עבור לתוכן

האם אפשר לקבוע כך שהמחשב יעבוד על הסוללה גם כשמחובר מטען?

Featured Replies

פורסם

שלום,

חשבתי על דרך לגרום לסוללה להתרוקן ולהטען שוב ושוב.

חשבתי על פתרון: גם כשהמטען מחובר לנייד, הוא ישתמש בסוללה עד שהיא תגיע ל20% ורק אז הוא יטעין אותה וכך שוב ושוב.

האם ניתן לעשות זאת דרך ה WINDOWS XP?

תודה מראש לעונים.

פורסם

בשביל מה אתה צריך את זה? סתם בא לך לגמור את החיים של הסוללה שלך בטרם עת?

פורסם
  • מחבר

לא. זה דווקא תורם לה. במקום שהיא תהיה מלאה כל הזמן, כך היא תעשה מחזורי פריקה וטעינה.

פורסם

מאיזו בחינה זה תורם לה? יש מספר מוגבל של מחזורי טעינה ופריקה בסוללות Li-Ion לפני שהן מתחילות לגסוס ובצורה כזו אתה רק מקטין את חייה.

פורסם

לא. זה דווקא תורם לה. במקום שהיא תהיה מלאה כל הזמן, כך היא תעשה מחזורי פריקה וטעינה.

לא יודע מי אמר לך שזה תורם לה, אבל זה ממש לא נכון. זה שוחק אותה.

יותר בריא להחזיק את הסוללה תמיד סביב ה-40-80%, זה נכון. יש ניידים שאפשר להגדיר להם שיחזיקו את הסוללה ככה (יתחילו בטעינה רק בשבל מסוים ולא יטענו אותה במלואה).

פורסם
  • מחבר

אני יודע שעדיף לתת לה מחזור שלם מאשר להחזיק אותה ב 100% כל הזמן.

בכל מקרה, איך אפשר לעשות כך שהיא תטען תמיד סביב ה-40-80% ?

פורסם

לא יותר בריא לתת לה להטען ולהפרק כל הזמן מאשר להחזיק אותה טעונה, אין מצב.

בכל מקרה, הפונקציה שמאפשרת לקבוע רמות טעינה קיימת רק במחשבים מסוגים מסויימים (אני מכירה ב- Thinkpads ולדעתי גם בחלק מדגמי סוני). אני לא מכירה אפשרות לעשות את זה במחשבים ללא הפונקציה הזו. אם תמצא אשמח לשמוע.

פורסם

לנובו יש אפשרות לא לטעון מלא

הם אומרים פעם בחודש לפרק בטריה לגמרי ולטעון.

ביבם ישנים מאד היה אפשר לפרק ולטעון ב POWER OPTIONS של נייד

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

לא יותר בריא לתת לה להטען ולהפרק כל הזמן מאשר להחזיק אותה טעונה, אין מצב.

על סמך מה את אומרת את זה?

פורסם

תעשה חיפוש על Li-Ion Battery Care ותמצא מלא תוצאות.

בין היתר:

Because Li-Ion battery life is dependent on the number of discharge cycles, anything you can do to minimize the number of discharge cycles will, in effect, increase the battery's useful life.

You can maximize the useful life of your Li-Ion batteries by keeping them on the charger during use (e.g. laptop computer) or keeping them on the charger when not in use. Because Li-Ion batteries are "smart" batteries they cannot be overcharged.

Here's a Li-Ion battery maintenance tip; Li-Ion batteries should be conditioned about once a month. To calibrate (or condition) your Li-Ion battery, fully charge your batteries (let them charge overnight even if they appear to have a full charge) then operate your device until it shuts down. Recharge your batteries and you should notice an improvement in the accuracy of the operating time prediction.

מתוך:

http://reviews.ebay.com/Rechargeable-Battery-Care-and-Maintenance-Guide_W0QQugidZ10000000001229809

מחזור שלם עדיף לתת פעם בכמה שבועות, לא על בסיס קבוע.

אם אתה עדיין חושב שהשיטה שאתה מציע עדיפה, אתה מוזמן להביא אסמכתות.

פורסם

על סמך הבנה מינימלית של פעולת סוללות LI-Ion ועבודתן. אינטואטיבית זה פשוט נשמע לא הגיוני בעליל. תחשוב על זה ככה, אם סוללה מספקת 300-400 מחזורי טעינה בממוצע ואתה טוען ופורק אותה באופן בלתי פוסק, תגיע תוך תקופה מאד קצרה למספר ההטענות הזה. חישוב של 2-3 הטענות ופריקות ביום יביא אותך למצב הזה תוך הרבה פחות משנה.

זה בהחלט נכון שגם לא כדאי לשמור את הסוללה בטעינה מתמדת של 100% (להבנתי בגלל שמצב של מתח גבוה בתאים גורם לשחיקה גבוהה יותר) אבל אני לא מאמינה שזה יכול להשתוות לטעינה ופריקה מתמדת מבחינת שחיקה. מצב הטעינה האידיאלי הוא 40% ולכן יש גם לקחת בחשבון שכשאתה מטעין ופורק כל הזמן הסוללה לא נמצאת במצב אידיאלי 100% מהזמן אלא גם נעה בין מצבי טעינה גבוהים או נמוכים מהרצוי (כלומר ה"רווח" ממצב הטעינה אינו מלא)+ היא מאבדת מחזורי טעינה . בנוסף, אפשר להסתכל על המצב בחיים האמיתיים - רוב האנשים שומרים את הסוללה בטעינה מלאה באופן די קבוע (שכן , כפי שאמרתי, רוב המחשבים לא מאפשרים לווסת את רמת הטעינה) ולא מגיעים למוות של הסוללה תוך כמה חודשים בלבד (חברות המחשבים נותנות אחריות לשנה הרי) ולכן כנראה שההשפעה אינה הרסנית ברמה של פריקה וטעינה בלתי פוסקת.

לדעתי זה פשוט לא הגיוני לפרוק ולטעון כל הזמן, אבל אם יש לך מקור שאומר אחרת אני אשמח לקרוא. אני לא כימאית אחרי הכל :P

פורסם
  • מחבר

אוקי אנשים תודה רבה על התשובות המעמיקות.

לא אמרתי שהפתרון שלי הוא הכי יעיל ואף לא טענתי כי הוא טוב בכלל. רק שאלתי לפי מה ולמה אתם חושבים כך.

בהיותי הנדסאי חשמל ושנה ג' של הנדסת חשמל, לא נתקלתי בשאלה מסוג זה. לכן דיברכם עניינו אותי והחלטתי לחקור את העניין ולתת תשובה חד משמעית:

פריקה מלאה וטעינה מלאה הוא פתרון מעולה לסוללות הישנות אך לא כך הדבר בסוללות ליתיום.

עם סוללות ליתיום, פריקה מלאה לא רק שאינו אידיאלי, הוא בעצם מזיק. הסוללה של המחשבים הניידים למשל, בנויים מכמה וכמה תאים. פעולה של פריקה מלאה מאמצת את התאים החלשים יותר( הם לא זהים לגמרי ) ולכן פעולה זו מזיקה ( כפי ששניכם אמרתם ). היות ומערך הסוללות בונה סוללה אחת גדולה, מספיק שאחד מהם יהיה חלש , כל הסוללה תהיה חלשה. לכל (לרוב) הסוללות הללו יש מנגנון הגנה שמונע מהם להתרוקן עד למתח נמוך מידי הפוגע מהם. בכל זאת, פריקה מלאה יכולה להזיק.

הגוורם הגדול ביותר על חיי הסוללה, במיוחד עבור מחשבים ניידים, היא הטמפרטורה בה הסוללה נשמרת.

למשל, אם נשמור את הסוללה בטמפרטורה של 40 ° C יוביל לאובדן של יותר מ -15% במהלך שנה אחת! זאת לעומת אובדן של 2% בטמפרטורה 0 ° C וכן אובדן של 4% אם נשמור עליה בטמפרטורת החדר (כ -25 ° C) <- פרט חשוב.

אם ברצונכם לאחסכן סוללה, במקום להשתמש בה, יש לעשות זאת כאשר היא תהיה טעונה ב 40% ובטמפרטורת החדר או 0 מעלות.

אם נשאיר אותה טעונה ב 100% בטמפרטורה של40° C הסוללה תאבד מיכולת כ35% כבר בשנה הראשונה!

לפי ויקיפדיה: אם נשאיר סוללה טעונה ב 100% ( Li-ion ) אפילו ב 25 מעלות היא תאבד בסופו של דבר 20% קיבולת בשנה. הפסד זה נובע מחימצון אשר גורם לעלייה בהתנגדות תא (התאים שהזכרתי קודם לכן ) עד לנקודה שבה התנגדות הסוללה תהפוך להיות הצרכן. כלומר, לא נוכל להשתמש בסוללה יותר.

יום נעים ותודה לכולם על העזרה.

:)

פורסם

אני לא הנדסאי, אבל אני אומר ככה

יצרן של לפטופ יודע החי טוב מה טוב למחשב שלו. הוא בנה מחשב ומעגלים

של טעינה/פריקה וכתב דרייבר והוא שם בטריה שמתאים לתכנון.

לכל לפטוט יש הוראות והמלצות איך לשמור על בטריה ואיך לטפל, ואני עושה מה יצרן

של מחשב אומר ולא מומחים לבטריות.

אני חושב זה אינטרסט של יצרן שבטריה שלו תהיה הכי טוב שאפשר.

נ.ב

לנובו שלי גם אוטומטי מפרק וטוען כשהוא מחליט שיגיע זמן לזה.

פורסם
  • מחבר

אל תשכח שליצרן יש אינטרס כלכלי.

פורסם

בדיוק !

יצרן מוכר מחשבים ולא בטריות. הוא רוצה שם טוב ללפטופ שלו ושכולם יקנו ממנו

מחשבים ולא בטריות.

וזה אולי למה בטריות אצל יצרן יקרות כל כך ממתחרים. הוא לא רוצה

ליתעסק אם זה אבל אין לו ברירה. לקונה של בטריה יש ברירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים