זה יכול לעזור?

מה הטעם להוציא עשרות שקלים על דיסק ניקוי שאולי לא יעזור בכלל, כשצורב חדש עם שנתיים אחריות עולה 100 שקל. :nixweiss:

פורסם

אכן רוב הסיכויים שלא יעזור.

פורסם

על רגל אחת - תקליטור (כמו כל מדיה אחרת) עובד ברמת ה0 וה1. הכונן משגר קרן לייזר ואם היא חוזרת אליו אז הסיבית מכילה את הערך "1"

ואם לא אז "0". היות שהדיסק מחזיר אור ברור לנו כיצד הקרן חוזרת - השאלה כיצד לא להחזיר את הקרן וכאן מתפצלות הדרכים בין הצרובים למקוריים

(לא בדיוק כי גם בהחזרה יש הבדל אבל לא נדון בזה כרגע). דיסקים "מקוריים" עשוים מ2 שכבות - שכבה אחת אטומה ומעליה השיכבה המחזירה

אור שאנו רואים בעין. את סימוני ה"0" יוצרים בעזרת "חריטה" בשכבה המחזירה אור והגעה לשכבה השניה שאינה מחזירה את הקרן כלל, ע"מ לסמן

"1" פשוט לא נוגעים בשכבה הראשונה. לעומת זאת, דיסקים "צרובים" עשויים משכבה אחת של חומר שיכול לשנות צבע ע"י כיוון קרן לייזר

באורך גל מתאים שמשנה את הצבע לכהה (בשאיפה לשחור שלא יחזיר כלל אור אבל זה אף פעם לא ב100%) וכך לסמן את סימוני ה"0".

יוצא מכאן שדיסקים צרובים בעייתים מעט יותר מ2 סיבות -

א. סימוני ה"0" הם לא שכבה של חומר שלא מחזיר אור אלא חומר שהשפיעו עליו להמעיט את החזרת האור שלו.

ב. היות שיש צורך בחומר שמשנה את תכונותיו לפי אורך הגל אז גם החזרת האור שצריכים (סימוני ה"1") לא חוזרים כמו החומר דמוי המראה

שעל דיסקים רגילים.

ההבדל הזה הוא גם הסיבה שלא ניתן לצרוב על דיסקים רגילים - החומר שממנו הם עשויים לא רגיש לאורך גל של קרן לייזר.

עריכה: שכחתי לציין שעל כל זה יש גם שיכבת מגן משריטות שלא מושפעת מאור ומלייזר (גם במקוריים וגם בצרובים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים